ד"ר פרדי אביב

תחומי התמחות: המטולוגיה, רפואה פנימית
דירוג: 4.43 מתוך 7 הצבעות
התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע 4.43 מתוך 5
לדרוג ד"ר פרדי אביב לחץ/י כאן
צפיות: 519
21 שנות ותק
 תל אביב

התמחה ברפואה פנימית במחלקת פנימית "ג" בבית החולים איכילוב ת-א ולאחר מכן סיים התמחות בהמטולוגיה והשתלות מח עצם במכון המטולוגיה של בית החולים איכילוב .

מומחה ברפוא פנימית,המטולוגיה,השתלות מח עצם .   רופא בכיר במכון המטלוגיה והשתלות מח עצם של בית החולים איכילוב (מרכז רפואי סורסקי ) במרכז תל אביב .

תחומי ייעוץ וטיפול:

פנימי

כל התחומים

המטולוגי

בירור אטיפול באנמיה מכל סוג .

בירור וטיפול בנושא נטייה לדמם
קרישיות יתר
בירור וטיפול במחלות המטו אונקולוגיות כגון :

למפומה מכל סוג

מיאלומה נפוצה

לאוקמיה מכל סוג

 

מחלות מיאלופרוליפרטיביות (מיאלופיברוזיס ,פוליצטמיה וורה ,טרומבוציטוזיס ראשוני ).

תחומי התמחות

  • רפואה פנימית
  • המטולוגיה

לעדכון פרטי עמוד זה...

רופאים נוספים בתחום

צפיות: 378
21 שנות ותק
 יהוד

ד"ר אורי רוביו

המטולוגיה | רפואה פנימית  
כתוב חוות דעת
צפיות: 494
14 שנות ותק
 להבים
דירוג: 3.5 מתוך 17 הצבעות
(חוות דעת: 17)

פרופ' משה מרדכי מיטלמן

המטולוגיה | רפואה פנימית  
כתוב חוות דעת
צפיות: 428
40 שנות ותק
פאלאס קליניק, וייצמן 16 תל אביב יפו
דירוג: 4.5 מתוך 9 הצבעות
(חוות דעת: 9)
צפיות: 285
39 שנות ותק
הרצל 6 א הוד השרון
דירוג: 4.5 מתוך 7 הצבעות
(חוות דעת: 7)
צפיות: 997
43 שנות ותק
אהרוני 14  רחובות
דירוג: 3 מתוך 12 הצבעות
(חוות דעת: 12)


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אנמיה

פורום אנמיה נועד לענות על שאלות בנושא אנמיה, המוגלובין, תוספי תזונה, חוסר ברזל, אנמיה חרמשית, אנמיה מחוסר ברזל, אנמיה המוליטית, אנמיה בהריון, טיפול באנמיה, חוסר בברזל,אנמיה מיקרוציטית, ברזל בגוף, אנמיה נורמוציטית ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • האם תיתכן אנמיה כתוצאה מתרומת דם?
    ג.ע.
    01/08/2017

    בתחילת חודש יולי תרמתי דם וכשבוע וחצי לאחר מכן עשיתי בדיקות דם כלליות בהן התגלתה אנמיה. היה חוסר גם בברזל, גם בפריטין וגם ויטמין B12 שלי הוא נמוך.
    אציין שחוסר בויטמין B12 התגלה אצלי נמוך מאוד לפני הרבה שנים, ומאז, אחרי קורס צפוף של זריקות, עברתי לזריקות אחת לחודש, אבל כל רופא משפחה חדש/ החליט לנסות להוריד לי את זה וכך הגעתי שוב לחוסר.
    הסיבה למתן זריקות ולא כדורים, היא בגלל שהכדורים לא השפיעו בזמנו, וכמו שנאמר לי - לא היתה ספיגה ולכן העבירו אותי לזריקות.
    כמו כן, בעלת FVL.

    1) ברצוני לדעת האם ייתכן ותרומת הדם השפיעה על הבדיקות שנערכו כשבוע-שבועיים לאחר מכן (כולל בדיקה חוזרת)?
    2) כלומר, האם ייתכן ותרומת הדם היא זאת שגרמה לאנמיה?
    3) כמה זמן לוקח למחזור הדם להתחדש לאחר תרומת דם?

    בתודה מראש1

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה מתרומת דם

    ד''ר אורי רוביו
    01/08/2017

    ברור שתרומת דם עלולה להחמיר אנמיה או לגרום לה
    במיוחד ירוק חוסר בברזל שאת מתארת
    בהנחה שיש תוסף ברזל או השלמת ויטמינים כמו B12 מוח העצם ישלים הדם החסר תוך חודש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • חשש לאנמיה,מבקש דעתך
    אייל
    25/07/2017

    היי ד"ר,
    לאחרונה מרגיש הפרעות נשימה, סוג של גירוי בגרון ונשימה לא מספקת.
    הבנתי שזה יכול להיגרם מאנמיה (כמו כן זיכרון חלש ובעיות ריכוז) , להלן תוצאות בדיקות דם.
    בן 20

    WBC -5
    RBC-4.69
    HB-14.5
    MCV-94.5
    MCHC-32.8
    MCH-31

    מה דעתך?מה אפשר ללמוד מהבדיקות?
    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • jחשש לאנמיה

    ד''ר פרדי אביב
    25/07/2017

    הבדיקות תקינות .
    אני ממליץ לפנות לרופא משפחה להמשך בירור בקשר לתלונות .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פריטין ואיירון נמוך והמוגלובין 12
    חנה
    24/07/2017

    שלום
    שנים שאני מסתובבת עם פרטין נמוך נע בין 2-8.3 איירון נמוך והמוגלובין 12.... יש לי גם פיברומיאלגיה, ובמשך כל השנים החולשה והעייפות שלי הרופא אמר שזה בגלל הפיברומיאלגיה, בקיצור הלכתי להמטולוג שנתן לי עירוי ברזל.... לא להאמין אחרי יום הייתי משהו אחר לגמרי בלי סחרחורות בלי חולשה ועם זיכרון טוב יותר.... היום שבוע אחרי העירוי שוב עייפות וחולשה האם יתכן שהעירוי הספיק לשבוע בלבד.... יש לי עוד 4 מנות לקבל...
    איך זה עובד האם אחרי סדרת העירוים שוב אהיה חלשה ועייפה... ברור לי שעלי לשפר את המזון שלי, כמו כן קבעתי קולונוסקופיה, קצת נמאס לי אני רוצה להרגיש טוב כמו אחרי העירוי ברזל יותר פעמים מאשר להרגיש את החולשה שסחבתי שניםםםםם.
    לתשובתכם אודה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • פריטין ואיירון נמוכים

    ד''ר פרדי אביב
    25/07/2017

    שלום רב.
    פריטין במספרים בודדים מראה על חסר במחסנים של הברזל !
    הגוף שלנו יכול להרגיש המוגלןובין ולא יכול להרגיש רמת פריטין .
    מרגישים אותו דבר עם פריטין 2 ועם פריטין 100 .
    אבל מרגישים שונה מאד עם המוגלובין נמוך והמוגלובין גבוה.
    השינויי בתחושה אחרי קבלת ברזל בווריד קשורה לעליה בהמוגלויבן .
    שינויי דרמתי בתחושה עקב מתן בווריד .גם בכדורים תחושה הייתה משתנה אך בצורה הדרגתית יותר .
    כל משה צריך לעשות זה לטפל בברזל (עדיף בכדורים ) לעלות המוגלובין עד לנורמה שלך ולשמור על זה במשך חיים על ידי ביצוע בדיקות תקופתיות .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המוגלובין נמוך במשך הרבה שנים
    יגאל
    24/07/2017

    שלום רב,
    הנני בן 65, בדרך כלל בריא, אך יש לי המוגלובין נמוך (12). המוטקריט, RBC ו-WBC נמוכים גם כן. הנתונים של ברזל ופריטין תקינים. זה נמשך כבר הרבה שנים. אני יודע שישנם כמה סוגים של אנמיה.
    איך אפשר לשפר את המצב כי נמאס לי מעייפות מתמדת?
    אילו בדיקות צריך לעשות?
    רופא משפחה לא עזר.
    אודה לכם מאוד על תשובה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המוגלויבן נמוך הרבה שנים

    ד''ר פרדי אביב
    25/07/2017

    בסיטואציות מסוג זה צריך לבקש מרופא הפ]נייה להמטולוג לבירור .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המוגלובין יורד לתינוק בן חודש
    לודה
    21/07/2017

    שלום!
    אחיין שלי בן חודש נמצא כמעט שבוע בבית חולים שניידר. הגיע לשם בעקבות עליית חום גופו. בתחילה חשבו שזה חידק וכמה ימים הוא קיבל אנטיביאוטיקה בעירוי. נכון לעכשיו הרופאים אומרים שהבחנה הייתה שגויה וישלו המוגלובין יורד (כרגע 6) והם לא מבינים מה הסיבה לכך . בבדיקות צואה ושתן לא מצא דם , חלב של האם ודמה בסדר גמור. היום הוא קיבל מנת דם ורופאים מחכים עד מחר לראות איך הוא יגיב לזה. השאלה שלי : מה הסיבה לרך שהמוגלובין בורח מגופו של אחייני?
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • .....לתינוק בן חודש

    ד''ר פרדי אביב
    23/07/2017

    מיקרה מסובך בישביל תשובה קצרה באינטרנט .
    אני בטוח שבשניידר ! ידוע לברר וגם לטפל בתינוק והכל יהיה בסדר !
    בהצלחה !

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בירור בדיקות דם אנמיה
    יגאל
    04/07/2017

    שלום
    בן 40 בבדיקות דם שבצעתי בהפרש של חודשיים (תוצאה שמאלית יולי 2017
    RBC-Red Blood Cells - 4.33 - 4.44
    3.WBC-Leucocytes- 4 - 4
    הומוגולובין 12.8 -12.6
    פרטין 126 - 129
    חומצה פולית 7.2 -7.2
    המוטוקרט - 39.2 -.38.9
    ברזל - 101 - 99- לוקח תוסף תזונה כ חודשיים
    בי 12 - 252 - 402 - לוקח תוסף תזונה כ חודשיים
    8.MCH - 29.1 - 28
    MCV- 90-88
    13.4 - 13.3- MPV
    יש לציין ש בשנה האחרונה ירדתי כ 16 קילו כתוצאה מפעילות גופנית מאומצת בשילוב עם דיאטה מ 84 ל 68
    האם ערכים הללו מצרכים בירור המטלוגי מעמיק יותר?
    האם מדובר באנמיה שמקורה בהתאם לנתונים אינו חוסר בברזל בי 12 או חומצה פולית.שאלה נוספת האם יכול להיות קשר לערכים הללו לפעילות גופנית מאומצת מאוד למשל ריצת 15 ק"מ פעמיים בשבוע ופעילות התנגדות 3 פעמיים בשבוע.
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בירור בדיקות דם

    ד''ר פרדי אביב
    23/07/2017

    האם ערכים הללו מצרכים בירור המטלוגי מעמיק יותר?

    לא

    האם מדובר באנמיה שמקורה בהתאם לנתונים אינו חוסר בברזל בי 12 או חומצה פולית.

    נכון

    שאלה נוספת האם יכול להיות קשר לערכים הללו לפעילות גופנית מאומצת מאוד למשל ריצת 15 ק"מ פעמיים בשבוע ופעילות התנגדות 3 פעמיים בשבוע.

    כן ,חד משמעי .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה עם המוגלובין נמוך
    אסתי
    03/07/2017

    שלום רב,

    במידה והמוגלובין 11.3 וה- B12 תקין, האם זה אומר שהאנמיה מקורה לא מצריכת תזונה דלה של ברזל?
    ומבירור שנעשה אצל רופא נשים ובדיקת מעי הגס יצאו תקינים.
    אז מה יכולה להיות הסיבה לאנמיה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה עם המוגלובין נמוך.

    ד''ר פרדי אביב
    23/07/2017

    יש לי תחושה שאת לא מבינה כמה דברים בסיסיים .
    אנמיה - תמיד המוגלובין נמוך .
    סיבה לאנמיה - בין 14 ל 18 סיבות שונות .
    השכיחה ביותר ,חסר ברזל .
    מנתונים שכאן לא ניתן לעשות שום דבר .
    צריך כי מינימום :
    גיל ,רמת פריטין ,רמת בי 12 ,רמת חומצה פוליט ,רמת בלוטת הטריס .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מה עליי לעשות? האם מדובר באנמיה מחוסר ברזל?
    שרון
    24/06/2017

    אמוגלובין 10
    פרטין 9
    ברזל 30
    Rbc 3,53
    הומוקרט 31.1
    אין בעיה עם b12 וחומצה פולית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מה עליי לעשטת

    ד''ר פרדי אביב
    29/06/2017

    שלום רב.
    כן מדובר באנמיה של חסר ברזל .
    2 דברין :
    - לקחת ברזל על פי הנחיות של רופא המטפל
    - לבצע בירור של סיבת איבוד הבזרל בקופת החולים דרך רופא משפחה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ברזל נמוך 30 המוגלובין 10 האם זו אנמיה חזקה?
    טליה
    23/06/2017

    ברזל 30
    המוגלובין 10


    כמה כדורי ברזל לקחת ביום ? והאם לקחת עירוי לוריד?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ברזל .....30

    ד''ר פרדי אביב
    29/06/2017

    שוב לא מספיק נתונים .
    גיל ,מין ,רמת המוגלובין רגילה ,רמת ברזל וגם רמת פריטין ,רמות ויטמינים .
    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • האם דרוש טיפול על ידי נטילת תוסף ברזל?
    שלמה
    14/06/2017

    שלום, בן 70, בבדיקת דם נמצא ערך המוגלובין 13. האם רצוי לקחת תוסף ברזל?

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • האם דרוש טיפול ....

    ד''ר פרדי אביב
    29/06/2017

    לא מספיק נתונים להחלטה שכזאת.
    צריך לדעת רמות של המוגןובין הבסיסי הקודם .
    רמות של ברזל וויטמינים בי 12 וחומצה פוליט .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום




ימים ושעות קבלה

חנה סנש 1, אשדוד
שעות קבלה:

16:20 - 19:30

17:00 - 19:30

16:20 - 19:30

פניה אישית אל ד"ר פרדי אביב

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר פרדי אביב