תאילנד, הריון וטיפוס הבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאילנד, הריון וטיפוס הבטן
    ליאת
    27/07/2012

שלום, אנחנו טסים לתאילנד לבנגקוק ולאיים במלונות בדרגה טובה. קבלנו חיסוני טטנוס, צהבת A וטיפוס הבטן. רק אחרי החיסונים קראתי שאולי יש בעיה עם חיסון טיפוס הבטן. אנחנו מנסים להיכנס להריון, כך שאינני בטוחה שאני לא בהריון כרגע (בדיקה לא תראה עדיין כי אין עדיין איחור במחזור). מה ההשלכות אם אני בהריון? אני יודעת שהנגיף מומת, ובכל זאת, מה הסיכון הפוטנציאלי לעובר או להתפתחותו ומדוע ההמלצה היא לא להתחסן נגד טיפוס הבטן בהריון? כמה זמן יש להמתין בין החיסון וכניסה להריון? בנוסף, בננו בן השנתיים קיבל זריקת טיפוס הבטן. האם יכולות להיות השלכות לכך שיש לו חיידק מומת בגוף? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאילנד, הריון וטיפוס הבטן

הוספת תגובה

• תאילנד, הריון וטיפוס הבטן - תגובה

ד''ר מוטי גרופר
    29/07/2012

כפי שציינת החיסון נגד טיפוס הינו מומת, ולכן לא קיימים חששות , אפילו תיאורטיים לפגיעה בהריון. בד"כ לא נותנים את החיסון בזמן הריון ידוע, מאחר ואין מידע על קבוצות גדולות שקיבלו אותו בזמן זה, אך ההנחייה היא לתת אם יש רושם שהסיכון מהמחלה משמעותי.
    במקרה שלך, אין כל סיבה לדאגה.
    החיסון בטוח מאד גם בילדים, וניתן בגיל שנתיים ואילך, כך שאין בעייה גם במקרה זה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה