ד"ר גיא רוזן

ד"ר גיא רוזן

053-4877805
צפיות: 2630
12 שנות ותק
דרך אילות 10,  גני תקווה
תחומי טיפול: קרדיולוגיה, רפואה פנימית, בדיקות קרדיולוגיות, קוצב לב, התקף לב, הפרעות קצב, קרדיולוגיה התערבותית, מניעת מחלות לב, קרדיומיופתיה, סינקופה קרדיולוגיה
 

ד"ר גיא רוזן MD, MHA – רופא מומחה בכיר בקרדיולוגיה ובהפרעות קצב לב. אחראי על שירות פרפור פרוזדורים במרכז הרפואי פוריה

רקע אקדמי

  • בוגר בית הספר לרפואה ומנהל מערכות בריאות של אוניברסיטת בן גוריון בנגב
  • התמחות ברפואה פנימית ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא בתל השומר
  • התמחות בהפרעות קצב לב בבית החולים Massachusetts General Hospital שבבוסטון השייך לאוניברסיטת הארוורד

ניסיון קליני

  • קרדיולוג בכיר בבית חולים פוריה
  • אחראי על שירות פרפור פרוזדורים בבית החולים פוריה
  • שותף לתכנון ולהקמה של מסלול הבירור המהיר למטופלי סינקופה (אירועי עילפון)
  • שותף בפיתוח טכנולוגיות חדשות בתחום הצריבה להפרעות קצב לב
  • פרסם מאמרים רבים בתחום פעולת צריבה להפרעות קצב לב

תחומי התמחות:

  • פעולות אבלציה להפרעות קצב לב
  • השתלות מכשירים לזיהוי ולטיפול בהפרעות קצב לב
  • טיפול בפרפור פרוזדורים – בעיית קצב הלב השכיחה אצל מבוגרים
  • טיפול בסינקופה – אירועי עלפון פתאומיים ממקור לא ברור

תחומי טיפול

  • רפואה פנימית
  • קרדיולוגיה

שפות:

  • אנגלית
  • עברית
  • רוסית
חוות דעת לד"ר גיא רוזן: הוסף חוות דעת



קרדיולוגיה - רפואת לב

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלות לב, אירוע לב, ושיקום אחרי התקפי לב, אי ספיקת לב, קרדיולוגיה פולשנית, בדיקת אקו, בדיקת מאמץ, צנתורים, טרשת עורקים, פרפור חדרים, שומנים בדם ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • הבדל בין אפיאנט לפלוויקס
    אריק
    21/01/2019

    שלום,
    אשמח להבין מה ההבדל בין התרופות (יתרונות וחסרונות)
    ומה השיקולים בלתת כל אחת מהן?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיפוי לב עם הפרעת קצב
    ברוך פישלר
    21/01/2019

    בעוד שבועיים נקבע לי תור למיפוי לב במאמץ עם חומר ניגודי מה שלא ברור לי זה שכאשר ביקשתי לעשות מיפוי לב וירטואלי במכון מור נאמר לי שאם יש לי הפרעת קצב לא ניתן לעשות מיפוי לב מיפוי הלב בעוד שבועיים יערך בבית חולים בילינסון איך שם לא ופה כן?ממתין לתשובה תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק בעת פעילות גופנית
    משה
    20/01/2019

    דוקטור שלום זה שפעילות גופנית בריא זה ידוע
    אבל שאלתי אליך זה לא מסוכן שיש דופק גבוה בעת פעילות גופנית ? הרי בעת פעילות גופנית הדופק עולה,אני לא מדבר על דופק שעובר את דופק המטרה.. בכללי שמתחיל לעלות הדופק אני מתכוון... ואיך בידיוק זה שיש דופק מהיר במאמץ תורם לדופק במנוחה ? איך זה בידיוק עוזר ללב ולא פוגע בו..

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/01/2019

    דופק שעולה בזמן מאמץ לא פוגע בלב. פעילות גופנית תורמת לבריאות הלב. כמובן שמי שרק מתחיל פעילות גופנית צריך להתחיל בהדרגה ולא במאמץ מירבי.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תחליף לאליקוויס 5mg
    משה
    20/01/2019

    שלום רב,
    אימי בת 84 החלה טיפול קבוע אליקוויס 5mg ×2, עקב ריפרוף פרוזדורים ומאחר שהתנגדה לצריבה-אבלציה.
    מטופלת בתרופה זו כבר כ-3 חודשים.
    הופיעה פריחה ושנעלמת ומתחדשת שוב שמגרדת לה. כמוכן שטפי דם באצבעות.
    שאלתי,
    האם ייתכן שתופעה זו קשורה לאליקוויס? האם יש תחליף לאליקוויס, שהוא בסל התרופות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/01/2019

    יתכן שהתופעה קשורה לאלקוויס אך יתכן שנובעת מגורם אחר.
    בכל אופן יש שתי תרופות - קסרלטו ופרדקסה שמשמשות לאותה מטרה כמו אלקויס וניתן לפנות לרופא שיבחן האם אפשר לעבור לאחת מהן.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ירידה של דופק עם ניאובלוק
    רות
    20/01/2019

    לוקחת ניאובלוק בגלל טכיקרדיה. אחרי שאני לוקחת את הכדור הדופק נמוך מ-50 ויש לי סחרחורת ותחושה כאילו אני עוד רגע מתעלפת. צריך להחליף כדור?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    20/01/2019

    יתכן שניתן להקטין מינון ואם לא אז להחליף בתרופה אחרת

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיסה אחרי אבלציה מורכבת
    שרה
    19/01/2019

    שלום, בן 68, 3 חודשים אחרי אבלציה מורכבת עקב רפרוף פרוזדורים. לפני שנתיים אוטם שריר לב+צינתור +4 סטנטים. מטופל תרופתית מאז במדללי דם ובתרופות לסכרת וליתר לחץ דם. כרגע ללא התרופות שקיבלתי עקב רפרוף הפרוזדורים. האם מותרת לי טיסה+טיול ליעד מרוחק לשבוע ימים? מותר לי לקבל חיסונים נגד מלריה וכו? אודה לתשובתכם.





    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    19/01/2019

    עליך להפנות את השאלה לקרדיולוג המטפל בך לא ניתן להעריך סיכון באמצעות פורום מעין זה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב?
    משה
    19/01/2019

    שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? , מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    19/01/2019

    תבנית האקג יכולה להראות אם קצב הלב תקין, האם יש נטיה להפרעות קצב האם יש עיבוי של שריר הלב ועוד.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק מנוחה יחסית גבוה
    אנונימי
    17/01/2019

    שלום רב,
    לאמי יש דופק מנוחה בשבוע האחרון גבוה (נע בין 90 ל100). בנוסף, ידוע שלאמי יש LBBB (התגלה משנת 2012). ובנוסף יש לציין שאמי סובלת מהשמנת יתר אך מטופלת בכדורים ומאוזנת בכל. בנוסף אמי מרגישה טוב.
    השאלה שלי, האם דופק גבוה (יחסית) צריך טיפול? (בעבר הייתה מטופלת בקרדילוק אך זה הופסק). הרופא הקרדיולוג והרופאת משפחה לא מתרגשים. השאלה אם יש מקום לדאגה. מה הסיבות לכך שהדופק גבוה? (יש לציין שלחץ הדם מאוזן- 123/73). תודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    17/01/2019

    כדי לודא שאמנם הדופק גבוה לאורך כל היממה יש צורך בבדיקת הולטר קצב לב של 24 שעות. אם מוצאים שקצב הלב תקין אך גבוה בדרך כלל הדבר נובע מסיבה חיצונית ללב והלב רק מגיב לסיבה זו. למשל אנמיה יתר תריסיות רוויון חמצן נמוך ועוד. לשם אבחון יש לפנות לרופא להערכה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דופק מנוחה יחסית גבוה

    אנונימי
    17/01/2019

    קודם כל תודה רבה על המענה המהיר. בבדיקת הולטר (במאי האחרון) אמי ביצעה הולטר 24 שעות שהיה תקין. הדופק הממוצע היא 90 (סינוס). כלומר כבר היה ידוע מאז שיש לה דופק גבוה, אך הרופא לא הוסיף לה קרדילוק (שראיתי שהיה לה בשנים קודמות אך משום מה הופסק).
    בנוסף, אלך לרופא להמשך בדיקה, אך בהערכה גסה, האם מדובר במשהו רציני?
    והאם יכולה לטוס? לעשות ספורט?
    תודה רבה רבה מראש.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    18/01/2019

    דופק ממוצע 90 באדם מבוגר הוא לא תקין יכפי שכתבתי קודם יש לברר מה הסיבה לכך. עד לאבחון הסיבה לא ניתן להעריך האם בטוח לטוס או לעשות ספורט.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיפוי לב וסיטי לב - חסימת עורק
    אריק
    12/01/2019

    שלום,
    רציתי להבין מה ההבל בין בדיקת מיפוי לב לCT לב לטובת איתור מחלה כלילית.
    אשמח להתייחסותך לחסרונות (גם קרינה) ויתרונות של כל בדיקה.
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    12/01/2019

    בשתי הבדיקות יש קרינה ברמה נמוכה וב CT יש בנוסף חומר ניגוד שניתן לוריד.
    המיפוי הוא בדיקה פיסיולוגית כלומר מראה אם שריר הלב מקבל זרימת דם באופן תקין. אם יש אזור שלא מקבל מספיק דם זה סימן שהעורק המגיע אליו מוצר באופן משמעותי (70% ומעלה) כלומר המיפוי יגלה רק הצרויות חסימתיות שבצנתור יורחבו עם תומכן. ה CT הוא בדיקה אנטומית כלומר מראה כל הצרות גם כאלה שמתחת ל 70% הצרויות כאלה בצנתור יחשבו ללא חסימתיות לכן לא יטופלו עם תומכן. במקרים בהם ה CT מראה ממצא גבולי קרוב לודאי שהמטופל יופנה לצנתור להערכה. לכן אין בדיקה מושלמת לכל בדיקה יתרונות וחסרונות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך

    אריק
    13/01/2019

    פרופ', תודה על התשובה.
    מספר שאלות נוספות:
    מדוע רמת קרינה בct ובמיפוי נמוכה? האם ההליך שונה בct רגיל? בכמה שונה מהקרינה הנספגת בצילום חזה?

    ציינת כי "גם כאלה שמתחת ל 70% הצרויות כאלה בצנתור יחשבו ללא חסימתיות"
    האם עדיין נדרש צנטור במידה ומזוהה חסימה מתחת ל70 אחוז?

    האם קיימת בדיקת mri לטוב איתור חסימות בעורקים?

    שאלה אחרונה, האם אזור בעורק שהותקן בו סטנט מוגדר כאזור עם חסימה אפס?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/01/2019

    בדיקות רפואיות לא אמורות לגרום לנזק לכן בכל הבדיקות הרפואיות הכוללות קרינה רמת הקרינה נמוכה.
    במידה והבדיקה מראה הצרות של פחות מ 70% לא נדרש צנתור הבעיה היא בהצרויות הגבוליות שלא ניתן לדעת בודאות אם הן פחות מ 70% או באזור ה 70% ואז לרוב לא לוקחים סיכון וכן ממליצים על צנתור
    בבדיקת MRI למיטב ידיעתי לא מדגימים את העורקים הכלילים
    באיזור בו הותקן סטנט אין הצרות (אם ההתקנה מוצלחת) אלא אם מתפתחת חסימה של הסטנט תהליך שמתרחש בכ 5% מהסטנטים מצופי התרופה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • המשך ..

    אריק
    15/01/2019

    תודה רבה
    במידה ומתפתחת חסימה בסטנט. מה עושים? הרי אי אפשר להוציא אותו

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/01/2019

    ניתן להתקין סטנט חדש ולפתוח אותו בתוך הסטנט החסום.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • טיפול בתרומבוס בחוד הלב
    אביש
    14/01/2019

    אני לאחר אוטם נרחב ונזק לשריר הלב משמעותי מלפני ארבע שנים. היום באקו נמצא אצלי קריש בגודל 1.2 על 1.3 בחוד הלב. הומלץ על טיפול בקומדין ומעקב. האם זה מספיק? האם יש לנקוט בעוד פעולות? האם בתקופה זו פעילות סיבולת לב ריאה מומלצת?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    15/01/2019

    הטיפול בקומדין עקב קריש דם בחוד הלב הוא הטיפול המקובל במצב זה. פעילות גופנית בעצימות גבוהה אינה מומלצת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תרומבוס בחוד הלב

    אביש
    15/01/2019

    תודה על תשובתך

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה





ימים ושעות קבלה

רחוב דן 38, יובלים, 20142
טלפון:
שעות קבלה:
דרך אילות 10, גני תקווה 5591169
טלפון:
שעות קבלה:

17:00 - 22:00

לקביעת תור עם ד"ר גיא רוזן

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר גיא רוזן