פרופ' דוד בידר

צפיות: 2075
36 שנות ותק
הברזל 19 תל אביב
תחומי טיפול:
 

מומחה במיילדות, גניקולוגיה ופריון. בוגר בי"ס לרפואה באונ' ת"א. רופא בכיר במחלקת יולדות ונשים בשיבא ורופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית בביה"ח. מומחה להריונות מבחנה ותרומות ביצית. רופא בכיר להפריה חוץ גופית בבי"ח אסותא בת"א ובקליניקה פרטית.

תחומי טיפול

  • יילוד וגינקולוגיה

לעדכון פרטי עמוד זה...

חוות דעת לפרופ' דוד בידר: הוסף חוות דעת



פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF

מנסים להכנס להריון ללא הצלחה? פורום פוריות עוסק בנושאי טיפולי פוריות הפריה חוץ גופית, פריון, בעיות פריון, פוריות, טיפולי הפריה, IVF, אוביטרל, הזרעה, בעית פוריות, טיפולי פוריות ועוד
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • מה המטרה של פרוגסטרון?
    אני
    17/07/2018

    היי.
    התחלתי סבב של טיפול חדש לקראת החזרת עובר קפוא.
    הרופא החליט שאקבל זרירות פרוגסטרון במקביל לאסטרןפם, אוטרוגסטן וקלקסן.
    מה מטרתו והאם זה אכן משפר את הצלחת הטיפול??
    בכל הסיבובים הקודמים לא הוצע לי ולא קיבלתי. (חלקם הצליחו וחלקם כשלו.. יש לי 3 ילדים)

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פרוגסטרון

    פרופ' דוד בידר
    18/07/2018

    אוטרוגסטן זה גם פרוגסטרון.
    בתחילה נותנים אסטרוגן וכאשר הרירית טובה מוסיפים פרוגסטרון ואז הרחם ״חושב״ שהיה ביוץ כי ככה זה באופן טבעי.
    ביציאת הביצית מתחיל להיות מופרש פרוגסטרון וזה, יחד עם האסטרוגן, מכין רירית לקליטת העובר.
    בלי שני אלה לא תהיה קליטה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום ממושך עם אסטרופם
    נטע
    17/07/2018

    שלום רב. אני נמצאת כעת בסבב להחזרת עובר מוקפא. לצורך כך הוחלט לתת לי אסטרופם החל מהיום השלישי לווסת. מאז עברו כבר 12 ימים בהם אני לוקחת 4 כדורי אסטרופם ליום. בכל הימים הללו עדיין יש לי דימום. כמו כן באולטרסאונד שנעשה לפניי יומיים עובי הרירית 3 מ"מ. מדוע יש דימום כה ממושך? מה כדאי לעשות?
    תודה רבה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דימום

    פרופ' דוד בידר
    18/07/2018

    הדימום הוא מ אסטרופם.
    צריך להמשיך עוד שבוע ולראות מה קורה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לפרופ בידר הריון בגיל מבוגר וגנטיקה
    שלי
    17/07/2018

    פרופ בידר ערב טוב לפני מס' חודשים שאלתי שאלה וכתבתי שסבתי הביאה 4 ילדים מגיל 42 עד 47 כמובן לא מטיפולים וזאת לאחר שלא הצליחה להרות המון המון שנים.

    יש לי ילדה אחת וגם אני לא הצלחתי להרות 4 שנים לאחר לידה ובדיוק בגיל של סבתי גם נקלטתי באוםן טבעי לאחר תקופה ארוכה שלא ניסיתי.

    פרופ בידר ערב טוב בעבר שאלתי אותך שאלה ובהקשר כתבתי שסבתי לא הצליחה להרות המון המון שנים ובגיל 42 פתאום נכנסה להריון והביאה 4 ילדים עד גיל 47 לא מטיפולים. אותו דבר קרה לי בדיוק באותו גיל לאחר שלא הצלחתי להרות 4 שנים לאחר לידה קודמת
    1.האם יש לזה קשר גנטי?
    2. האם אישה בגיל הזה זה אומר שעדיין אין רזרבה
    שחלתית נמוכה אם נקלט הריון ועדיין אפשר לנסות להביא עוד ילד 8 חודשים לאחר לידה? זה יהיה לקראת גיל קצת יותר מ-43

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • גנטיקה

    פרופ' דוד בידר
    18/07/2018

    1.אין לזה קשר גנטי.
    2.כמובן שיהי אפשר להרות כמה שיותר מהר אחרי הלידה.
    אי אפשר לנבא מה יהיו ההצלחות כ שתנסי שוב.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התייעצות לגבי המשך IVF או תרומת ביציות
    מאיה
    17/07/2018

    שלום רב.
    אני בת 44.5.
    לפני חצי שנה התחלתי טיפולי פוריות.
    יש לי שני ילדים מהריונות ספונטניים.
    היה גם הריון אחד מחוץ לרחם ויש לי רק חצוצרה אחת.
    פרופיל הורמונלי אז - FSH-18.7, AMH-0.25, כל השאר תקין.
    ספירת זקיקים - 4 זקיקים.
    סבב ראשון - עם מנופור 300 יח' - היו רק שני זקיקים, 2 ביציות, עובר אחד דירג 1 - הריון כימי.
    סבב שני - אותו דבר.
    סבב שלישי - 6 זקיקים, 3 ביציות, עובר אחד, הפסיק להתפתח ביום 3, לא הייתה החזרה.
    הרופא שלי המליץ לי ללכת לכיוון תרומת ביציות ואחרי הרבה התלבטויות חשבתי בכיוון חיובי.
    אבל, עשיתי שוב פעם פרופיל הורמונלי החודש.
    FSH-6.6, AMH-1.7, בספירת זקיקים (ללא הורמונים) - 8 זקיקים בגדולים 6-10 ועוד כמה קטנים.
    רירית רחם 8 מ"מ (בדיקה ביום 8 למחזור)
    לציין שאני כבר חודשיים שותה DHEA.
    האם זה אומר שהגוף שלי איפס את עצמו ויכול להיות שעכשיו תהיהי תוצאה טובה יותר ב-IVF, או בכל זאת אין קשר בין פרופיל הורמונלי ולבין איכות הביציות?
    אני לא רוצה עוד פעם להתאכזב ולבזבז זמן על טיפול שבסופו של דבר לא יניב תוצאות.
    אשמח לשמוע את דעתך מה עדיף לעשות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפולים

    פרופ' דוד בידר
    17/07/2018

    רמות FSH גבוהות אצלך ולא עושים טיפולי הפריה חוץ גופית בערכים כאלה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נכון לעכשיו פרופיל הורמונלי תקין, הערכים הגבוהים היו

    מאיה
    17/07/2018

    ב-12/2017.
    עכשיו FSH 6.6.
    כל שאר הערכים גם כן תקינים.
    אז השאלה נשארת כפי שהייתה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ערכים

    פרופ' דוד בידר
    18/07/2018

    זה לא משנה הערך שציינת. עקב העבדה שהיה 18
    ולפי תוצאות ההפריה את זקוקה לתרומת ביציות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לפרופ בידר רירית הרחם
    מיטל
    17/07/2018

    פרופ בוקר טוב , ראשית תודה על תשובה מפורטת משאלה קודמת . ברשותך אודה לך מאוד על שאלות חשובות שיש לי

    כתבתי שנקלטתי טבעי לאחר אי הצלחה ב-IVF שזה הגעתי כנראה עקב רירית נמוכה והידבקויות ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הידבקויותת עקב ניתוח קיסרי.
    ניקלטתי לבסוף אם רירית 4.8 והבנתי ממך שיש סיכויי שיקלט שוב אך רירית דקה במצבים הללו שונה מרירית דקה שלא עברה פעולות דומות לשלי או מצבים אחרים.

    1. האם יש סיכויי שההריון יסדר את הריריתויחזיר אותה למצב קודם שהייתה בין 7-9 מ"מ ?

    2. הבנתי שיש סיכויי לניתוח קיסרי שוב שזה מה שגרם לי להידבקויות ולא הצלחתי להרות האם תוך כדי ניתוח קיסרי ניתן כבר למנוע הידבקויותאו שזה בא אחר כך?

    3. במידה וארצה שוב להרות וארצה לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לראות שאין הידבקויות האם היסטרוסקופיה אבחנתית ולא ניתוחית נחשבת לפעולה חודרנית שיכולה שוב לגרום לרירית דקה?

    4. מהיבט של יולדת ולא של רופאה ניתוח קיסרי חייב להתבצע על ידי רופא אם נסיון רב . לקח לי שנה וחצי החלמה . האם אתה ממליץ לקחת הפעם רופא פרטי בעל נסיון רב? שזה לא יחזור על עצמו?

    5. היסטרוסקופיה ניתוחית עלולה לגרום לרירית דקה שזה גם בעייתי עלול להיות לקליטת הריון . אז מה עושה אישה כמוני שזה היה נחוץ אבל גם הרירית למעשה נפגעה ולא היה מובטח שיקלט אז זה לא לכאן ולא לכאן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • רירית

    פרופ' דוד בידר
    17/07/2018

    1.הרירית מתאוששת אחרי הריון ולידה.
    2.ניתוח קיסרי חוזר לא אמור לגרום לבעיות.
    3.אם תנסי להרות אזי לא צריך כלום אלא שגילך יהווה בעיה.
    4.ממליץ בבית חולים. שם מנצחים תמיד רופאים בכירים.
    5.אחרי לידה לא צריך שום היסטרוסקופיה. הלידה וההריון יסדרו את הרירית.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לפרופ' אשכנזי-מצב גבולי ביותר
    אלון
    17/07/2018

    שלום לך.
    פניתי למספר מומחים בקשר לכך ש14 ימים אחרי החזרה ו17 אחרי השאיבה יצא לאשתי בטא 20.8(כמעט 21),אסטרדיול 115 ופרוגסטרון 37 ותגובתך היתה האופטימית ביותר-שזה ניראה גבולי ביותר ונקווה להתאוששות ולעלייה הולמת בבטא.שאר המומחים היו פסימיים יותר.היום זה היום ה17 שאחרי ההחזרה ואת הבטא החוזרת היא תעשה 18 ימים אחרי ההחזרה.בינתיים היא הגבירה את תמיכת האנדומטרין והאספרופם(תזכורות-גילה 43 וחצי והוחזרו 3 עוברים).
    הלוואי ויש בסיס לאופוימיות שלך-אבל האם באמת ובתמים אתה מאמין בכך שההריון לא אבוד ויכול להתפתח כהריון תקין?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תיקון טעויות הקלדה

    אלון
    17/07/2018

    אופטימיות במקום אופוימיות.
    אסטרופם במקום אספרופם.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לאור נסיוני רב השנים,אפשרות כזו קיימת אם כי נדירה

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הערכה

    אלון
    17/07/2018

    תודה.
    דרך אגב מה שכתבתי שהיא הגבירה את התמיכה זה עלתה באנדומטרין ל-מ2 ל3 ביום וכך גם באסטרופם.(מיקרופירין נשאר 1 ביום).
    ברור שזה לא מדע מדוייק,אבל לאור תמונת המצב ונסיונך רב השנים מהי הערכה באחוזים שזב יתפתח להריון תקין?אחוזים בודדים?(מקסימום 5),יותר מזה?ואם יותר אז כמה בקירוב?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ביוץ שעה לפני השאיבה
    מיכל
    17/07/2018

    שלום רב,
    אני בת 42 .
    אתמול , 16.7 , הגעתי לשאיבה אחרי שביום שישי 13.7 ראו 3 זקיקים 17 17 15 11. עברתי שאיבה ללא הרדמה ובאמצע הרופא אמר שהוא לא רואה שום דבר ושאני כנראה התחלתי לבייץ שעה וחצי קודם.
    אני רוצה לדעת איך קורה מקרה כזה שאני לוקחת צטרוטייד + מונופור 300 עד יום שבת כולל14.7 , ביום ראשון ב- 4:15 בבוקר מזריקה אוביטרל מגיעה לשאיבה ביום שני 16.7 והביוץ החל.
    האם זוהי השמתו של הרופא שהיה צריך לשלוח אותי גם ביום ראשון 15.7 לעוד בדיקה?
    (פרוטוקול קצר שהחל עם 21 יום גלולות, גונאל אף 300 למשך 3 ימים, מונופור ואחכ צטרוטייד עם המונופור 5 ימים)

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • התופעה הזו אופינית בנסיבות של גיל מתקדם ותגובה שחלתית ירודה עקב עליה מוקדמת של הורמון הביוץ-LH שמתרחשת לפני מתן האוביטרל ומשבשת את התהליך

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • דופסטון ומה ההשלכות שלו?
    שני
    17/07/2018

    שלום, אני בשבוע 16 והולחט לתת לי דופסטון עד שבוע 17 עקב היסטוריה של הפלות חוזרות ודיממים בהריונות קודמים בשלבים מוקדמים .

    את הזריקות פרוגסטרון הזרקתי עד שבוע 14.

    האם הדופסטון וזריקות פרוגסטרון בגלל שזה עד שבוע מאוחר עלול לפגוע בהתפתחות תקינה של העובר או באיברים של העובר או חודר לשלייה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא סביר

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שבוע 9, הפרשה דמית
    שלומית
    17/07/2018

    שלום,
    אני שבוע 9, אתמול היה לי אולטראסאונד מעקב וראו שהעובר גדל ויש דופק.
    היום היו לי הפרשות עם כמו שערות דמיות.
    האם תקין (אחרי ivf)?
    האם צריך ללכת להבדק?

    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אם ההכתמה הדמית תמשיך יש צורך בביקורת גניקולוגית

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תחושות לאחר החזרת בלסטוציסט
    סוזי
    17/07/2018

    שלום
    האם יומיים שלושה לאחר החזרת בלסטוציסט יום 5 ייתכן וכבר מרגישים בחילות כמו הריון? כמובן שצריך לחכות לבדיקת בטא
    כמו כן מתי מתרחשת ההשרשה? כמה ימים לאחר ההחזרה?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לא ניתן לבסס אבחנה בשלב זה על סמך הנתונים שהעלית

    פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    17/07/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה
