מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעור בגב אצל ילדה בת 6.5צילי14/10/2012
שלום רב,
בתי נמצאת כיום בכיתה א'. עוד בהיותה תינוקת, הבחנתי אצלה בשיעור יתר בגב וברגליים (פלומה עדינה אבל דיי כהה ובולטת).
לקחתי אותה כשהיתה קטנה יותר לביקור אצל אנדוקרינולוג לילדים ומברור שעשינו, נשללה בעיה הורמונלית כלשהי. הייתה תקופה שהנושא קצת הטריד אותי, אולם החלטתי לא לתת לנושא יותר מידי תשומת לב מבחינת לבוש, ולא העלתי בפניה את הנושא מעולם, והכל היה בסדר. אולם, לפני יומיים היא קראה לי לבוא למקלחת. היא שאלה אותי "אמא, מדוע צמחו לי שערות קטנות בגב?" (שאלתה קצת הצחיקה אותי... כי היא הביטה לאחור ומיששה את הפלומה שבלטה יותר כאשר היא רטובה במים). מה שחשוב לי לספר זה שלא ידעתי מה לענות לה באותו הרגע. הנושא תמיד הטריד אותי עוד מאז שהיתה תינוקת, אבל כל עוד לה זה לא הפריע, הכל היה בסדר...מה גם שהתייעצתי עם קוסמטיקאית שראתה אותה כשהיתה בת 4 ואמרה לי שזה אמנם לא הכי נעים, אבל יש מיקרים יותר גרועים שמצריכים טיפול בגיל כה צעיר, והיא בשלב זה ממליצה לי לא לטפל ולהתעלם. כשבתי הוסיפה ואמרה : "אמא אני בת, לבנות אחרות לא צמח שיער בגב. למה אני שונה?" אז הרגשתי תחושה של מחנק, ועניתי לה שלכל אדם יש קצת שיערות שמגנות על גופינו - לחלק מהאנשים יש יותר ולחלק פחות. כשהיא שאלה : "מה יהיה אם אני אשן אצל בת הדודה וכשאתלבש היא תראה לי?" בחרתי לענות שגופי הוא גופי הפרטי, ונכנסים לחדר או למקלחת לבד ומתלבשים. לאחר שיצאה מהאמבטיה ונגבתי אותה, היא הביטה במראה (הפלומה שהספיקה להתייבש, כבר לא בלטה כמו קודם) ואז היא קראה בשמחה : "אמא, השיערות נכנסו פנימה, אני לא רוצה שהן יצמחו שוב.."
האם עניתי לה את התשובות הנכונות?
אני יודעת שלא מומלץ להתחיל טיפול הסרת שיער לצמיתות לפני קבלת המחזור. ומצד שני, לא נראה לי שהיא תוכל להתמודד עם הסרת השיער בשעווה היות ועדיין לא נראה לי שיש לה מודעות כה מפותחת לעניין. אם כן, האם הבהרה יכולה לבוא בחשבון בשלב זה עד שתגדל קצת..? אני פוחדת מהיום שיתחילו אולי להציק לה בכיתה בנושא...למרות שזה עוד מוקדם מדי, אבל בגלל שהיא העלתה את הנושא בפני, אני לא יודעת כיצד לנהוג עם שאלותיה ואני גם רוצה שתרגיש טוב עם עצמה ועם גופה.
אשמח לקבל דיעה מקצועית בנושא.
תודה-צילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תתייחסו לשאלתי - בתודה
צילי16/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש סיבה לחוסר ההתייחסות לשאלתי?
צילי18/10/2012אני אשמח לדעת על פורום מתאים יותר שיספק לי יעוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור בגב אצל ילדה בת 6.5 - תגובה
סופי ברנר22/10/2012היי צילי,
אני יכולה להבין את התחושות שלך יחד עם זאת אני לא ממליצה להתחיל כל סוג של טיפול להסרת השיער הזה משום שבטווח הרחוק זה יכול לגרום לריאקציות הפוכות ואולי מבלי להיות פסיכולוגית יכול אף להשפיע על הדימוי העצמי שלה.
אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם גורם מוסמך בנוגע לדברים ולמסרים אותם את אמורה להעביר לילדה.
אני מאחלת לך שתמצאי את הדרך הנכונה
בהצלחה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)