מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיסונים לוויטנאם ולקמבודיהצילה31/10/2010
שלום רב
בעלי ואני נוסעים בסוף נובמבר לוויטנאם ולקמבודיה במסגרת טיול מאורגן ל 17 ימים.
אשמח אם תוכלי ליידע אותי בקשר לחיסונים והכדורים הנדרשים לטיול במסגרת הנ"ל.
שוחחתי עם משרד הבריאות ושם נאמר לי שאני לא זקוקה לאף חיסון. הדבר היה תמוה בעיניי, אבל הם הסמכות העליונה והבכירה לדבריהם ומי אני שאערער על כך.
בכל מקרה, אני שומעת מאנשים שונים שנסעו באותה מסגרת של טיול מאורגן וכן אמרו להם להתחסן. למה אני אמורה להתייחס.
אשמח לשמוע את דעתכם ואם אנחנו נדרשים לחיסונים וכדורים - מה לקחת.
המון תודות מראש
צילה
אפשר לשלוח לי תשובה למייל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לוויטנאם ולקמבודיה - תגובה
ד``ר יסמין מאור07/11/2010התשובות נתנות רק במסגרת הפורום והן ברמה של מידע ולא יעוץ אישי!
ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לאחת ממרפאות המטיילים, שם גם ניתן להציג את המסלול עצמו ובהתאם לכך לקבל החלטות לגבי חיסונים מסויימים וטיפול מונע למלריה שתלויים לא רק בארץ אלא גם במסלול הטיול ואופיו.
בכל מקרה מומלץ כי החיסונים הרגילים יהיו בתוקף: צהבת B, דחף לטטנוס ב-10 השנים האחרונות, מנה נוספת של פוליו בבגרות, חיסון בתוקף לצהבת A (קבלה של 2 מנות), חיסון עונתי לשפעת, ו-MMR.
חיסון לטיפואיד תלוי באופי המסלול, חיסון לאנצפליטיס יפנית בדרך כלל לא ניתן בעונה זו אולם יש לברר את מסלול הטיול.
טיפול מונע למלריה תלוי במסלול ובאופי הטיול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)