מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלבתקים28/06/2012
קראתי כתבה על כלבת שבה סיפרו על אנשים מועטים שהצליחו להתרפות מבלי חיסון ועל מספר מצומצם של אנשים שיצאו מזה אחרי החיסון, משתמע מכאן שהחיסון נגד כלבת לא מבטיח במאה אחוז שלא תהיה הדבקה ועוד פחות מבטיח החלמה מלאה?
רציתי לדעת, האם מישהו ממשיך לחקור היום את המחלה ולחפש לה מרפא לאחר שהצליחו לרפות מזה נערה צעירה?
ועוד משהו, באיזה מדינות המחלה הכי נפוצה, מה סיכוי ההדבקה בה בישראל לעומת מדינות אחרות, מהם בעלי החיים שקיים בהם יותר סיכון להדבקה וכיצד מטפלים במחלה זאת עם חס וחלילה מתפרצת בחו"ל? סליחה על השאלות הרבות ותודה על תשובתכם.
ועוד שאלה שסתם מעניינת אותי, האם נסיעה לכל מדינות העולם מחייבת חיסונים כלשהם, האם גם ביקור של מישהו מחו"ל בישראל מומלצת לו בחיסונים כלשהם? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת - תגובה
ד''ר מוטי גרופר28/06/2012שלום קים,
שאלת שאלות רבות. אשתדל לענות:
1. כלבת היא מחלה שהלוקים בה מתים ב-100% מהמקרים.
2. טיפול הניתן בזמן המתאים ע"י חיסונים מתאימים ואימונוגלובולין מונע ב-100% מהמקרים את המחלה.
3. יש מקרים אנקדוטליים של הצלחה לעבור את המחלה, אך מדובר בטיפול ארוך, קשה מאד, כאשר רוב הזמן החולה אליה אתה מתייחס הייתה תחת הרדמה עם סיבוכים קשים, ונותרה עם נזק עיצבי לא מבוטל, כך שלא הייתי בונה על גישה זו...
4. כפועל יוצא, ברור שמושקעים מאמצים בטיפול היעיל הקיים, ובנוסף מתקיים מחקר לא מועט הן בארצות מפותחות והן במתפתחות
5. המחלה נפוצה בעיקר במדינות מתפתחות, בהן עקב חולשה אירגונית כללית והיעדר משאבים לא מטפלים כיאות באוכלוסית החיות שהיא המאגר של הוירוס (אחוזים גבוהים בהודו, נפאל, חלק מדרום אמריקה ואפריקה ועוד), אך קיימת בכמעט כל מדינה מערבית, עם מקרי תמותה אפילו גם בארה"ב למשל.
6. בישראל המצב הוא סה"כ סביר, אם כי יש בהחלט אוכלוסיית חיות בר המשמשת מאגר לכלבת, ולכן מפעם לפעם שומעים על אתרעה של אירועי כלבת בחיות. משרד הבריאות בארץ הוא בעל מודעות גבוהה לנושא, ויש טיפול מעולה בבע"ח ובחשיפות אדם.
7. הוירוס יכול לתקוף כל יונק, פרט לקטנים ביותר שאינם עמידים בד"כ למתקפה של חיות גדולות יותר העלולות להעביר אליהם את הוירוס.
8. השכיחות בישראל לא מצדיקה התחסנות מוקדמת לבאים מחו"ל.
9. כמו שנאמר בהתחלה- אין ריפוי (למעט אותו מקרה אנקדוטלי, שגם בו לא היה ריפוי מלא, אלא יותר "הישרדות") כאשר לוקים במחלה, אך הטיפול בחיסונים בזמן יעיל מקסימלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה
קים28/06/2012אם תוכל רק לענות לי על עוד שאלה שמאד מעניינת אותי, היום כשקיימים חיסונים כנגד המחלה, כיצד אין אנו רואים אותה בספרי ההיסטוריה? למשל מחלות כמו מלריה או אבעבועות רוח שחורות שהתפשטו בכפרים שלמים והרגו מאות אנשים, אנו שומעים עליהן.
ומחלה כמו כלבת נשמעת לי לא פחות מסוכנת ומדבקת, הרי מספיק שיחדור כלב חולה כלבת לכפר, ידביק כמה אנשים וכלבים שימשיכו בתהליך ההדבקה.
ואיך זה שבארץ המחלה נפוצה בעיקר באזורי הצפון כשאני גרה בגרום וכל הזמן נתקלת בשועלים וחיות בר משוטטות באזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה - תגובה
ד''ר מוטי גרופר01/07/2012המחלה קיימת גם בדרום. בגלל ריבוי כניסת יונקים בגבול הצפוני שהינם נגועים מדווח שם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל
הה01/07/2012הייתה לי חברה שמול הפנים שלי ננשכה על ידי חתול רחוב מופרע בבאר שבע שפשוט קפץ עליה משום מקום והתחיל נשוך, היא העיפה אותו כמה פעמים עם הרגל הצידה אבל הוא חזר אליה כמו מוכה טרוף עד שהיינו ממש צריכות לברוח משם בריצה... זה היה מקרה מאד מוזר שכמובן גרם לה לבדוק עם יש צורך בחיסון כלבת, היא הלכה למשרד הבריאות ונאמר לה שאין צורך בחיסון או לחשוש, כנראה לחתולה היו גורים או משהו, ולא היו מקרי כלבת בבאר שבע כבר הרבה הרבה שנים. כמו כן, התעדכנו במפות ומקרי כלבת בארץ שקיימים באינטרנט ואכן ראינו שהצדק עמם. אז יצאתי מנקודת הנחה שהמחלה הזאת פשוט לא קיימת פה, או שיש מקרים שפשוט לא מדווחים לנו עליהם? באיזה מקומות בדרום המחלה יותר נפוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל - תגובה
ד''ר מוטי גרופר01/07/2012חתולים בארץ נחשבים בד"כ לסיכון נמוך מאד לכלבת.
לגבי שאר שאלותיך, לצערי הן אינן בתחום עיסוקי ואין לי תשובה עליהם.
אולי גורמי משרד הבריאות יכולים לסייע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)