ד"ר עדי אדר

תחומי התמחות: הפרעות קשב , נוירולוגיה ילדים
דירוג: 3.86 מתוך 7 הצבעות
התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע 3.86 מתוך 5
לדרוג ד"ר עדי אדר לחץ/י כאן
053-4877808
צפיות: 485
20 שנות ותק
פרופ` פראוור 13  באר שבע
דר' עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון 
ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נוירולוגיה ילדים.
כמו כן תחומי העיסוק של דר' אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.

תחומי העיסוק של דר' אדר:

הפרעות קשב וריכוז -בתחום זה נרכש ניסיון עצום כאשר הקף הפעילות כולל מבחנים ממוחשבים (מבחני TOVA/MOXO/BRC) מציבים את מכון אדר כאחד המכונים המובילים בארץ.

*אבחונים של הפרעות קשב וריכוז-לילדי גנים, בתי ספר.

*אבחונים של מבוגרים-בתחום של הפרעות קשב וריכוז.

דר' אדר-בוגר בית הספר לרפואה הדסה, ירושלים, מומחה לרפואת ילדים, מומחה לנוירולוגיה ילדים והתפתחות הילד, בעל תואר שני במדעי החברה. מנהל את מכון אדר בב"ש עם ד"ר דפנה אדר, פסיכיאטרית לילדים ונוער. 

למרות הקף הפעילות הרב זמינות התורים גבוהה כאשר הזמינות לביצוע מבחנים ממוחשבים מידי.

לימודים:

לימודי רפואה- בית ספר לרפואה, אוניברסיטה עברית,ירושלים.

התמחות רפואת ילדים-ביה"ח סורוקה,ב אר שבע.

התמחות על בנוירולוגיה ילדים-בית חולים שניידר, פתח תקווה.

תואר שני בפקולטה למדעי החברה והמתמטיקה, חוג למדעי המדינה, אוניברסיטת חיפה.



כניסה לאתר

תחומי התמחות

  • נוירולוגיה
  • נוירולוגית ילדים והתפתחות הילד



הפרעות קשב וריכוז

הילד מתקשה לשבת יותר מחמש דקות? פורום הפרעות קשב וריכוז הוא המקום שלכם להתייעץ בנושא הפרעות קשב, הפרעות ריכוז, ליקויי למידה, ריטלין,ADHD,ADD היפראקטיביות, פסיכולוגית ילדים, קשיי למידה, TOVA, דיסלקציה, דיסקלקולציה, דיסגרפיה, אבחון ועוד
הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • האם יש דבר כזה הפרעה סלקטיבית?
    מירי
    17/09/2017

    הבן שלי בן 9 והתחלתי לקבל תלונות בבית הספר על ההתנהגות שלו ושצריך לשלוח אותו לאבחון. מצב שני, בבית הוא לא מראה סימנים של היפראקטיביות והוא יושב ומצייר וקורא בלי הפרעות. האם יש דבר כזה הפרעה סלקטיבית?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קשב וריכוז בצל גנטיקה מורכבת
    שיר
    13/09/2017

    היי,
    האם יש סכנה בנטילת תרופות לקשב וריכוז כאשר ישנה גנטיקה משפחתית בדמות אב שסובל מהפרעה פסיכוטית ונוטל סרווקוול?
    הבת (בת 25) בריאה בדר"כ, פיזית ונפשית.
    שוקלת את נטילת התרופה לקראת מבחן משמעותי לעתידה לאורך מספר שבועות, ולא באופן קבוע.
    במידה וניתן ליטול תרופה מסוג זה- מה הסוג ה'בטוח' ביותר להתחיל ממנו? מבחינת מינון ותופעות לוואי.

    תודה רבה!
    שיר

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטיל ריטלין בשבתות וחגים
    תמרה
    10/09/2017

    אבחנו לבן שלי הפרעת קשב וריכוז ונתנו לו ריטלין. האם הוא צריך ליטול אותן בכל יום, גם בימים שאין בית ספר, כמו סופ"ש וחגים? או שהתרופה צריכה להיות בדם כל הזמן כדי שהיא תשפיע בעת הצורך?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תופעות לוואי חדשות בקונצרטה
    אנה
    05/09/2017

    לפני כמה שנים הייתי לוקחת קונצרטה באופן קבוע. כשסיימתי עם הלימודים הפסקתי לקחת ועכשיו חזרתי לקחת מחדש. הכדור עושה את העבודה אבל יש לי בחילות, שזה דבר חדש, בפעם הקודמת לא היו שום תופעות לוואי!
    מה השתנה? שינו את הרכיבים של הכדור? צריך להוריד מינון או להחליף תרופה?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת ריטלין בלי מרשם
    יוכי
    03/09/2017

    גילית עכשיו שהבן שלי בן ה-26 לוקח ריטלין מחברים שלו בשביל ללמוד למבחנים. אין לו בעיות קשב וריכוז אבל הוא אומר שזה עוזר לו. האם זה יכול הזיק לו? מה בעתם ההשפעות של הכדור למי שלא צריך?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • נטילת ריטלין בלי מרשם

    ד''ר עדי אדר
    03/09/2017

    שלום לך -
    עקרונית ריטלין היא תרופה בטוחה עם מיעוט תופעות לוואי (בדרך כלל).
    עם זאת בהחלט לא מומלץ לקחת תרופה כזו ללא אבחון מסודר!

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחילות וריטלין L.A 40mg
    נעם
    27/08/2017

    שלום,
    אני בן 27 (משקל 80 ק"ג) ולאחרונה אובחנתי עם הפרעת קשב וריכוז. הנוירולוג רשם לי ריטלין LA במינון 40 מ"ג לשימוש לא יומיומי. הריטלין מאוד עוזר לי להתרכז אך עושה לי בחילות. שאלתי היא האם הורדה של המינון תוכל להפחית את הבחילות והאם היא תשפיע על הריכוז. בנוסף, קראתי ברשת שהבחילות עוברות לאחר התרגלות לתרופה. האם זה נכון?

    תודה מראש על תשובתכם

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בחילו בעת מתן ריטלין

    ד''ר עדי אדר
    28/08/2017

    שלום לך -
    עקרונית ככל שנוטלים בצורה סדירה את התרופה יש פחות תופעות לוואי כולל בחילה.
    יתכן והורדת המינון תפחית את התופעה אך מן הסתם תקטין את השפעת התרופה.
    נטילה סדירה עשויה להפחית בהדרגה את תחושת הבחילה.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה 36- השפעה חלקית
    דפנה
    24/08/2017

    שלום רב,
    בת 39 שוקלת 50 ק"ג.
    בשל קשי ריכוז קשים וחוסר יכולת לסיים משימות (ובשל כך חוסר יכולת להתמיד במקומות עבודה) אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז.
    הרופאה המליצה על קונצרטה 36.
    התרופה מסייעת לי מאוד ביכולת הריכוז והן בהשלמת משימות אולם אני חשה מעט מבולבלת בעת ביצוע פעולות יומיומיות (חוסר תשומת לב לדברים, אני שוכחת דברים לעיתים) - תופעה שלא היתה לי לפני נטילת הכדור.
    האם יש לכך הסבר? מינון נמוך מידי? משהו אחר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • קונצרטה - השפעה חלקית

    ד''ר עדי אדר
    25/08/2017

    שלום לך
    אם תחושות אלו מופיעות בזמן השפעת התרופה אז סביר להניח כי הן קשורות למינון.
    לעתים מינון נמוך עשוי לגרום לתחושות כאלו ויש מקום לפנות לרופא המטפל לשקול הגדלת מינון ולבחון אם יש גורמים נוספים לתחושות אלו.

    בבכרה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוקלין 10 XR ועצבנות
    טלילה
    10/08/2017

    שלום, הבן שלי בן שבע וחצי התחיל לקחת פוקלין XR 10 מג. שמתי לב שבחלק מהזמן הוא עצבני בדרגות שונות ומתווכח הרבה.
    האם זו תופעת לוואי שעשויה לחלוף לאחר תקופת הסתגלות? אם לא, האם כדאי כבר לותר ולנסות כדור מסוג אחר?

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פוקלין XR ועצבנות

    ד''ר עדי אדר
    10/08/2017

    שלום לך -
    פוקלין היא תרופה טובה , חדישה יחסית ובעלת מיעוט תופעות לוואי.
    מומלץ להתאזר בסבלנות כאשר בהחלט תופעה זו או דומות לה עשויות להתמתן במהלך הזמן.
    בכל מקרה רצוי במצב כזה להתיעץ עם הרופא המטפל!

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אופן מתן ומינון פוקלין XR
    טלילה
    31/07/2017

    שלום,
    בני לא הצליח לבלוע את הכמוסה. פתחתי את הכמוסה ופיזרתי על כפית עם יוגורט אך ברגע שראה את הגרגרים עשה תנועת הקאה וחלק נשפך. האם מותר לערבב את הגרגרים בתוך המעדן? חששתי לקלקל את מנגנון ההשהיה.
    בני בן 7 ושוקל 25. לקח מספר ימים ריטלין 10 עם תופעות לוואי של עצבנות, התקפי בכי וחרדות. העבירו אותו לפוקלין 10 XR. הבנתי שזה המינון המינימלי הקיים. האם זה סביר כהתחלה?
    תודה רבה.

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • אופן מתן פוקלין XR

    ד''ר עדי אדר
    31/07/2017

    שלום לך -
    בהחלט מותר לערבב את הגרגרים עם מעדן - זה לא מפחית את היעילות את התרופה..
    לגבי פוקלין במינון של 10 מ"ג - את בהחלט יכולה להתחיל עם מינון של 5 מ"ג אם את מוטרדת.

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויויאנס 30 טיקים נוראיים
    מאיה
    30/07/2017

    היי יש לי ילד בן 10.5 ,מגיל 5 מטופל ,התחלנו בריטלין עברנו לאטנט ועכשיו עם ויויאנס .....30 ,לפני כמה חודשים ראינו שה30 לא מספיק אז העלנו ך50 ,איך שהעלנו התחילו טיקים נוראיים אצל הילד ,קפיצות בשרירים בידיים בזרועות וברגליים מאחורי הברך משהו נורא ומציק ובגלל שהוא מנסה למנוע את זה כי זה מציק לו אז זה כואב לו מאד .....אני מתוסכלת נורא
    הורדנו בחזרה ל30 חשבנו שהטיקים יעלמו אך לא הם עדיין שם ואנחנו מיואשים
    היינו אצל הפסיכייטרית אחרי כמה פגישות החליטה להוסיף תרופה קלונידין או נורמופריסן ,אך ציינה שיש תופעות לוואי וזה הפחיד אותי מאד ,נפילות לחץ דם פתאומיות ,התעלפות וכדומה ......אני מיואשת מאד ,הילד סובל אבל גם לא יכול להיות בלי כדור .....הויואנס נהדר חוץ מהטיקים.....מה עושים????????????

    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • ויואנס בשילוב עם קלונידין

    ד''ר עדי אדר
    30/07/2017

    שלום לך -
    קלונידין היא בהחלט תרופה מקובלת לטיפול בטיקים. בדרך כלל נסבלת היטב על יד ילדים .
    כמעט לכל תרופה מדווחות הרבה תופעות לוואי - מעשית ריטלין לא גורם במינונים המקובלים לתופעות לוואי משמעותיות כגון אלו שהזכרת

    בברכה,
    דר' עדי אדר

    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





ימים ושעות קבלה

פרופ` פראוור 13 באר שבע
טלפון:
שעות קבלה:

08:30 - 20:00

08:30 - 20:00

08:30 - 20:00

08:30 - 20:00

08:30 - 20:00

08:30 - 16:00

פניה אישית אל ד"ר עדי אדר

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר עדי אדר