ד"ר פרדי אביב

תחומי התמחות: המטולוגיה, רפואה פנימית
דירוג: 4.5 מתוך 7 הצבעות
(חוות דעת: 7)
לדרוג ד"ר פרדי אביב לחץ/י כאן
צפיות: 149
21 שנות ותק
 חולון

רופא בכיר המטולוג ואונקולוג במכון המתולוגי והשתלות מח עצם במרכז רפואי איכילוב. משמש כאחראי יחידת פרזיס ואיסוף תאי אב. תחום העיסוק: למפומה, לאוקמיה, מיאלומה נפוצה, אנמיה, קרישיות דם, השתלת מח עצם. עובד כיועץ המתולוג בקופת החולים לאומית. קליניקה בת"א: ימים א-ד, 09:00-12:00

תחומי התמחות

  • רפואה פנימית
  • המטולוגיה




* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

אנמיה

פורום אנמיה נועד לענות על שאלות בנושא אנמיה, המוגלובין, תוספי תזונה, חוסר ברזל, אנמיה חרמשית, אנמיה מחוסר ברזל, אנמיה המוליטית, אנמיה בהריון, טיפול באנמיה, חוסר בברזל,אנמיה מיקרוציטית, ברזל בגוף, אנמיה נורמוציטית ועוד.
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום
 
  • אנמיה המוגלובין היה 6 וברזל נמוך היה 30
    יעקב גרינבאום
    22/02/2017

    שלום רב
    אני מטופל עקב אנמיה ב VENOFER 200 כל שבועיים.
    כבר כשנה וחצי בבדיקות ללא אינדיקציה ברורה לסיבת האנמיה. בדיקות שבוצעו: קולונסקופיה, אנדוסקופיה, ביופסית מח עצם, והכל תקין.לפני כשבועיים בבדיקות שיגרתיות המוגלובין 6. אישפוז בבי"ח ןקבלת 2 מנות דם. המלצה לקבלת FERICINJECT 1000 .
    . השאלה איזה בדיקות עוד ניתן וכדאי לעשות, ושאלה שניה האם הזריקה שהמליצו ניתנת בפעם אחת או בכמה מנות.
    תודה על ההתיחסות
    יעקב

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה 6

    ד''ר אורי רוביו
    12/03/2017

    שלום רב,
    איני יכול לענות שכן חסר לי אינפורמציה רבה כולל גיל, מחלות רקע, ובדיקות דם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה

    יעקב גרינבאום
    12/03/2017

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • איך מעלים את רמת ההמוגלובין?
    מאור
    04/03/2017

    שלום בן 29 מתאמן וברצוני לדעת עם לפי התוצאות יש לי אנמיה ואין לעלות את רמת ההמוגלובין ?
    פריטין 147
    בי 12 -886
    חומצה פולית -54 nmo
    Rbc.4.54
    המוגלובין. 13.1
    Mcv.91.8
    Hct 41.7
    ושאלה אחרונה
    והאם להתחיל טיפול שלכדורי ברזל?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בן 29

    ד''ר אורי רוביו
    12/03/2017

    לפי ס"ד HB 13.1 יש לך אנמיה קלה - כלומר רמת HB מעט נמוכה מהנורמה לגבר בגילך.
    פריטין 147 מעיד על מחסני ברזל מלאים וללא חוסר אך לעיתים במצב כזה עלול לא להיות מדויק.
    יש להשלים רמת ברזל, טרנפסרין וסטורציה של טרנספרין בדם על מנת לכוון לסוג האנמיה ולקבוע האם באמת חסר ברזל או שמדובר בסיבה אחרת לאנמיה
    לא הייתי מתחיל כדורי ברזל אוטומטית

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • מחסור בברזל יש צורך בטיפול או לא?
    איציק
    11/03/2017

    שלום, אני בן 40 ביצעתי בדיקות דם
    כל הערכים תקינים מלבד להלן התשובות שיצאו חריגות עפ הסקאלה של מכבי

    C.R.P - הגבולי עד 0.5 יצא לי 1.3
    ferritin - הגבול עד 250 יצא לי 329
    fe-iron - המינימום מתחיל ב70 יצא לי 51
    lymphocytes המינימום מתחיל ב22 יצא לי 19.8

    האם יש לי מחסור בברזל? אני צריך לקחת תוסף ברזל?
    אני מרגיש מדי יום חולשה, עייפות וכל מאמץ קטן שאני מבצע גורם לי לקושי נשימה.
    יש לציין שרמת ההמוגלובין תקינה (הערך בסקלה באמצע 15.5)

    תודה רבה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בן 40

    ד''ר אורי רוביו
    12/03/2017

    אין לך אנמיה, המצאות CRP מעט מוגבר עם פריטין גבוה מרמז למחלה דלקתית ולא לחוסר ברזל.
    לכן אין צורך בנטילת ברזל
    יתכן וחלית בזיהום וירלי עונתי או אחר וזה יחלוף מאליו ממליץ לחזור עוד שבועיים על בדיקות הדם כולל CRP

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בן 72 ירידה בהמגלובין
    פנחס ענברי
    11/02/2017

    יש לי ירידה מתמדת בהמגולבין ובבדיקה האחרונה ירד מתחת לנורמה. אני בן 72. האם יש קשר לאלכוהול?

    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ירידה בהמוגלובין בבן72

    ד''ר אורי רוביו
    12/03/2017

    בהחלט שתיית אלכוהול בכמות גדולה מדכאת את יצור הדם האדום במוח העצם עלול לגרום לאנמיה
    כמו כן יש לבדוק אינדקסים של הכדוריות האדומות על מנת לשלול גם חוסר ברזל או אחר והשלמת ברור בהתאם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • טיפולים לא עוזרים לאנמיה המוליטית אוטואימונית
    שירי
    27/01/2017

    כבר שלוש שנים שאני סובלת מהמחלה, ושום טיפול (פרדניזון, מבטרה,ציקלוספורין) לא עבד עלי.
    הצעדים הבאים הם או כריתת טחול אליה אני מתנגדת חריפות או אימורן שהיא בתכלס לא טובה יותר מבחינת השפעות לטווח הארוך מתרופות אחרות.
    ההקלה היחידה שחשתי בשלוש השנים האחרונות היתה דווקא כשהייתי בהריון ונאלצתי להפסיק לעשן.
    היתכן, היתכן שיש קשר בין השניים??
    אני נואשת לפתרונות.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה המוליטית עמידה

    ד''ר אורי רוביו
    29/01/2017

    שלום רב,
    אנמיה המוליטית אוטואימונית היא מחלה המחייבת ברור מקיף ושלילת מחלות סיסטמיות אחרות.
    כפי שתארת טופלת ברוב התרופות המקובלות.
    בהריון תתכן החמרה או לעיתים הפוגה בהמוליזה. עישון פחות קשור ולבטח לא מומלץ.
    כריתת טחול היא בהחלט אופציה טובה ויש לשקול אותה במצבים של מחלה עמידה.

    בכל מקרה בפורמט של פורום כזה אין אפשרות לתת פתרון וזה יחייב יעוץ המטולוג מעמיק

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ערכים נמוכים אבל יש עלייה
    יהודית
    24/01/2017

    שלום רב,
    אני בת 50 לאחר ספירת דם ראשונה ערכי הברזל ומחסניו היו נמוכים מאוד כגון IRON12
    פריטין 6.2
    וכו...
    ביצעתי ספירת דם נוספת לאחר ארבעה חודשה שעכשיו הערכים השתנו והם במגמת עלייה .... אשמח לדעת ממה עלולה לנבוע בעיה מסוג זה? האם זה סימן טוב שמחסני ברזל עולים? ועוד עליי לציין כי אני בגיל המעבר ולכן הוסת החודשית שלי לא סדירה ולעיתים מופיעה פעמיים בחודש עם דימום מווגבר.
    הערכים של ספירת הדם החדשה הם:
    IRON- 25 ׁ(עלה מ12)
    HYPO- 18.9 (לא נבדק בספירת הדם הקודמת).
    פריטין- 6.9 (עלה מ 6.2)
    טרנספרין- חזר לטווח הנורמה (בבדיקה הקודמת 370)
    HB- 11.1 (עלה מ 9.4)
    HCT- 36.2 (עלה מ 32.8)
    MCH -23.5 (עלה מ 18.8)
    MCHC - 30.7 (עלה מ 29.2)
    RDB16.4 (בבדיקה קודמת 20.7)
    MCV-76.7 (בבדיקה קודמת 64.3)
    אני מבינה שהערכים נמוכים אבל האם העלייה מעידה על משהו לטובה? ממה עלול לנבוע?
    אשמח לתשובתך הכנה:)

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תשובה לאנמיה מחוסר ברזל

    ד''ר אורי רוביו
    24/01/2017

    שלום רב, עדין את סובלת מאנמיה של חוסר ברזל אומנם חל שיפור במדדים אך את צריכה להתמיד בטיפול בכדורי ברזל פומיים להערכתי לעוד 3 חודשים לפחות.
    קורב לודאי שבהדרגה הווסת החודשים תפחת וכך גם איבוד הברזל ואז האנמיה תפטר
    עוד 3 ח' הייתי חוזר על ס"ד ומדדי ברזל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה? האם נדרש לקחת כדורי ברזל
    אבי
    19/01/2017

    שלום
    בן 54, סוכרתי מאוזן.בבדיקות דם מ- 2012 עד היום ערכים כדלקמן (תוצאה שמאלית =2016)
    הומוגולובין 13.4 -13.2
    פרטין 47 - 29
    חומצה פולית 4.8 -4.7
    המוטוקרט - 40.7 -40.4
    ברזל - 90-63
    טרנספרין - 300-331
    B12 - 246 - 188
    MCH - 28- 28.8
    בבדיקת גסטרו גאסטרטיס ,EOSPHAGATRIS דרגה 1
    מרגיש בד"כ טוב.
    האם אנמיה? מאיזה סוג? מה נדרש לטיפול. תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה

    ד''ר אורי רוביו
    20/01/2017

    שלום רב,
    אנמיה קלה בלבד
    חסר לי נתון MCV שהיה עוזר לקטלג החוסר
    ערכי ויטמין B12 מעט נמוכים וערכי טרנספרין מעט גבוהים מרמז לאנמיה משולבת של חוסר ברזל וגם ויטמין B12
    נובע כנראה מהדלקת בקיבה ובושט
    ממליץ תוסף ויטמין B12 תת לשוני במינון 1000מק״ג ליום לשלושה חודשים
    תוסף ברזל
    מעקב אחר ערכי המוגלובין עוד שלושה חודשים
    כמובן הכל טעון בדיקתך ע״י רופא ומעבר על כל הנתונים

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוסף ברזל לאנמיה נורמוציטית
    מורן
    17/01/2017

    שלום,

    המוגלובין 10, חומצה פולית 21.4, B12 159, ברזל 63, פרטין 15.7
    האם הייתם ממליצים על בדיקה של מח העצם או בדיקות נוספות? האם יש טעם לקחת תוסף ברזל?
    סה"כ בריאה בדרך כלל אך סבלתי מעייפות כרונית לפני שנה ובמשח שנתיים.

    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תוסף ברזל לאנמיה נורמוציטית

    ד''ר פרדי אביב
    18/01/2017

    חסרים פרטים דמוגרפיים ורמות קודמות של המוגןובין ,אך בגדול הייתי כן נותן גם ברזל וגם ויטמיןם בי 12 פומי ,במשך לפחות 3 חודשים ואז ביקורת עם בדיקות דם חוזרות .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • תודה על המענה!

    מורן
    18/01/2017

    בת 35 כרגע בהריון
    המוגלובין נמוך מאז שאני זוכרת את עצמי תורמת דם כיל 14-המוגלובין 11.9-10.9
    שווה לבדוק בעיה בייצור הכדוריות (מח העצם) איך ניתן לשפר ייצור (תזונה/ויטמינים וכו)
    על איזה תוסף ברזל תמליץ במידה וניסיתי אקוסאפ נוזלי ואקטפרין ולשניהם תופעות לוואי-כאבי בטן חזקים וגזים והנוזלי גם האפיר לי את השיניים.
    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • ברזל בהריון

    ד''ר פרדי אביב
    18/01/2017

    אני ממליץ ברזל בשם פולקס - 2 כדורים בו זמנית ,לפני שינה ,לחזור לבדיקה בעוד חודש ליראות שזה התחיל לעבוד.
    אם המוגןובין יורד מתחת ל10 בהריון זה לא טוב לאובר לכן יש גם המלצות על מתן ברזל בווריד בהריון .

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • בקשר למחסור של ברזל
    מירב
    03/01/2017

    שלום
    נטלתי תוסף ברזל לפני כמה שבועות תמדי שאני מספיקה לקחת חוזר להיות בבדיקות מחסור עצום בברזל
    מה ניתן לעשות שלא יהיה לי מחסור בברזל וחומצה פולית?
    תודה מראש

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • קשר למחסור ברזל

    ד''ר פרדי אביב
    04/01/2017

    מה המספרים של המוגלובין ופריטין לפני ואחרי ואיזה סוג של ברזל לקחת?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • המוגלובין נמוך. ברזל תקין
    טל
    19/12/2016

    שלום
    בת 37
    ברזל תקין
    פריטין וטרנספרין תקינים
    המוגלובין 10.9. הכי נמוך שהיה מעולם אבל תמיד זה בסביבות 11.7-12
    כדוריות דם אדומות מעטות מהנורמה 3.74
    וגם טסיות דם נמוכות 33.6
    האם זוהי אנמיה ומה עשויה להיות הסיבה ואיך מטפלים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום

  • אנמיה

    ד''ר פרדי אביב
    21/12/2016

    שלום טל.
    אנמיה - ירידה ברמת המוגלובין בדם .
    כך שזה בטוח אנמיה .
    שאלה מה הסיבה וכאן לצערי על פי נתונים הקיימים לא ניתן להסיג מסכנות .
    צריך השלמת בירור על ידי משטח דם רמות רטיקולוציטים וחו....
    הייתי ממליץ לך לבקש מרופא משפחה להפנות אותך לךהמטולוג

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה

    יעוץ אישי פנייה ישירה למומחה, ללא פרסום בפורום




ימים ושעות קבלה

חנה סנש 1, אשדוד
שעות קבלה:

16:20 - 19:30

17:00 - 19:30

16:20 - 19:30

פניה אישית אל ד"ר פרדי אביב

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר פרדי אביב