ד"ר גיא רוזן

053-4877805
צפיות: 901
11 שנות ותק
דרך אילות 10,  גני תקווה
תחומי התמחות: קרדיולוגיה, רפואה פנימית, בדיקות קרדיולוגיות, קוצב לב, התקף לב, הפרעות קצב, קרדיולוגיה התערבותית, מניעת מחלות לב, קרדיומיופתיה, סינקופה קרדיולוגיה
 

ד"ר גיא רוזן MD, MHA – רופא מומחה בכיר בקרדיולוגיה ובהפרעות קצב לב. אחראי על שירות פרפור פרוזדורים במרכז הרפואי פוריה

רקע אקדמי

  • בוגר בית הספר לרפואה ומנהל מערכות בריאות של אוניברסיטת בן גוריון בנגב
  • התמחות ברפואה פנימית ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל השומר
  • התמחות בהפרעות קצב לב בבית החולים Massachusetts General Hospital שבבוסטון השייך לאוניברסיטת הארוורד

ניסיון קליני

  • קרדיולוג בכיר בבית חולים פוריה
  • אחראי על שירות פרפור פרוזדורים בבית החולים פוריה
  • שותף לתכנון ולהקמה של מסלול הבירור המהיר למטופלי סינקופה (אירועי עילפון)
  • שותף בפיתוח טכנולוגיות חדשות בתחום הצריבה להפרעות קצב לב
  • פרסם מאמרים רבים בתחום פעולת צריבה להפרעות קצב לב

תחומי התמחות:

  • פעולות אבלציה להפרעות קצב לב
  • השתלות מכשירים לזיהוי ולטיפול בהפרעות קצב לב
  • טיפול בפרפור פרוזדורים – בעיית קצב הלב השכיחה אצל מבוגרים
  • טיפול בסינקופה – אירועי עלפון פתאומיים ממקור לא ברור

תחומי התמחות

  • רפואה פנימית
  • קרדיולוגיה

שפות:

  • אנגלית
  • עברית
  • רוסית
חוות דעת לד"ר גיא רוזן: הוסף חוות דעת



הפרעות קצב הלב, הפרעות לב

הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • SVT לתינוק יכול לעבור מעצמו?
    אוסי
    27/05/2018

    האם באמת SVT יכול לעבור בעצמו? כמה זמן צריך לחכות לפני שמחליטים לטפל?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    27/05/2018

    שלום רב,
    באופן כללי, ארועי SVT חולפים פעמים רבות מעצמם והדבר נכון גם לגבי ילדים גדולים לפחות. אינני מומחה להפרעות קצב לב בילדים וקשה לי לומר אם זה המקרה גם בתינוקות. ממליץ לך להתיעץ עם מומחה הפרעות קצב לב בילדים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קסרלטו או קומדין לפרפור פרוזדורים?
    גפן
    24/05/2018

    שלום. חמי בן 71, סובל כרגע מפרפור פרוזדורים. בבית החולים הומלץ על קסרלטו (תרופה שאינה בסל) וכאופציה נוספת הוצע שימוש בקומדין.
    אבקש להבין האם באמת יש יתרונות לקסרלטו והאם קלינית נראות תוצאות טובות יותר בשימוש בה. האם הסיכון בשימוש בקומדין הוא גבוה יותר או שהסיכון לדימום יתר בשימוש בשתי התרופות זהה?
    אודה מאד לתשובתכם

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    25/05/2018

    גפן שלום,
    קסרלטו היא תרופה שכן נמצאת בסל אך רק למטופלים עם סיכון מוגבר משמעותית לארועים מוחיים שיש להם שניים מתוך גורמי הסיכון הבאים: גיל>75, יתר לחץ דם, סוכרת, אי ספיקת לב) - או כאלה שחוו ארוע מוחי בעבר. אם אבא לא עומד בקטגוריה הנ״ל, אז אכן מדללי הדם החדשים שקסרלטו נמנה עליהם אינם כלולים בסל והקופה תממן לו באופן מלא רק קומדין. חשוב לציין שיש קופות שבהם ניתן לקבל את המדללים החדשים בחצי המחיר למי שיש לו ביטוח משלים עם הקופה.
    לגבי שאלתך על השוואה לקומדין. קסרלטו הוכח כיעיל לפחות כמו קומדין במניעת ארועים מוחיים וגם כבטוח יותר מקומדין מבחינת הסיכון לדימום (כל מי שנוטל מדללי דם נמצא בסיכון מעט מוגבר לדימום). קומדין זאת תרופה שנמצאת בשימוש כבר עשרות שנים ומנעה להערכתי מיליוני ארועים מוחיים לאורך העשורים הללו. היא בהחלט תרופה טובה והחסרון העיקרי שלה בנוסף לנ״ל הוא נוחות השימוש עם הצורך בבדיקות דם תקופתיות והתאמות מינון. אל תרגישו רע אם זאת התרופה שהוא יקבל בסופו של יום. ואגב, כאשר יגיע לגיל 75, לבטח יוכל לקבל את התרופות החדשות במימון מלא.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות חדריות בהיקף נמוך
    גילי
    22/05/2018

    שלום ד"ר רוזן,
    כבר 5 שנים סובלת מפעימות מוקדמות חדריות
    בתחילה בהיקף נמוך. בת 50
    השנה עלייה בהיקף הפעימות כולל זוגות ורצפים בהיקף של כ2500 ביממה. מטופלת מזה כשנתיים בקרדילוק 2.5 מ'ג . בעבר במינון 1.5 מג ליום ולפני כן טופלתי בנורמלול. בעבר היה אירוע vt עם 8 פעימות רצופות ודופק מהיר . הקרדילוק מוריד את לחץ הדם אך מסייע לדופק מהיר שהיה לי טרום הטיפול.. לפני כשבוע ביצעתי אקו לב . הבדיקות של אקו הלב האחרון וגם אלה שבוצעו לאורך השנים תקינות. שאלתי, לאחרונה סובלת מהזעת יתר בעיקר בלילה אך גם במהלך היום. האם יכול להיות בגלל הגדלת מינון הקרדילוק מ1.5 מג ל2.5 מ"ג? יש לציין שהקרדילוק יותר מחליש מאשר הנורמלול בו השתמשתי בעבר.אך הקרדיולוג טען שהטיפול בקרדילוק יעיל יותר. האם כדאי להחליף טיפול אן שאכן קרדילוק יעיל כחסם בטא?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    גילי שלום,
    בגדול, הקרדילוק לא בהכרח יותר יעיל לעניין הפעימות המוקדמות אבל זה אינדיבידואלי מאדם לאדם. אם אצלך ראו בבדיקות הולטר עוקבות שהקרדילוק מפחית אותן יותר אז אולי הדבר נכון לגבייך. בכל מקרה, לא רואה בעיה לחזור לנורמלול ולהתאים את המינון כך שתושג שליטה טובה יותר בפעימות המוקדמות. חשוב לציין שאם הן מפריעות מאוד והתרופות לא עוזרות לטפל בבעיה קיימת גם אופציה של צריבה בצנתור של מוקד הפעימות המוקדמות (אם רואים בהולטר שהן באות ממקום מסויים) שיכולה לפתור את הבעיה עם סיכויי הצלחה גבוהים מאוד וללא צורך בהמשך טיפול תרופתי. ממליץ לך להתיעץ איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לב כדי לבחון את הדברים לעומק ולראות איך אפשר לעזור לך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • סיון בשליטה על דופק המהיר
    ‫מאור ברקוביצי‬
    21/05/2018

    שלום רב.
    הרני במעקב +בירור רציף תחת נסיון בשליטה על דופק המהיר ןהלחץ דם ,לציין שישנם סינקופה (בזמן סינקופה תועד סינוס טכיקרדיה של 200 לדקה עם ספק לSVT קצר)
    מתגורר בצפון ולאור רקע משפחתי אשר סבלו מהפרעות קצב לב(סבתא מצד אב-wpw,אב-svt) עברו אבלציה באיכלוב וכהיום חשים מצוין ולאור כישלונות לשליטת מצב בצפון הוחלט על לתת לאיכלוב לעשות תעבודה אז הגעתי לפורפסור ויסקין אשר הכיר בקושי ואף הרגיע אותי .
    בביקור אחרון אצל ןיסקין נכתב כך: "He continues to suffer from palpitations despite ivabradine 5 mg x 2 and neoblock 300 mg. 
    This is very unusual for inappropriate sinus tachycardia and suggests atrial tachycardia
    He performed a Holter that shows tachycardia of 167 betas/min. Unfortunately, the onset of termination are
    not shown.
    Please review the Holter and show me the onset and the termination of the tachcyardia.
    OF NOTE, his short PR during tachycardia favors a diagnosis of inappropriate sinus tachycardia.
    Sudden onset and sudden termination ==> atrial tachycardia that needs to be ablated" מאחר ואינו יכל לסביר בגלל שניקרא למקרה דחוף אז אשמח להסבר על הכיוון שהוא הולך איתי ומה דעתו בעצם על. פי הכתוב?
    בתודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    מאור שלום,
    ארועי הטכיקרדיה יכולים להופיע ממקורות שונים. הוא בעתם מתלבט האם מדובר בהפרעת קצב שמגיעה מאיזור ״הקוצב הטבעי״ שלך או שאולי מדובר במקור אחר בפרוזדורים להפרעת קצב לב. מה שהוא כתב לא מופיע במלואו ולכן אני לא יכול להגיד מה ההמלצה שלו אבל נראה לי שהוא חושב לשקול אבלציה במידה ויהיו דברים מכוונים למקור האחר (Atrial Tachycardia). גם אני מאיזור הצפון, ואם יש צורך באבלציה, אפשר לטפל בדברים קרוב לבית היום. אני עובד בבית החולים פוריה בטבריה שבו יש את חדר הצנתורים להפרעות קצב לב הכי מתקדם בכל הארץ כיום. אם תרצה להתייעץ באופן מקיף אתה מוזמן ליצור קשר.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת לוסטרל ופעימות מוקדמות
    סיגל
    19/05/2018

    שלום רב. כאחת שסובלת מפעימות מוקדמות חדריות . האם ניתן לקחת לוסטרל ??? כי כאשר לקחתי הרגשתי החמרה בפעימות??? ממתינה לתשובה המון תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    סיגל שלום,
    אין מניעה עקרונית ליטול לוסטרל במטופל עם פעימות מוקדמות ממקור חדרי. עם זאת אציין שהרגשת דפיקות לב היא אחת התופעות לוואי הלא נדירות (סביב 4%) של הטיפול.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • לחץ דם וכאבי ראש
    אבי טאפירו
    18/05/2018

    במעקב שאני עורך במדידת לחץ גם המדדים 125/75 120/70
    אני לוקח חצי כדור ליום אם אני לוקח כדור נמדדים יורדים 115/63
    ואולם אני סובל לאחרונה מכאבי ראש בדיקות דם כליות תקינות
    לימפוציטים נמוך
    אבקש את עצתכם

    מה עליי לעשות ?
    אשמח ל עצתכם
    בברכה אברהם טאפירו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    אבי שלום,
    ערכי ל״ד שלך לא אמורים לגרום לכאבי הראש. ממליץ שתפנה לרופא המטפל שיבדוק את הדברים לעומק.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם בעיות בקצב לב יכולות לחזור?
    אריאל
    17/05/2018

    היי, שמי אריאל בן 21.
    לפני כ8 חודשים עברתי אבלציה בעקבות הפרעה בקצב לב.
    עברתי בדיקות לאחר מכן והפעולה עבדה, ההפרעות בקצב הלב נעלמו.
    לאחרונה אני חש את התחושה שהיית לי כשהיו ההפרעות, האם יכול להיות ששוב יש לי הפרעות בקצב לב?
    תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    אריאל שלום,
    בעיקרון בהחלט קיים סיכוי לחזרה של הפרעות קצב לב אחרי האבלציה. שכיחות הישנות הפרעות קצב הלב לאחר הצריבה תלוי בסוג הפרעת קצב הלב. בגילך אני מניח שמדובר ב-SVT וזה דווקא די נדיר שלא מצליחים להיפתר אחת ולתמיד מהעניין בצריבה שכן בדרך כלל מדובר ב-95%-97% הצלחה. בכל מקרה, צריך לבחון את הדברים לעומק. כדאי שתתיעץ עם הרופא שעשה את הצריבה או כל מומחה אחר בתחום שתבחר.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תוצאות נמוכות במדידה בשכיבה
    מירב
    17/05/2018

    שלום
    שאני מודדת לחץ דם בשכיבה יוצאת לי תוצאה נמוכה משמעותית לעומת מדידה בישיבה .
    בערך מינוס 6-7 יחידות .
    האם זאת תופעה ידועה? ולמה זה בעצם קורה ?

    תודה מראש, מירב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    מירב שלום,
    ההבדלים שאת מתארת מינוריים, יכולים להיות בטווח השינוים הרגילים בין מדידה למדידה. בדרך כלל לחץ הדם דווקא יורד מעט כאשר נעמדים. מאידך כאשר שוכבים קצת ונרגעים אז לחץ הדם אמור לרדת מעט. בכל מקרה כפי שאמרתי ההבדלים הם מינוריים מאוד ולא מצביעים על משהו לא תקין.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אפשר להפסיק לקחת אמלודיפין?
    קובי דן
    17/05/2018

    שלום.אני בן 60, בעקבות מות אבי החודש לחץ הדם החל להיות גבוה ברמות של 180/120- 150/110 .ניסיתי מספר ימים כדורי הרגעה אך זה לא עזר והתחלתי לקחת אמלודיפין כשבוע .הגעתי לרמות יציבות סביב 135/90 , וגם נרגעתי מעט.האם מותר להפסיק ? ולעקוב במהלך הימים.תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    23/05/2018

    קובי שלום,
    לחץ הדם שאתה מתאר עכשיו הוא עדיין לא נמוך. אומנם הרמות לא גבוהות מדי שנחשוב על להוסים כדור נוסף אך לבטח אין סיבה להפסיק את האמלו. ככה״נ אתה סובל מיתר לחץ דם שפשוט החמיר מעט סביב הטרגדיה המשפחתית. בכל מקרה מומלץ לעקוב אחרי הדברים עם הרופא המטפל.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעימות מוקדמות בעליות ובחדרים
    רמי
    15/05/2018

    האם יש הבדל בהרגשה של פעימות מוקדמות בעליות ופעימות מוקדמות בחדרים? האם אפשר לסבול משתיהן בעת ובעונה אחת? הטיפול זהה גם כן?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    18/05/2018

    שלום,
    בהחלט ניתן ומטופלים רבים ״סובלים״ מפעימות מוקדמות משני המדורים (העליות והחדרים). באופן כללי הפיעימות המוקדמות אין מסוכנות לרוב. כתבתי ״סובלים״ כי רוב המטופלים כלל לא מרגישים את הפעימות והן לא מפריעות להם. חלק מהמטופלים מתלוננים על הרגשת ״החסרת פעימה״ הנובעות מהפאוזה שלעיתים מלווה את הפעימה המוקדמת. הפעימות החדריות המוקדמות מלוות לעיתים קרובות יותר מהעליתיות באותה ה״פאוזה המפצה״. למרות שמדובר בפעימה נוספת, רוב האנשים שמרגישים את הפעימות מרגישים את ה״החסרת פעימות״ שהן בעצם הפאוזה שמלווה את בפעימה המוקדמת הנוספת. הטיפול באופן כללי דומה מאוד...

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





ימים ושעות קבלה

רחוב דן 38, יובלים, 20142
טלפון:
שעות קבלה:
דרך אילות 10, גני תקווה 5591169
טלפון:
שעות קבלה:

17:00 - 22:00

לקביעת תור עם ד"ר גיא רוזן

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר גיא רוזן