הצילו! שלשולים בהודו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו! שלשולים בהודו
    ליה
    22/04/2014

אננ נ צאת כבר חודש בהודו. ב-8 הימים האחרונים אני משלשלת ללא הפסקה.
    להלן הסמיפטומים:
    1. יציאות נוזליות לגמרי 4-5 פעמים ביום בממוצע.
    2. כאבי בטן תחתונה ובחילות רק לפני היציאה ואחריה. ביומיים האחרונים גם כאבים בבטן עליונה שתי אצבעות מעל הפופיק, בההלך כלצשעות היום. עד אתמול, מלבד הכאבים לפני היציאות לא הייו כאבים..
    3. תחושה שורפת בפי הטבעת לאחר היציאה.
    4. עייפות וחולשה.
    5. תרבית צואה ראשונה מבין שלוש יצאה שלילית.

שאלותיי הן:
    1. האם ניתן לאבחןבדיוק אם זה חיידק או פרזיט ומהו בדיוק, עלפי סימפטומים?
    2. היות וכבר חוויתי בעברי מקרה של אבחנה לא נכונה של טפילי מעיים, ועברתי סבל רב על אנויביוטיקה שגרמה לי יותר נזק מתועלת, אני מעדיפה לא לקחת אלא לאחר אבחנה מדוייקת, ובאמת במצב של אין ברירה ואם הגוף לא מצליח לבד.
    עם זאת אני מאדסובלת. האם דברים הללו עוברים לבד בסופו של דבר ולאחר כמה זמן?
    האם יש משהו שמחסל את כלצסוגי הטפילים ואז זה לא משנה מה יש לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצילו! שלשולים בהודו

הוספת תגובה

• הצילו! שלשולים בהודו - תגובה

ד''ר מוטי גרופר
    23/04/2014

שלום רב,
    בד"כ חיידקים צומחים בתרביות, אם כי לא ברור לי מה מידת המהימנות של הבדיקות שאת עוברת בהודו.
    בד"כ, באנשים שסה"כ בריאים, אין צורך בטיפול אנטיביוטי במחלה חיידקית, והיא חולפת בסופו של דבר לבד, אלא אם כן יש חומים גבוהים ויציאות דמיות, מה שאין במקרה זה.
    המחלה יכולה להתאים לבעייה טפילית, וזה לא מאובחן בתרביות, אלא במשטחי צואה ובדיקות לעיתים מתוחכמות יותר. ניתן לנסות טיפול בתרופה הנקראת פלג'יל העוזרת ברוב מקרי הטפילים, אם כי תמיד יכולים להיות כאלה שלא מגיבים אליה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית הראתה קלבסיאלה בצואה

ליה
    23/04/2014

בית החולים בבנגלור נראה ברמה גבוהה ואני מקווה שניתן לסמוך עליו.
    נאמר לי לקחת ציפרו למשך שבוע. האם חובה?
    מה המשמעות של המצאות חידק זה בצואה?
    האם זה יעבור מעצמו, ואחרי כמה זמן ניתן לצפות לריפוי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית הראתה קלבסיאלה בצואה - תגובה

ד''ר מוטי גרופר
    27/04/2014

תשובה מוזרה בהחלט, אלא אם כן מדובר בסוג מיוחד הנקרא קלבסיילה אוקסיטוקה, שגם לגביו התיאורים נדירים כגורם לשילשולים ואז המדובר בשילשולים דמיים, שקשורים לנטילת אנטיביוטיקה או תרופות ממשפחת האספירין קודם להופעת השילשול.
    גם במקרים האלה, ההמלצה היא דווקא להפסיק אנטיביוטיקה, כך שאני חוזר על ההמלצה הקודמת, שלא לקחת אנטיביוטיקה אלא אם כן מדובר במחלה לא קלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה