מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות על הסרת שיער לצמיתותשרונה09/09/2013
1. בעור יש 5 מיליון זקיקי שיער, וכשמסיימים סדרת טיפולי הסרת שיער בלייזר בכל הגוף אז אחר כך זקיקי שיער שהיו רדומים יכולים להתעורר ולהצמיח שיערות וכך הטיפולים נראים כאילו לא אפקטיביים ובגלל זה אומרים שאין דבר כזה הבטחה ל"צמיתות". אבל, אם מתוך ה 5 מיליון זקיקי שיער התעורר זקיקי שיער רדומים, אז עדיין 5 מיליון זהו מספר סופי כך שאם נמשיך בטיפולים ונעשה סידרת טיפולים חדשה אז יתר זקיקי השיער מתוך ה 5 מיליון כך שלמעשה יש דבר כזה הסרת שיער לצמיתות ?
2. לי יש פיאה על הראש ואני לא צריכה שיער בראש. השיער בגוף מאוד מציק לי, והשלמתי סדרות טיפולים בלייזר, ב IPL בכל הגוף ועדיין השיער צומח לי כרגיל, ומאוד מפריע לי השיער באיזורים הלא רצויים שאצלי זה שופע. אני מקבלת מאנדוקרינולוגית את הכדורים "אנדרוקור" 2 כדורים ליום שזה 100 מ"ג ביום. ועדיין לא פתרתי את הבעיה.
שמעתי שיש משחה בשם "וניקה" שמעכבת אנזים ואת זמן הצמיחה של השיער ומאט את הצמיחה. למי שרוצה להיפטר מכל השיער בגוף כולל הראש (גם במחיר של קרחת בראש) אז האם יש תרופה שפועלת על האנזימים שקשורים לצמיחת השיערות בכל הגוף כך שתהיה נשירה בכל הגוף (כולל הגבות, הקרקפת, ובכל הגוף) לצמיתות ?
האם יש משהו שקרוב לעשות את זה שכרגע שהוא בשלב ניסויים אבל יעשה את זה ?
תודה מראש ושנה טובה
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות על הסרת שיער לצמיתות - תגובה
ד''ר יוסי מילבאום10/09/2013שרונה שלום,
1. בכל טיפול ההשפעה האפקטיבית היא על אחוז מסויים של זקיקי השיער שמצויים בשלב הפעיל (שלב האנגן). ולכן, באופן מעשי (ולא תיאורטי כפי שהצגת בשאלתך) לא ניתן להסיר 100% מהשיער אף שיש מספר סופי של זקיקים. לכן לא מדברים על הסרת שיער מלאה אלא על יעד של 70% - 80%.
2. במהלך הטיפול גורמים לקואגולציה של כלי הדם שמספק את זקיק השיער כך שלא תתאפשר פעילות בזקיק ולכן לא תתאפשר צמיחת שיער בן. אולם עקב תהליכי רגנרציה (ריפוי עצמי) כלי הדם שבים וגדלים ושבים להזין את זקיקי השיער. לכן המושג הסרת שיער לצמיתות אינו נכון עובדתית.
3. קיימים תכשירים הגורמים נזק נרחב לזקיקי השיער ולתהליכי צמיחת השיער אך הם גורמים גם להפרעות אחרות ולכן אינם ממולצים לטיפול!!!!!!
גמר חתימה טובה
דר' יוסי מילבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)