ד"ר היבא מסרי עיראקי

צפיות: 1588
12 שנות ותק
רחוב אל-ח`נסא טירה
תחומי טיפול:
 

מומחיות - סוכרת ואנדוקרינולוגיה

בוגרת בית ספר לרפואה ע"ש ברוך רפפורט ,טכניון חיפה. התמחות בפנימית בבית חולים שיבא , התמחות באנדוקרינולוגיה וסוכרת בבית חולים בילינסון . רופאה בכירה בבית חולים בילינסון

קליניקה פרטית

 

כתובת מרפאה:טירה,רחוב אל-ח'נסא טירה

יום: ג

שעות: 16:00-19:00 

תחומי טיפול

  • אנדוקרינולוגיה

שפות:

  • אנגלית
  • עברית
  • ערבית

לעדכון פרטי עמוד זה...

חוות דעת לד"ר היבא מסרי עיראקי: הוסף חוות דעת



סוכרת אנדוקרינולוגיה

הוספת הודעה לפורום
אם את/ה רוצה שנחזור אליך
תמונה
 
  • רנין אלדוסטרון לא תקין
    חיע
    19/06/2018

    יחס רנין אלדוסטרון -0.1
    רנין בלבד 191!
    זה נראה מאוד מאוד לא תקין. אנא עזרו לי לפענח לפני שאני הולכת לרופא

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לחיע

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/06/2018

    קשה לענות לשאלתך מבלי הספור הקליני ורמות אלדוסטרון.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • Aldosterone Upright (B) 15.9

    חיע
    20/06/2018

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • האם להמשיך בירור טסטוסטרון
    אבי
    19/06/2018

    שלום ד"ר
    עקב חוסר חשק מיני ובעייה להחזיק זיקפה באקט מיני כולל תחושת עייפות תמידית ודכדוך עשיתי בדיקת טסטוסטרון ונאמר לי ע"י אנדרוקרינולוג של הקופה שכיוון שהתוצאה בטווח הנורמה אפילו שזה ברף הנמוך זה עדין תקין.רציתי לשאול לדעתך לעיניין התוצאות כי אני מרגיש את כל מה שמאפיין טסט נמוך:
    Prolactin.97
    טסט טוטאלי.11.9
    Shbg.34
    טסט חופשי.0.239 שהטווח התחתון 0.225
    בעבר נאמר לי לבצע בדיקה באיכלוב ושם דורשים הפניה של רופא.רופא משפחה? אורולוג?אנדרוקרינולוג?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לאבי

    ד''ר מאיה איש שלום
    19/06/2018

    הבדיקה בשליש התחתון של הנורמה אך נחשבת בהחלט תקינה.
    לבדיקה באיכילוב שזו בדיקת testosterone וbiavailable testosterone אין צורך בהפניה אלא להגיע למכון האנדוקריני בשעות הבוקר בצום של 6-8 שעות מבלי לטול תוספים כמו מולטיוטמינים ב-5 ימים טרם הבדיקה.
    הבדיקה מבוצעת בכל יום פרט לימי שישי או ערבי חג/חג
    עלותה סביב 250 שח.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מאכלים שעוזרים למנוע סוכרת
    דייויד
    15/06/2018


    זה נכון ששקדים/אגוזים/פירות יער עוזרים למנוע
    סוכרת ? זה בדוק ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדייויד

    ד''ר מאיה איש שלום
    15/06/2018

    לא מוכרת לי תאוריה כזו. פירות יער עתירים באנטיאוקסידנטים, שקדים ואגוזים מכילים שמנים בריאים. שקדים ואגוזים בהיותם שומנים לא מביאים לעליה ברמות סוכר
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • העלאת מינון של לויקטוזה
    מנחם
    12/06/2018

    חדש עם ויקטוזה. מינון של 1.2 נותן תוצאות נפלאות (עם ג'רדיאנס). בעוד יומיים אמור לעלות ל-1.8. האם כדאי? העיניין שקראתי שרק מינון של 1.8 נותן הגנה ללב ואני עם שני סטנדים... מה ממליצה לעשות?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה למנחם

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/06/2018

    שמחה לשמוע לגבי התוצאות הטובות.
    לא בטוח שאין הגנה לבבית במנון של 1.2 מג', פשוט ההגנה הלבבית הוכחה במחקר שבו ניתן 1.8 מג'. מנון של 1.2 מג' לא נבדק מהבחינה הזאת.
    אם אין בחילות ואתה מרגישה טוב אפשר להעלות מנון.
    אפשר להעלות גם ב-2 שלבים להוסיף 5 קליקים ואז עוד 5 .
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • עזרה בפענוח בדיקות לבירור פריון
    גלי
    12/06/2018

    שלום, אני בת 36, מנסה להכנס להריון מזה שנה וחצי. בצעתי את הבדיקות הבאות לצורך בירור פריון. אשמח לעזרה בפענוח הבדיקות.
    תודה!


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לגלי

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/06/2018

    אם הבדיקות בוצעו ביום 2-5 למחזור, אז כדאי לשקול ברור נוסף לרמת 17 OH פרוגסטרון הגבולית, לשקול בצוע מבחן סנקטן 250 מקג'. יתכן שיש הפרעה גבולית בתפקוד האדרנל
    אם לא בוצעו בימים שציינתי כדאי לחזור על הבדיקות ביום 2-5 למחזור
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • פעילות יתר בלוטת מגן
    גלי
    12/06/2018

    שלום רב,
    אני בת 37 ובבדיקות דם התגלה פעילות ייתר של בלוטת מגן 6.97 חריגה מעט מהגבול.
    אני לא מרגישה בתופעות מיוחדות מעט בעיות עור.
    האם ההתוויה היא להמתין או לקחת כדורים לאיזון שמא המצב עלול להחמיר?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לגלי

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/06/2018

    אם מדובר בTSH של 6.97 וFT4 תקין דווקא הנטיה לתת פעילות ולא לפעילות יתר. במקרה שאינך בהריון ולא מתכננת הריון אפשר לעקוב ולא חייבים לטפל
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טסטוסטרון נמוך בגיל צעיר
    שאול
    12/06/2018

    בדיקת דם לפני כחודשיים העלתה תוצאה של 11nmol/l ... לאחר חודשיים בדיקה נוספת ובה 8.5 nmol/l ....
    יש לציין שגיליתי כ24 שנים והבדיקות נעשו עקב אובדן חשק מיני והרגשה של חולשה במרבית שעות היום !
    חוות דעת הרופא היא שהכל תקין והעניין הוא פסיכולוגי בלבד! אשמח לשמוע חוות דעתך?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לשאול

    ד''ר מאיה איש שלום
    13/06/2018

    הנורמות במעבדות הן שונות. אם זה במכבי אז בהחלט רמה של 8.5 היא בגבול התחתון של הנורמה. מומלץ להוסיף לבדיקה גם רמת LH FSH פרולקטין FREE ANDROGEN INDEX וSHBG וכמובן לחזור על בדיקת הטסטוסטרון
    (לצורך בדיקת פרולקטין יש צורך בערות 3 שעות)
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • מטבוליזם עצם היפר פרתאירואידיזם.
    דניאלה
    11/06/2018

    שלום
    לגבי היפר פרתאירואידיזם.
    האם המומחיות הספציפית היא מטבוליזם עצם?
    מומחה שעוסק במטבוליזם עצם זה מומחה שעוסק
    באוסטאופורוזיס ?
    כמו למשל פרופ' צופיה איש שלום, ד"ר איריס ורד
    וכו'?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לדניאלה

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/06/2018

    אכן הללו 2 מומחיות מובילות בתחום המטבוליזם עצם שעוסקות בהיפרפרתירואידזם, אך גם אנדוקרינולוגים כללים עוסקים בזאת.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • יתר פעילות - טיפולי פוריות
    שירן
    11/06/2018

    שלום ותודה,

    במקור יש לי תת פעילות קלה שמאוזנת מספר שנים, למעט קפיצה מסוימת בכניסה להריון (אני כבר שנה אחרי לידה). מאז הלידה לקחתי אלטרוקסין 600 לשבוע.
    אני בטיפולי פוריות, ולפני חודש היה לי הריון כימי. ביום הבדיקה ביצעתי גם בדיקה ל-TSH שיצא קצת מעל ל-5. פניתי לאנדו מהקופה, הצעתי שנבצע בדיקה נוספת כי גם בהריון הראשון הייתה קפיצה קטנה שהתאזנה, אך הוא הורה לשנות כדור ליוטירקס ולהעלות מינון ל-800 לשמונה שבועות. אני ביצעתי בדיקה לאחר 5 שבועות וראיתי שכעת התוצאה היא של יתר פעילות - 0.21 ו-T4 22.

    פניתי לרופא המשפחה (תור לאנדו בעייתי בקופה) שהציע להוריד ל-500 לשבועיים ולאחר מכן להעלות ל-600. כמו כן, לבצע בדיקה בעוד שבועיים.

    1. האם שינוי המינון תקין?
    2. רופא הפוריות שלי (פרופסור) אמר שאין מניעה להתחיל החודש סבב של החזרת עוברים ושהבלוטה תתאזן עם הטיפול. יש לי לפחות 20 ימים עד להחזרת עובר (המחזור התחיל ממש היום). האם בסדר?
    3. זו יתר פעילות קלה למעשה?

    תודה רבה על העזרה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לשירן

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/06/2018

    אם את ממשיכה בטפולים היתי נזהרת עם הפחתת המנון. בעקרון הTSH שציינת תקין להריון ולא מרמז על פעילות יתר (מבינה שכעת את לא בהריון). אפשר אולי להוריד ל700 או חזרה ל600 לא חושבת שהיתי מורידה לפחות מהמנון הבסיסי טרם ההריון.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • טיפול למצב של טרום סוכרתי
    איתן
    11/06/2018

    שלום,
    אני בן 68.
    במשך שנים רבות אני נחשב כטרום סוכרתי. בבדיקות הדם ערך הגלוקוז שלי נע בין 110 ו- 115. ה- A1C נע ביו 5.8 ל- 6.0.
    שאר בדיקות הדם בד"כ בתחום הנורמה.
    אני נמנע בד"כ להשתמש במוצרי סוכר ואוכל פחות או יותר מאכלים בריאים.
    המשקל שלי נורמלי.
    השאלה שלי האם במצב זה רצוי שאקח טפול בכדורים. האם ערכים אלה של הסוכר בבדיקות הדם שלי מסוכנים לבריאות למרות שכאמור הם יציבים במשך זמן רב?
    תודה ויום טוב,
    איתן

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה


  • תגובה לאיתן

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/06/2018

    טפול תרופתי יכול להביא לשפור של ערכי הסוכר אך אין התויה ברורה ללקיחתו. בערכים שכאלו יכולים להופיע סבוכים בכלי הדם הקטנים כגון פגיעה ברשתית או פגיעה בעצבים, או בכליות אך הסכוי לכך פחות מאשר בסוכרת.
    פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יכולים לשפר את ערכי הסוכר.
    אם הערכים האלו מוכרים מזה שנים רבות ואתה רזה ישנה אפשרות של סוכרת מונוגונטית כגון MODY2 ואז הסכון לסבוכים אפסי, אז מדובר בסוכר בצום שמוגבר מלידה. אם בעבר ערכי הסוכר בצום היו תקינים אז זה לא מתאים לMODY2.
    בברכה,

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

    אם את/ה רוצה שנחזור אליך
    תמונה





ימים ושעות קבלה

רחוב אל-ח`נסא טירה
טלפון:
שעות קבלה: