ד"ר רחל גרוסמן

תחומי התמחות: נוירוכירורגיה
דירוג: 5 מתוך 8 הצבעות
(חוות דעת: 8)
לדרוג ד"ר רחל גרוסמן לחץ/י כאן
053-4877781
צפיות: 840
16 שנות ותק
רחוב החושלים 8 הרצליה

ד"ר גרוסמן סיימה את לימודי הרפואה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר אשר באוניברסיטת תל-אביב.
היא השלימה את ההתמחות בנוירוכירורגיה במרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר ונסעה לארה"ב לצורך תת-התמחות בתחום ניתוחים לכריתת גידולים מוחיים , במרכז המוביל , ב"יח ג'ונס הופקינס אשר בבולטימור, ארה"ב.
עם חזרתה ארצה התמקצעה ד"ר גרוסמן בתחום ניתוחים לכריתת גידולים שפירים וממאירים במוח , כולל ניתוחים המבוצעים בעירות לצורך ניטור תפקודי שפה ותנועה, וניתוחים לכריתת גידולים מהיפופיזה בגישה טרנס ספנוידלית.

בנוסף לעיסוק הקליני, מובילה ד"ר גרוסמן מחקרים קלינים ופרה קלינים בשיתוף עם חוקרים מאוניברסיטאות בארץ ובעולם.
מחקריה של ד"ר גרוסמן זכו למענקי מחקר יוקרתיים.
ד"ר גרוסמן מובילה בין היתר מחקר פורץ דרך בתחום האימונותרפיה לטיפול בחולים עם גליובלסטומה.
ד"ר גרוסמן פירסמה עד היום יותר מ 50 פירסומים. 

תחומי התמחות

  • נוירוכירורגיה





נוירוכירורגיה, ניתוחי ראש

הוספת הודעה לפורום הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • חשש לציסטה ארכידאלית או לציסטה אפדרומאיד
    סיון
    16/01/2017

    שלום ערב טוב בבקשה ממכם משהו דחוף סבלתי הרבה שנים מכאבי ראש שלחו אותי לעשות בדיקת סיטי ראש עשיתי ואמרו לי שיש לי חשש לציבטה ארכידאלית או לציסטה אפדרומאיד מזה אומר בבקשה צרכה את עזרתכם תודה רבה רבה ערב טוב!!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מיקרואדנומה בהיפופיזה 5 מ"מ
    יעל
    12/01/2017

    שלום, התחילה לי פזילה בעין שמאל לפני כחצי שנה.. התחלתי לברר על ניתוח לתיקון הפזילה והרופא רצה שאלך לנוירולוג. הייתי ובבדיקה גופנית נראה "ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים בפלג גוף ימני גם ביד וגם ברגל". והרופא אמר לי שבד"כ זה בעיה במוח... עשיתי סיטי ראש- מח תקין ובארובת העין נצפה אקסופתלמוס בעין שמאל. הנוירולוג הביא לי אישור שאין לי בעיה. המנתח רצה שאביא אישור מאנדוקרינולוג בגלל האקסופתלמוס והטכיקרדיה (התחיל לי דופק מהיר מעל 100 גם בחצי שנה האחרונה.. התעלפתי פעמיים). בירור קרדיולוג- תקין. בלוטת התריס שלי תקינה (כולל tsi). אנדוקרינולוג שלח ל mri מכוון לאוכף תורכי ונצפה שם מיקראודנומה בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ. הפרולקטין בדם שלי מעט גבוה והווסת שלי לא סדירה (גם חדש מהחצי שנה האחרונה..). חזרתי לאנדוקרינולוג והוא הביא לי דוסטינקס לקחת פעם בשבוע.
    אני מאוד חוששת לקחת את הכדורים האלה בגלל תופעות הלוואי שקראתי עליהם- אירועים מוחיים, בעיות לב, קרישי דם בריאה וכדו'. האם כדאי לא לקחת את הכדורים?
    מדאיג אותי הערות החזרים שהנוירולוג אבחן.. האם רוב הסיכויים שיש לי בעיה נוספת במוח? כדאי לבקש לעשות mri למוח כולו? הקודם היה רק לאוכף תורגי.
    הרופא רוצה שאהיה במעקב אצלו כל חודשיים ופעם בשנה mri. מה המעקב כולל חוץ מבדיקת דם לפרולקטין? האם אם אחליט לא לקחת את הכדורים עדיין אני צריכה להיות במעקב כזה?
    ושאלה נוספת- האם יש קשר לפזילה החדשה? אני יוכל לתקן אותה בניתוח?
    סליחה על כמות השאלות... אשמח לתשובות על הכל.. תודה רבה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הי יעל

    ד''ר אייל יצחיאק
    13/01/2017

    בהחלט מסכים שיש לברר את התמונה הנוירולוגית שאינה מוסברת על ידי המיקרואדנומה.
    יש לבצע MRI מח ואם תקין לשקול ביצוע MRI עמוד שדרה צווארי. כל הברור לאחר מעבר בדיקה על ידי נוירולוג.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תודה על התשובה אשמח שתקרא גם את זה

    יעל
    13/01/2017

    תודה רבה.. אני יחזור לנוירולוג ואשאל אותו...
    החלטתי לא לקחת את הכדורים של הדוסטינקס למיקרואדנומה.. האם אתה יודע האם למרות שאני לא לוקחת את הכדורים עליי להיות במעקב אנדוקריני? מה כולל המעקב בבקשה חוץ מבדיקת דם? תודה יום נעים

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אפשרויות ניתוח למנינגיומה טנטוריאלית
    מ
    13/12/2016

    שלום רב,
    אני בת 57 ובשנה הזו עברתי 2 התקפים חזקים בהפרש של חצי שנה. קמתי בבוקר עם סחרחורת חזקה ובעיות בשיווי המשקל, בחילה קשה המלווה בהקאות ולחץ בעורף מצד שמאל.
    כל התקף נמשך כ 6-7 שעות ולאחר מכן הכל עבר.
    באופן כללי מרגישה לחץ בעורף מצד שמאל, בעיקר בבוקר לאחר התעוררות..
    בעקבות המתואר לעיל, נשלחתי לבדיקת MRI.
    בבדיקה אובחנה מנינגיומה טנטוריאלית בגומה האחורית משמאל.
    המימדים של מנינגיומה כ 0.7*0.8*1.3 ס"מ.
    מנינגיומה גורמת ללחץ קל על הפונס ולחץ משמעותי על עצב 5 משמאל וסמוכה למייקל קייב.
    אני מבינה שקיימות מספר אפשרויות: מעקב, ניתוח כירורגי או רדיוניתוח.
    1. האם עושים ניתוח כירורגי במימדים כאלה של מנינגיומות? (מצד אחד קטנה מצד שני יש תסמינים)
    2. האם המקום נגיש בכלל לניתוח? איזור הטנטרום הינו בעיתי?
    3. מה האפקטיביות של רדיוניתוח? האם זה טוב רק כטיפול משלים לניתוח כירורגי בו לא מצליחים להסיר את כל הגידול?

    התורים לנוירוכירורגים ארוכים מאוד, עד אז אודה לכם על איזושהי הבהרה בנושא.
    מה האפשרויות ומה הסיכויים שלי?
    בתודה מראש.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הי

    ד''ר אייל יצחיאק
    13/01/2017

    קשה מאוד לייעץ ללא בדיקת ההדמיה.
    אנא פני לייעוץ אצל נוירוכירורג מומחה לניתוחי בסיס הגולגולת כמו דר' ספקטור בהדסה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • subdural hemorrhage התערבות ניתוחית
    רוואן
    09/12/2016

    אבא שלי נפל מסולם ונחבל בראשו, לאחר הנפילה התפתח מצב בילבולי, פנינו לחדר מיון ובוצע לו ct מח שהראה מוקד היפרדנסי פרונטלי היקפי. מצבו השתפר וחזר למצב בסיסי ושוחרר. ולאחר שבוע עבר בדיקת MRI והודגם דמם סובדורלי בהיקף ההימפרה השמאלית ללא אפקט מסה על רקמת המח.
    בהמשך הופיע קושי בשליפת מילים ללא הפרעה בהבנה, פנינו לבית החולים עשו לו סי טי ויש דימום סובדורלי משמאל בשלבי ספיגה. בהמהלך האשפוז הדיבור השתפר וחזר למצבו הבסיסי, הוחל טיפול בסטירואידים ודיפלפט.(סטירואידים השתמש רק לשבועיים והפסיק)
    מצבו השתפר למצב בסיסי אבל לאחר שלושה שבועות מלקיחת התרפות עכשיו חזר לגמגם וכבדות בדיבור ונימול בגפיים הימניות.
    חזרנו לבית חולים ווהחזיקו השימוש בסטירואידים אבל יש לו קושי כבד בדיבור ונימול צד ימני חזק מאד..
    האם יש צורך בהתערבות ניתוחית? או שזה עובר עם התרופות? האם דימום מסכן חיים??

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה: subdural hemorrhage התערבות ניתוחית

    ד''ר רחל גרוסמן
    11/01/2017

    יתכן שיש צורך בניקוז ההמטומה הכרונית הסב דורלית (במידה ולוחצת על ההמיספירה השמאלית). אפשרות נוספת היא שהנוזלים בחלל הסב דורלי גורמים להתקפי פירכוס ועל כן צריך לוודא שרמת הדפלפט הינה בתחום הטיפולי. בכל מקרה לא ניתן לענות בוודאות על השאלה מבלי לראות את בדיקת ה CT .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • הי רוואן

    ד''ר אייל יצחיאק
    13/01/2017

    בהחלט יכול להיות שיהיה צורך בהתערבות ניתוחית. טרם להחלטה יש לחזור על ההדמיה.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פיענוח MRI מח - נירולוג עוד 5 שבועות
    שי
    06/01/2017

    פענוח שקבלתי מבדיקת MRI. התור לנירולוג עוד 5 שבועות. האם מומלץ לבקש הקדמה ?

    תודה


    התווית הבדיקה :אירועים חוזרים של הפרעות תחושה בפנים משמאל וביד שמאל .הנבדק בן 49
    .24/6/2016 - בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מה
    הודגמו מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן סב קורטיקלית פרונטלי ,טמפורלי ופריאטלי FLAIR - בסדרת ה משני הצדדים .ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה הקודמת .
    . הודגם מוקד היפואינטנסי קטן פריאטלי מימין החשוד למיקרו דימום SWI - בסדרת
    ההממצאים יכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים כגון עמילואידוזיס ,ווסקולופתיה אחרת ?
    אין עדות לאזורי האדרה פתולוגיים לאחר הזרקת גדוליניום. .DWI -
    אין עדות לאוטם טרי בסדרת ה
    חדרי המוח ,החללים התת עכבישיים ,הסולצים והציסטרנות הבזליות הודגמו מורחבים במידה קלה סימטרית.
    התקבלו אותות תקינים מכלי הדם הגדולים התוך גולגולתיים.
    לסיכום:
    . היכול להתאים למיקרו דימום SWI - מוקדים בחומר הלבן ומוקד זעיר בסדרת ה הממצאים יכולים להתאים לשינויים איסכמיים כרוניים של החומר הלבן ומיקרו דימום משנית למחלת כלי דם מוחיים קטנים כגון עמילואידוזיס ,ווסקולופתיה אחרת?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה: פיענוח MRI מח - נירולוג עוד 5 שבועות

    ד''ר רחל גרוסמן
    11/01/2017

    נשמע שלא

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוזל צהוב אך שקוף מהאף
    גבריאל
    11/01/2017

    שלום
    מזה שבוע אני סובל מצינון.. שיעול לחה ברונכית.
    ולקח טיפול.
    ךאחרונה גם נזלת דלקטית..
    אבל מהבוקר יש לי בנוסף להפרשה הרגילה..
    גם נוזל צהוב מאוד במרקם דמי.. לפחות בצורה שטפטף מהאף.
    אציין שבשבוע האחרון כתוצאה מהלחה.. הקאתי יחסית הרבה פעמים.. בכל פעם כמעט נחנקתי וזה גרם ללחץ בראש והופעת שטפי דם קטנטנים בראש..
    בנוסף לזה .. אני אדם קצת חמום מוח.. ואלי קצת משוגע..
    בתוך ויכוח עם אשתי נתתי לעצמי מכות במצח..
    חזקות יחסית
    השאלה שלי היא האם אני מתיעץ עם דוקטור גוגל יותר מדי או שיש סיבה לרוץ לרופא?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה: נוזל צהוב אך שקוף מהאף

    ד''ר רחל גרוסמן
    11/01/2017

    רוב הסיכויים שמדובר בהפרשת נוזל על רקע היצטננות.
    הפרשת נוזל שדרה מהאף (רינוריאה) מופיעה לרוב לאחר טראומה, שברים בבסיס הגולגולת או לאחר ניתוחים נוירוכירורגים. קיים אחוז קטן בו מופיעה רינוריאה ספונטנית, שלא על רקע הגורמים שציינתי. במקרה שכזה עליך לעבור בירור ע'י נוירוכירורג.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירומה אקוסטית בתןך התעלה
    נוירומה אקוסטית
    21/11/2016

    שלום רב
    יש לי נומרומה אקוסטית. ממוקמת בתוך התעלה. גילו אותה לפני שנתיים וחצי. בשנה וחצי הראשונה ללא שינוי. בשנה האחרונה היא גדלה מקוטר 5.5 ממ לקוטר 7.5 ממ. השמיעה עדין לא נפגעה.
    1. האם במצב כזה תמליצו על טיפול או על המשך מעקב?
    2. האם טיפול בקרינת אלפא כלומר באמצעות המכשיר סכין ומרטואלי הוא המומלץ או ניתוח?
    3. מה הסיכונים מקרינה ומה מניתוח?
    תודה רבה!

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירומה אקוסטית

    ד''ר רחל גרוסמן
    11/01/2017

    כעיקרון ההמלצה לנתח כאשר קיימת גדילה משמעותית של הגידול או במידה וגורם להפרעה נוירולוגית. הייתי מתיעצת עם נוירוכירורג המנתח גידולים מסוג זה ועם רופא קרינה .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה לגבי מנינגיומה פרונטלית
    ת
    10/12/2016


    שלום גילו אצלי מנינגיומה פרונטלית (פטריונלית) גדולה שמאלית מסוידת בחלקה,
    שכנראה גדלה כנראה שמשך 15-20 שנה, בגודל
    בגודל 3.4x3.6x4.3 ס"מ , שלוחץ על רקמת המוח הפרונטלית משמאל,
    אני בת 60 , ומעדיפה לעשות ניתוח בהקדם האפשרי,כי הגידול מפחיד אותי אם ייגדל או יהיו סיבוכים,
    כרגע אחד הרופאים המליץ לעבור ניתוח מהר , ואחד שהוא מומחה ממליץ לחכות חצי שנה ולעשות MRI , כדי לראות את הקצב גדילה , ואני רוצה להתחיל את התהליך כמה שיותר מהר כדי שלא יהיו סיבוכים , מה עדיף לעשות , לחכות חצי שנה או להחליף רופא שאולי יעשה את זה יותר מהר?
    מה ההשלכות של לעשות את הניתוח לעומת לחכות עם זה? האם עדיף לחכות כי אם הוא יידע את הקצב וייקבע טיפול יותר טוב בזכות זה?

    אחרי הניתוח הניורוכירורגי כנראה צריך לעבור הקרנות קצת,
    הבנתי ש מאיץ קווי של novalis שיש באיכילוב עדיף על gamma knife

    האם אחרי הניתוח אני ייתפקד כמו היום , או שזה יכול לפגוע בחלק מהתפקודים? מה הסיכונים? אולי אם הגידול לא ממהיר , עדיף לחכות ולא לעשות ניתוח? יכול להיות סיבוכים?

    כמה זמן לוקח כל הטיפולים ביחד וההחלמה? האם אני יוכל למשל לנהוג אחרי זה , או להישאר בבית עד שיחלים הכל?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה נוספת

    ת
    10/12/2016

    הבנתי שלחברות ביוטק יש אולי גם כמה טיפולים בתחום?
    האם משהו מהם מומלץ?

    amgen imlygic
    kite pharma kite-439
    genentech zelboraf
    ויש עוד טיפולים של
    array biopharma
    lion biotechnologies
    immonocore

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מנינגיומה פרונטלית

    ד''ר רחל גרוסמן
    11/01/2017

    כעיקרון ההמלצה לנתח מנינגיומה שהינו גידול שפיר במהותו היא במקרה בו קיימת גדילה במעקב או שגורמת להופעת סימפטומים נוירולוגים כתוצאה מלחץ הגידול על רקמת המוח. במידה והכריתה הניתוחית היא שלמה לרוב לא נחוץ לטפל בקרינה לאחר הניתוח ומספיק מעקב בלבד. מעבר לכך ע'מ לענות על כל השאלות שהועלו - עלי לראות את ה MRI .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נזק שוונומה בתעלת השמע
    מישהי
    30/11/2016

    שלום רב
    יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד.
    הנתונים מראים שבניתוחים לאחר המוות מוצאים נוירומה אקוסטית אצל 2.4÷ מהאנשים.במקרים אלו הגידולים לא עשו נזק ולכן לא נמצאו. הנוירומה האקוסטית נמצאת אצל 1 לאלף אנשים. 0.1÷. (1 למאה אלף בשנה. לצורך החישוב נניח שאדם חי 100 שנים). כלומר מתוך 24 נוירומות רק אצל אחד חל נזק והוא מגלה אותה.
    לי יש נומרומה אקוסטית שהתגלתה לפני שנתיים וחצי בגודל 5 5 ממ. בשנה וחצי הראשונות ללא שינוי. בשנה האחרונה הוא גדל ל 7.5 ממ. עדין ללא פגיעה בשמיעה.
    לפי החישוב שעשיתי הסיכון לפגיעה בשמיעה הוא אצל 1 ל 24 אנשים. הסיכון בהקרנה הוא 30÷. נשמע שלא נכון להקרין. איך אדע שאני האחת מ 24 שיכול להיות אצלה נזק? הרי אצל כולם חל גידול בגידולים. כך הם נוצרים.
    תודה!!!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נוירומה אקוסטית בתעלת השמע
    תמר
    30/11/2016

    שלום רב,
    יש לי נוריומה אקוסטית בקוטר 7.5 ממ בתוך תעלת השמע מצד שמאל.

    האם קיטרודה או תרופה אחרת יכולה לטפל בנוירומה ללא הקנה או ניתוח?

    האם לדעתך כדאי לנתח דרך תעלת השמע (ללא פתיחת גולגולת) או להקרין? היכן הסיכוי טוב יותר להציל את השמיעה?

    האם פרט לסיכון של 1 ל 5000 שהגידול יהפוך לממאיר חס וחלילה יש סיכונים נוספים לטווח ארוך בהקרנה?

    תודה רבה!

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





ימים ושעות קבלה

החושלים 8, קומה 2 , הרצליה
טלפון:
שעות קבלה:

17:00 - 19:00

פניה אישית אל ד"ר רחל גרוסמן

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר רחל גרוסמן