חיסונים לוויטנאם ולקמבודיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים לוויטנאם ולקמבודיה
    צילה
    31/10/2010

שלום רב
    בעלי ואני נוסעים בסוף נובמבר לוויטנאם ולקמבודיה במסגרת טיול מאורגן ל 17 ימים.
    אשמח אם תוכלי ליידע אותי בקשר לחיסונים והכדורים הנדרשים לטיול במסגרת הנ"ל.
    שוחחתי עם משרד הבריאות ושם נאמר לי שאני לא זקוקה לאף חיסון. הדבר היה תמוה בעיניי, אבל הם הסמכות העליונה והבכירה לדבריהם ומי אני שאערער על כך.
    בכל מקרה, אני שומעת מאנשים שונים שנסעו באותה מסגרת של טיול מאורגן וכן אמרו להם להתחסן. למה אני אמורה להתייחס.
    אשמח לשמוע את דעתכם ואם אנחנו נדרשים לחיסונים וכדורים - מה לקחת.
    המון תודות מראש
    צילה
    אפשר לשלוח לי תשובה למייל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסונים לוויטנאם ולקמבודיה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    07/11/2010

התשובות נתנות רק במסגרת הפורום והן ברמה של מידע ולא יעוץ אישי!
    ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לאחת ממרפאות המטיילים, שם גם ניתן להציג את המסלול עצמו ובהתאם לכך לקבל החלטות לגבי חיסונים מסויימים וטיפול מונע למלריה שתלויים לא רק בארץ אלא גם במסלול הטיול ואופיו.
    בכל מקרה מומלץ כי החיסונים הרגילים יהיו בתוקף: צהבת B, דחף לטטנוס ב-10 השנים האחרונות, מנה נוספת של פוליו בבגרות, חיסון בתוקף לצהבת A (קבלה של 2 מנות), חיסון עונתי לשפעת, ו-MMR.
    חיסון לטיפואיד תלוי באופי המסלול, חיסון לאנצפליטיס יפנית בדרך כלל לא ניתן בעונה זו אולם יש לברר את מסלול הטיול.
    טיפול מונע למלריה תלוי במסלול ובאופי הטיול.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה