ד"ר מאיה איש שלום

ד"ר מאיה איש שלום

התקבלו 6 חוות דעת
הוסף חוות דעת
צפיות: 8410
16 שנות ותק
 תל אביב יפו
תחומי טיפול: אנדוקרינולוגיה, רפואה פנימית
 

ד”ר מאיה איש-שלום סיימה את למודי הרפואה בהצטיינות יתרה באוניברסיטת תל אביב. התמחתה ברפואה פנימית בביה"ח איכילוב ובהמשך באנדוקרינולוגיה וסוכרת בביה"ח איכילוב. במהלך התמחותה ולאחר מכן עסקה במחקר בסיסי בתחום סוכרת ותסמונת מטבולית. כעת מבצעת מחקר קליני בנושא התסמונת המטבולית. דר’ איש שלום עובדת כרופאה בכירה במכון לאנדוקרינולוגיה סוכרת ויתר לחץ דם בביה”ח איכילוב, ובDMC.

 

תחומי טיפול

  • רפואה פנימית
  • אנדוקרינולוגיה

לעדכון פרטי עמוד זה...

חוות דעת לד"ר מאיה איש שלום: הוסף חוות דעת
 
מאת: חן שאולהתקבלה ב - 19/09/2019 12:00:45
סבלנית יסודית נהדרת חבל שמגיעים חולים
 
 
מאת: הילה טקוהתקבלה ב - 15/05/2019 23:47:35
דר' מאיה היא רופאה נדירה מעבר להיותה מקצועית מאוד היא אנושית ברמות הגבוהות ,רגישה ,מרגיעה ,איכפתית נותנת מענה והתייחסות בחיוך ובסבלנות . אין שניה לה היא אחת הרופאות הכי טובות שיצא לי לפגוש !
 
 
מאת: שירההתקבלה ב - 14/05/2019 01:33:55
דר. מאיה איש -שלום מקצועית ויסודית מאוווד, עובדת באהבה,דואגת למטופל שיקבל את הטיפול הטוב ביותר עבורו,דואגת וחוזרת כשצריך. חייכנית ומרגיעה! נכס למטופליה. יש על מי לסמוך, אנדוקרינולוגית מוווושלמת
 
 
מאת: מנחםהתקבלה ב - 22/09/2017 17:26:12
מסורה. סבלנית. עונה ברצון לשאלות, גם "מנדנדות"
 
 
מאת: עמוס כ.התקבלה ב - 25/03/2017 10:05:02
מדהימה מקצוענית ובעלת ידע עצום ויחסי אנוש מדהימים
 
 
מאת: דןהתקבלה ב - 14/11/2016 23:57:45
רופאה מקצועית ביותר עם ידע רחב, אשר נותנת לחולה גם יחס, שהיום קשה למצוא במערכת הבריאות.
 



סוכרת אנדוקרינולוגיה

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו סוכרת סוג 1, סוכרת סוג 2, סוכרת הריון, בלוטת התריס, שחלה פוליצסטית, השימוטו, בדיקות סוכר, תזונה נכונה, בדיקות רפואיות ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • TSH גבוה בבדיקת דם
    רונית
    23/10/2019

    בת 43, בבדיקת דם שגרתית נמצאו התוצאות הבאות:
    TSH 5.37
    FT4 - 12.3
    CHOLESTEROL 236
    TRIGLYCERIDES 240
    HDL 45
    NON HDL 191
    LDL 143
    ממה נובעת העליה ברמת ה- TSH שהיתה תקינה בבדיקה בשנה שעברה? כולסטרול היה גבוה גם בבדיקה קודמת.
    האם יש צורך בטיפול תרופתי או בדיקות נוספות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לרונית

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/10/2019

    העליה בTSH היא קלה ולמעקב אלא אם את מתכננת הריון וואז כן כדאי לטפל.
    פרופיל השומנים יכול להשתפר בהפחתת צריכת פחמימות ובצוע פעילות גופנית כגון ארובית 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת .הורדת LDL רק אם יש גורמי סכון נוספים כגון יתר לחץ דם הסטוריה של מחלת לב /כלי דם אצלך או בקרב בני משפחה מדרגה ראשונה בגיל צעיר סוכרת..
    ברגע שהטרגלצרידים ישתפרו בשל שנוי הרגלי חיים גם NON HDL כולסטרול ירד
    בברכת בריאות,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הסבר לתוצאות בדיקת אולטרסאונד
    יעל
    23/10/2019

    דר' שלום רב, בבדיקת אולטרסאונג של בלוטת התריס הממצאים:
    בלוטת המגן אינה מוגדלת מרקצו הומוגני.
    באונה שמאלית של הבלוטה 2 קשריות מסוג colloid cyst
    מה המשמעות והאם נדרש טיפול?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה ליעל

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/10/2019

    ערב טוב
    לא ראיתי את צלומי הסונר, אך בעקרון קשריות מסוג זה אמורות להיות שפירות. חשוב גם גודל הקשרית. אם מתחת ל1 סמ' לרב מקובל לעקוב בעזרת אולטרהסאונד אחת לחצי שנה- שנה.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכר, תת משקל, סוכרת
    אייל
    22/10/2019

    שלום

    בחור בן 47.
    ידוע על קרוהן. רוב הזמן יחסית בסדר אפילו בלי תרופות.
    לפני שנתיים היה זיהון בבטן וירדתי חזק במשקל
    שוקל כ 50 קג על 1.80 מטר... BMI של 15

    אני מנסה לעלות במשקל עם טחינה ועוד מאכלים.

    בינתיים על מנת להגדיל קלוריות אוכל יותר סוכר.
    כ 3 כפיות סוכר בתה 6 פעמים ביום כ 20 כפיות סוכר ביום...
    מנגד לא אוכל עוגות וממתקים בכלל!

    הסוכר שלי תקין כ 84 ובדקתי כמה פעמים השנה
    נע בין 80 ל 86
    כולסטרול כללי קצת נמוך 115
    כולסטרול טוב כ 38 ורע כ 70
    טריגליצרידים כ 120

    אני יודע שסוכר זה לא בריא
    ו 100 גרם סוכר ביום בכפיות בתה זה בטוח לא בריא
    מנגד לא אוכל בכלל ממתקים

    רציתי לשאול האם אני בסיכון שפתאום יתפרץ סוכרת
    או שכל עוד אני בודק סוכר בדם כל כמה חודשים ויוצא תקין כ 85 אז אפשר להיות שקט שאין סכנה כרגע?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאייל

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/10/2019

    בהחלט מסכימה איתך שעדיף להמנע מסוכר בכמויות גדולות. רמת הסוכר בצום לא מספיקה בכדי לדעת אם יש הפרעה ברמות הסוכר אחרי האוכל/שתיה לכן כדאי לשקול בדיקה של המוגלובין A1C שנותנת אומדן לממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. מה לגבי העשרה קלורית באנשור/גלוצרה?
    מציעה להתיעץ עם דיאטנית וכן לצמצם את כמויות הסוכר...
    בברכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סוכר, תת משקל , סוכרת

    אייל
    22/10/2019

    תודה רבה...
    אם אפשר עוד לשאול
    1. דיאטנית אמרה לי שלדעתה כשכל כך רזים BMI=15
    אפילו הסוכר לא בעייתי כי יהפוך לשומן
    זה הגיוני? או שלא הבנתי טוב?

    2. במידה ואבצע HBA1C והוא תקין
    אז אפשר להיות שקט שאני לא בסיכון שה 20 כפיות סוכר ביום יגרמו לי סוכרת? כאמור הסוכר כרגע תקין לגמרי כ 85
    וכאמור אני לא אוכל ממתקים או עוגות וכו'.

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאייל

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/10/2019

    בהנחה שאין אנמיה שתפגע באמינות של A1C, אפשרות נוספת היא להתחבר חד פעמית למד סוכר רציף שיתן לך אנדקציה לגבי רמות הסוכר
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עליה ב-TSH והממצא בהיפופיזה
    שרה
    22/10/2019

    שלום,דוקטור איש שלום!
    אני בת 56.לפני כשנתיים התגלתה ממצא בהיפופיזה(ציסטי?/אדומה?) בגודל 5-8 מ"מ.מאז נעשה MRI פעמיים. האחרון בדצמבר 2018.הממצא היה ללא שינוי.בפברואר 2019 עשיתי בדיקות הורמונליות והכל היה תקין לחלוטין.לא עולה במשקל.
    היום ביצעתי בדיקת TSH בשל דפיקות לב וכאבים בחזה קיבלתי תוצאה גבוהה-5.43(הגבול העליון הוא 4.78).
    F-4 תקין 14.3.
    האם ,לדעתך יש עליה בערך TSH באה בעקבות העליה בגודל הממצא ויש לחזור על MRI?
    האם יש צורך לחזור על בדיקות הורמונליות אחרות?אם כן,מהן?
    האם יש סיבות נוספות שעלולות לגרום לעליה ב-TSH?
    בשנת 2010 גם עלה לי TSH ל-6.9.אך אחר כך ירד.
    בתודה מראש ובברכה,
    שרה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשרה

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/10/2019

    העליה הקלה ברמת TSH כלעצמה בנוכחות FT4 תקין לא מחשידה לשנוי בממצא בהפופיזה
    לגבי שאר הבדיקות צריך להתרשם קלינית לגבי תדירות החזרה עליהן...מניחה שבדקו כבר בעבר GH IGF1 קורטיזול LH FSH אסטרדיול פרולקטין.
    ובצעו מבחן דקסמזטון 1 מג'.
    צריך להתרשם קלינית אם לבצע בדיקות נוספות
    לשקול אולי בצוע של ANTI THYROID PEROXIDASE שיתן רמז אם יש בעיה ראשונית בבלוטת התריס עם אפשרות לפתח תת פעילות של בלוטת התריס מבלי קשר לממצא ההיפופזרי המקרי.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • גיל מעבר ותת פעילות של בלוטת התריס

    שרה
    22/10/2019

    שלום,דוקטור!
    תודה על התשובה.
    האם ירידה בתפקוד של בלוטת התריס עלול לנבוע מגיל המעבר?
    המחזור הפסיק להיות לפני כשנה וחצי.
    תודה ולילה טוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לשרה

    ד''ר מאיה איש שלום
    23/10/2019

    לא ידוע לי על קשר לגיל המעבר.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מבחן סינקטן קצר
    יוליה
    23/10/2019

    שלום רב
    נשלחתי לביצוע מבחן ACTH 250 מק"ג . יש לי ירידה ברזרבה שחלתית (בת 31) והידרוקסיפרוגסטרון יצא טיפה גבוה בפאזה הפוליקולארית
    אלה התוצאות שהתקבלו-

    בזמן 0-קורטיזול -283
    הידרוקסיפרוגסטרון- 2.6

    בזמן 60-
    קורטיזול- 847.7
    הידרוקסיפרוגסטרון- 16.1

    ביחידות NMOL/L
    האם הבדיקה תקינה?

    בכבוד רב,
    נעמה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ויטמין D מחסור ומינון תוספת
    גלעד
    22/10/2019

    שלום
    אני בן 51 שנחשף מעט מאוד לשמש לא ים לא בריכה
    ובגלל פציעה לא הולך הרבה בחוץ.

    בבדיקת דם לפני 3 חודשים היה ויטמין D
    במחסור משמעותי 20 NMOL/L

    אני לוקח מאז כבר חודשיים 1600 יחידות ויטמין D ליום.
    הבנתי שהיעד הוא להגיע ל 75 NMOL
    רציתי לדעת
    1. כמה זמן בערך לוקח עם 1600 ליום להגיע ל 75?
    חודשיים? שלושה? חצי שנה?
    בערך...
    2. אחרי שמגיעים ל 75 כמה צריך בשביל לתחזק ברמה היומית?

    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לגלעד

    ד''ר מאיה איש שלום
    22/10/2019

    אם באמת מדובר ב20 נמול/ליטר ורמת הסידן בדם תקינה ואין נטיה לאבנים בדרכי השתן, או הפרשת יתר ראשונית של PTH, אפשר לשקול מתן מנון גבוה יותר כמו 3000 יחידות ליום למשך 2-3 חודשים. תקון רמת ויטמין D לוקח 3-6 חודשים. מנון האחזקה אחרי התקון תלוי משקל וספיגה והוא בדרכ סביב 1000 יחידות ליום
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אדנומה היפופיזית בגיל 47
    לימור
    15/10/2019

    היי,
    קצת רקע: אני מתמודדת עם השימוטו מזה 18 שנים. לצערי ה t4 שבסינתרואיד לא ממש מצליח להמיר עצמו ל t3, והסימפטומים של עייפות קשה ועצירות הם שיגרת חיי.
    לפניי כ 12 שנים התגלתה אדנומה היפופיזית מפרישת פרולקטין. לא מטופלת תרופתית.(מלבד בתקופת הניסיונות להיכנס להריון עם ivf שלא צלחו)
    עשיתי שינוי תזונתי עמוק עם ירידה נרחבת במשקל.
    לאחרונה הערכים בדם של הפרולקטין ירדו למרות שהעייפות והעצירות הופכות לקשות יותר ויותר (ואוליי אין קשר)
    מציינת גם שאני עם אנמיה קלה (תאים אדומים נמוכים וגם המוגלובין טיפה מתחת) וגם מחסור במגנזיום שטרם נפטרו ולא ברורה סיבתם.
    בדיקת mri שבוצעה הפתיעה אותי מאוד... האדנומה ההיפופיזית התכווצה משמעותית ונמצאו שרידים בלבד לעומת בדיקות הקודמות.
    האם ההתכווצות היא תוצר טבעי ומוכר של השינוי ההורמונלי מותאם הגיל?
    ואם לא, איך ניתן לפרש את הממצא הנהדר הזה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שכחתי לציין

    לימור
    15/10/2019

    המחזור תמיד היה תקין וגם כעת. Pms סיוט, עייפות מוגברת כולל מגרנות אאורה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נראה לי שפספסת את השאלה שלי

    לימור
    17/10/2019

    אשמח שתעני
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה ללימור

    ד''ר מאיה איש שלום
    17/10/2019

    אכן לא ראיתי את שאלתך. לא מכירה מצב שבו שנוי תזונתי יכול לגרום להתכווצות של מיקרואדנומה. לרב זה קורה בעקבות טפול תרופתי.. פרולקטין מושפע מסטרס ומתרופות כולל גלולות ותרופות נוספות כך שרמתו יכולה להשתנות בתנאים שונים. אם המחזור סדיר ואין הפרשת חלב מהשד ומדובר בממצא הפופזרי קטנטן לרב מקובל לא לטפל אלא אם יש רצון בהריון ואז הרבה פעמים מטפלים גם אם כל מה שתארתי קלינית תקין, עד להשגת הריון. קשה לי ליעץ מעבר לכך מבלי להתרשם מהתמונה הקלינית המלאה ולבדוק אותך. ממליצה להמשך מעקב אנדוקריני
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניסיתי להבין

    לימור
    20/10/2019

    אם התכווצות האדנומה, יכולה להיות תוצר של הגיל והשינויי ההורמונלי.(קרובה ל 48)
    הפסקתי כבר לפני יותר מ 4 שנים את הטיפולים ואיתם גם את הטיפול התרופתי.
    השינויי ב mri, הוא מעכשיו.
    לפני כשנתיים הממצא היה זהה לתקופה שלפני

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה ללימור

    ד''ר מאיה איש שלום
    21/10/2019

    בעקרון הטפול התרופתי יעיל לרב בהפחתת גודל הגדול. לגבי השפעת מנופאוזה ישנם פרסומים קטנים על מקרים בהם היתה הקטנה של הגדול אך מדובר במעט מחקרים וקטנים...כך שלא בטוחה עד כמה המידע הזה אמין.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עלייה בערכי סוכר לאחר מעבר לג'רדיאנס דואו
    אתי
    19/10/2019

    שלום רב ד"ר איש-שלום,

    אמי בת 87 סובלת מסוכרת סוג 2. בבדיקת מעבדה אחרונה חלבון מסוכרר 7.9.
    עד עד כה טופלה בג'אנואט 50/1000 + רפאגליניד 0.5 פעמיים ביום.
    עקב ערכי סוכר לא מאוזנים ורקע של מחלת לב איסכמית הוחלף הטיפול לפני כ-10 ימים ל ג'רדיאנס דואו 5/1000 פעמיים ביום.
    מאז תחילת נטילת ג'רדיאנס דואו ערכי הסוכר גבוהים הרבה יותר מהרגיל (לפעמים מעל 200). מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם יש לנסות מינון גבוה יותר? האם ייתכן שהתרופה כלל אינה מתאימה?

    מודה לך על התייחסותך,
    אתי

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאתי

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/10/2019

    ערב טוב
    היעילות של גרדאינס דואו וג'נואט דואו דומה, מכוון שלא היתה מאוזנת תחת ג'נואט לדעתי לא היה צריך להפסיק את הג'נואט אלא להוסיף עליו ג'רדיאנס
    חשובה גם התזונה, לנסות לצמצם פחמימות פשוטות ואם היא יכולה לבצע הליכות או כל פעילות גופנית אחרת זה גם חשוב
    אם יש לה נטיה לדלקות בדרכי השתן או לפטרת וגנלית או אם היא רזה היתי שוקלת פעמיים אם לטול ג'רדיאנס
    יש גם חלופה בהזרקה אנאלוגים של GLP1 שגם פוטנטים להורדת סוכר וגם יש להם השפעה מגנה על מערכת הלב וכלי הדם.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפול אנטיביוטי ובדיקת CTX
    אייל
    19/10/2019

    שלום רב,

    עקב חיידק בגרון קיבלתי טיפול אנטיביוטיקה DALACIN ל 10 ימים.

    למעקב אנדוקרינולוגיה, אני צריך לבצע בדיקת CTX.

    האם אני יכול לבצע את הבדיקה תוך כדי נטילת האנטיביוטיקה ?
    או שכדאי לחכות לאחר הטיפול ? אם נדרש לחכות, כמה ימים ?

    תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לאייל

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/10/2019

    לא ידוע לי שזה עשוי לשבש, אבל אולי בכדי ללכת על הצד הבטוח כדאי לחכות לסיום האנטיביוטיקה
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תופעות לוואי של גנוביה
    מיכאלה
    19/10/2019

    אני אמורה להתחיל לקחת כדור גנוביה פעם ביום בנוסף ל3 כדורי גלוקופאז שלוקחת .כרגע a1c אחרון 6.9

    יש לציין שהגלוקופאז לא עושה לי תופעות לוואי .
    האם לגנוביה יש תופעות לוואי של סחרחורות ?אני סובלת לאורך השנים מסחרחורות ומפחדת שזה יחמיר בעקבות הגנוביה?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה למיכאלה

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/10/2019

    ערב טוב
    לג'נוביה יש מעוט תופעות לואי, באופן נדיר יכול לגרום לבחילה או שלשול, אך זה לא שכיח. לא ידוע לי שהוא עשוי לגרום לסחרחורת.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה





ימים ושעות קבלה

שמואל הנביא 6, מודיעין
טלפון:
שעות קבלה:

11:00 - 18:00
המכון האנדוקריני בית חולים איכילוב
שעות קבלה:

0830 - 1600

0900 - 1330
DMC מרפאה פרטית הרצל רוזנבלום 6 תל אביב
שעות קבלה:

0900 - 1300

0900 - 1700

לקביעת תור עם ד"ר מאיה איש שלום

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר מאיה איש שלום