צפיות: 859
11 שנות ותק
רחוב אל-ח`נסא טירה
תחומי התמחות:
 

מומחיות - סוכרת ואנדוקרינולוגיה

בוגרת בית ספר לרפואה ע"ש ברוך רפפורט ,טכניון חיפה. התמחות בפנימית בבית חולים שיבא , התמחות באנדוקרינולוגיה וסוכרת בבית חולים בילינסון . רופאה בכירה בבית חולים בילינסון

קליניקה פרטית

 

כתובת מרפאה:טירה,רחוב אל-ח'נסא טירה

יום: ג

שעות: 16:00-19:00 

תחומי התמחות

  • אנדוקרינולוגיה

שפות:

  • אנגלית
  • עברית
  • ערבית



סוכרת אנדוקרינולוגיה

הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • מינון טוג'או....
    מהחם
    17/12/2017

    מהי השיטה לקבוע את המינון היומי לטוג'או ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מה ידוע על הגידול הזה
    יאלי
    15/12/2017

    היי
    ההחלטה ניתקבלה להשלמת ניתוח היא מאנדוקרינולוג בשילוב אונקולוג והפתולוגים אמרו לי שממצא זה לא מוצא חן בעייני הפתלוגים ולכן המליצו השלמה לפחות זה מה שאני יודעת
    האם הגידול הזה שכיח ??מה ידוע עליו אשמח למידע עליו יש לציין אחותי בת 44ניפטרה לפני 7 שנים מיסוג אלים של קרצינומה בשד שלא הגיב לשום טיפול
    תודה וסליחה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליאלי

    ד''ר מאיה איש שלום
    16/12/2017

    אם הוחלט ע"י צוות רב מקצועי שזה מה שכדאי לעשות אז כנראה שכדאי לבצע
    בעקרון הקשר הגנטי לסרטן שד מאוד נדיר כדאי לשקול יעוץ גנטיקאי
    כאמור הסוג של סרטן בלוטת התריס לא נחשב אלים אך השלמת הנתוח לא תהיה טעות וזה ללכת על הצד הבטוח
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שאלה בבקשה אשמח לפירוט בפשטות
    יאלי
    14/12/2017

    היי
    לפני כחצי שנה ניכרת אונה של בלוטת התריס מימין תוצאה פתלוגית סופית NIFTP ביולי היתה ישיבה מורחבת עם פתלוגים על ממצא זה ונאמר לי ״שלא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר ועל כן מופנת להשלמת כריתה ״ קוטר הגוש הינו 2.5ס״מ אנדוקרינולוג הפנה לניתוח הייתי אמורה לעבור בספטמבר ונידחה עקב בעיה באקג לבסוף ניתן אישור השאלה אם לא ניתן להגדיר שפיר זה אומר ממאיר ???והאם זה חוזר ??
    תודה וסליחה על האורך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליאלי

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/12/2017

    בעקרון NIFTP נחשב גדול ממאיר אך עם התנהגות שפירה . סכוי לחזרה נמוך. יתכן שאפשר להסתפק בכריתה של אונה אחת בלבד אך חשוב מאוד להבין מה היה בפתולגיה וממה התרשמו.
    המידע שיש לנו לגבי גדולים מהסוג הזה יחסית מוגבל, כי זו אבחנה יחסית חדשה.
    יתכן שניתן להמנע מהשלמת נתוח אך קשה לי לחוות דיעה מבלי לדעת את כל התמונה.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • bio dream של אלטמן
    מנחם
    14/12/2017

    אני סוכרתי. מקפיד. רכשתי תוסף טבעי שאמור לשפר את איכות השינה שלי. הוא מכיל בין היתר אלכוהול (40%) וולריאן ומליסה רפואית וגם תמציות פרחים. נוטלים 25-50 טיפות לפני השינה. ערך תזונתי למנה: של 2 מ"ל הוא: פחות מ- 10 קק"ל. האם התוסף ישפיע על רמת הסוכר. האם כדאי להימנע ממנו ?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה למנחם

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/12/2017

    לפי כמות הקלוריות שתארת אין שם הרבה פחמימות במנה ולכן לא צריכה להיות בעיה, אבל כדאי בכל זאת לוודא שאין עליה בערכי הסוכר בבוקר. אינני מכירה את התוסף הספציפי
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האומנם סכרת? בדיקת העמסת סוכר
    שולה
    14/12/2017

    שלום דר',
    בת 63, בדיקת סוכר רגילה בצום לאורך השנים לא עברה את 100, (ממוצע 97) לאחרונה עשיתי בדיקת העמסת סוכר 75 מ"ג. התוצאות: בבדיקה לפני קבלת הסוכר 97, לאחר שעה 231, לאחר שעתיים: 129. האם תוצאות העמסת הסוכר תקינות?
    המוגלובין A1C בבדיקות הדם ב 6 שנים האחרונות מיוצב על 6.3-6.4
    אם בדיקת העמסת סוכר אכן תקינה ובדיקות הסוכר הרגילות בנורמה ורק ההמוגלובין קצת גבוה, זה אומר שהמצב מוגדר סכרת?
    האם מומלץ להתחיל לקחת כדורים?
    בברכה וחג שמח.

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לשולה

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/12/2017

    התמונה שאת מתארת אינה סוכרת, אלא מתאימה לטרום סוכרת עם הפרעה בעיקר אחרי האוכל, ובשלב המוקדם שאחרי האוכל
    אפשר לשקול טפול תרופתי, כדאי מאוד לצמצם צריכת פחמימות ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה אם ניתן - 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • חשד לאדנומה של הפראתירואיד - לעצתך אודה
    יפה
    13/12/2017

    סיבת הבדיקה:
    חשד לאדנומה של הפראתירואיד.
    ממצאים:
    המתאפיין בפינוי חומר מעט MIBI- מתחת לקוטב התחתון של האונה הימנית של התירואיד הודגם ריכוז של ה
    איטי יותר משאר האזורים ויכול להתאים לאדנומה של הפראתירואיד.
    ללא הזרקת חומר ניגוד) קיים רושם לאזור היפודנסי בקוטר כ 0.8- ס"מ המשכי לקוטב ) CT- באזור התואם על פי ה
    התחתון של האונה הימנית של התריס.
    הודגמה בלוטת התריס בגודל רגיל עם קליטת חומר מעט בלתי הומוגנית. TC-99M במיפוי תירואיד עם
    .MIBI- לא הדגם ממצא פתולוגי באותו האזור, בו הודגם ריכוז מוגבר של ה
    ללא הזרקת חומר ניגוד) הודגמו: ) CT- על פי ה
    1. נגע היפודנסי בקוטר עד כ 0.8- ס"מ באונה הימנית של בלוטת התריס.
    2. קשריות לימפה זעירות פראטרכיאליות מימין, ללא קליטת יתר.
    3. תהליך היפרדנסי במח באזור הטמפורלי משמאל עם קליטה קלושה - ככל הנראה מנינגיומה מסוידת.
    4. ממצאים ריאתיים:
    RML- הודגמו קשריות ריאתיות בשתי הריאות והבולטות מהן בקוטר עד כ 1.6- ס"מ פראמדיאסטינלי ב
    קשרית נוספת בקוטר עד כ 0.7- ס"מ עם הצללה אטלקטטית .LUL 2-119 ) ובקוטר עד כ 1.8- ס"מ )
    וקשרית זעירה על הסדק הבינאונתי בריאה משמאל. RLL - דיסטלית אליה הודגמה ב
    ללא עדות לתפליט פלאורלי .
    הצללות בלתי ספציפיות באספקטים הדפנדנטיים של הריאות .

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליפה

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2017

    לא ניתן להתיחס מבלי לדעת את הפרטים הקלינים. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
    בכל מקרה לא כל אדנומה מחייבת התערבות, רק אם יש רמת סידן גבוה או אוסטאופורוזיס או שברים או אבנים בדרכי השתן או הפרשת סידן מוגברת בשתן או גיל מתחת ל50 הללו סבות להתערבות
    ממליצה לשקול יעוץ פולמונולוג (מומחה ראות) בגלל הממצאים בסיטי חזה
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • כמה סוגים של הורמונים יש?
    יוסי
    06/12/2017

    שלום ..רציתי לדעת מבחינת הורמנים כמה סוגים יש? הבנתי שיש הפרעה בציר אצלי. למרות שהבדיקות תקינות בדם חוץ מבלוטת התריס שהיה קצת חריגה..ובדיקה נוספת חזר לנורמה מעבר לזה acth מוגבר מעט 36
    ומה הקשר ל mri .כי אם הרי הורמנים בדם תקינים
    אני פשוט מנסה להבין וגם מוטרד מודאג ובחרדה מאוד
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    06/12/2017

    קשה לי להבין את התמונה כי נתת מעט מידע
    יש לא מעט הורמונים בלוטת ההפופיזה אחראית ליצור הרבה מהם לעיתים חושדים בגדול שפיר ואני מדגישה שפיר שמפריש עודף של הורמון כמו למשל ACTH אני לא אומרת שזה המצב אצלך כי חסרים לי הרבה נתונים.
    לכן עושים MRI להסתכל על בלוטת ההיפופיזה.
    הדברים האלו ברי טפול לעיתים תרופתי לעיתים נתוחי בלי פתיחת ראש אלא מגיעים לבלוטה דרך האף.
    הסר דאגה מלבך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יעוץ לגבי בדיקות המשך

    יוסי
    07/12/2017

    שלום שוב הרבה תודה
    יש אפשרות לשוחח איתך בטלפון או ב sms להסביר אני לחוץ

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • שלום דר מאיה המשך

    יוסי
    09/12/2017

    אפשר יחס בבקשה?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2017

    הפורום נועד לענות על שאלות נקודתיות ספציפיות ויהיה קשה לענות מרחוק על ברור שנעשה וחשוב להתרשם מהתמונה הקלינית.
    בכל מקרה אין סיבה לדאגה כי לרב יש טפול תרופתי או נתוחי לפי צורך למחלות האנדוקריניות ונדיר שמדובר במשהו ממאיר או מסכן חיים.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בהמשך לתשובתך

    יוסי
    13/12/2017

    תודה רבה על המענה
    השאלה היא נקודתית..שהיה לי tsh מעט גבוה..בדיקות חוזרות של כלל הורמנים תקינים
    נקודתית אני מדבר על acth מוגבר מעט בערך של 2
    זה הורמון בפני עצמו?זאת אומרת שזה קשור לצילום?
    תודה שוב

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2017

    קשה לי להתיחס בהעדר פרטים קלינים. MRI מכוון להפופיזה אם זה הצלום המדובר קשור לרמת הACTH המוגברת
    אך שוב בשל מחסור בפרטים רבים התשובה שלי מוגבלת

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • TSH נמוך בהריון בשבוע 8+2
    פלונית
    13/12/2017

    שלום, אני בשבוע 8+2 עם הסטוריה של הפלות חוזרות ועם קרישיות יתר. נוטלת קלקסאן, פרגניל ואנדומטרין. הTSH שלי צנח לאחרונה ל 0.24 (הנורמה זה 0.5), עם זאת, FT4 - 15 ו FT3- 5.37 תקינים. מה עלי לעשות?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לפלונית

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2017

    באופן עקרוני הTSH הוא בנורמה להריון (בטרימסטר ראשון מעל 0.1) אבל מומלץ מעקב אחר תפקודי תריס, במידה וT4, T3 יהיו מעל הנורמה כדאי יהיה לשקול בדיקת אנדוקרינולוג
    כרגע הבדיקות בתחום הנורמה להריון
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תת פעילות בלוטת התריס
    יוסי
    10/12/2017

    שלום דוקטור
    האם חום גוף נמוך(36.3) שנמדד במשך 3 ימים ברציפות בזמן ההתעוררות מהשינה.מעיד על תת פעילות.
    בנוסף הTsh 6.35
    תודה

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/12/2017

    TSH של 6.35 בהנחה שהFT4 והFT3 תקינים לא אמור לגרום לתסמינים כגון ירידה בחום הגוף
    מדובר בהפרעה גבולית מאוד שלרב לא מביאה לתסמינים.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • בדיקות חריגות נוספות

    יוסי
    11/12/2017

    ACTH -8 am = 61.9

    testostrone total = 7.9
    מה המשמעות ?

    תודה על תשובתך

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה ליוסי

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2017

    מצטערת קשה לענות בלי הקשר קליני.
    לכן מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
    אם הטסטוסטרון הוא בנמול/ליטר כנראה גבולי, שוב צריך לראות הקשר קליני, לגבי הACTH חשוב יחידות המדידה שנלקח בתנאים נכונים (קרח) וגם שוב חשוב ההקשר הקליני.
    מציעה להמשיך מעקב אנדוקריני
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העמסת סוכר, מתי מומלץ לעשות?
    דנה
    09/12/2017

    שלום
    בבדיקת הדם הגלוקוז יצא לי 111 המגלובין מסוכרר 5.8 אני במצב טרום סכרת ככה הרופא אמר לי האם כדאי לי לעשות גם העמסת סוכר תוצאה תקינה יכול לתרום במשהו?

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדנה

    ד''ר מאיה איש שלום
    10/12/2017

    העמסת הסוכר יכולה להוסיף בכדי להעריך את המצב טוב יותר, האם ההפרעה היא רק בצום או משולבת גם בצום וגם אחרי האוכל.
    בכל אופן כדאי לשנות הרגלי חיים - להקפיד על תזונה שאינה עתירה בפחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
    בברכה,

    הוספת תגובה
    יעוץ אישי
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





ימים ושעות קבלה

רחוב אל-ח`נסא טירה
טלפון:
שעות קבלה:

פניה אישית אל ד"ר היבא מסרי עיראקי

מלא טופס זה ופנה אל ד"ר היבא מסרי עיראקי