שאלה-שעירות יתר אצל נשים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה-שעירות יתר אצל נשים.
    להלהלה
    31/01/2014

היי, יש לי שאלה.
    אני בת 17 וסובלת משעירות במקומות שאין לנשים בד"כ (למשל בטן...)
    אם השעירות היא הורמונלית,אז (לפי מה שהבנתי משיעורי ביולוגיה ) יש לי בגוף רמה גבוהה יחסית של הורמונים זכריים.
    השאלה אם אני לוקחת גלולה (לא רק בגלל השעירות, אלא כדי לסדר את המחזור ופצעי בגרות) אז השעירות במקומות הללו נעלמת? זה הגיוני בכלל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-שעירות יתר אצל נשים.

הוספת תגובה

• היי

להלהלה
    14/02/2014

אשמח לקבל תשובה, תודה רבה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-שעירות יתר אצל נשים. - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    24/02/2014

שלום,
    ראשית את אכן צודקת שהופעת שערות אצל נשים בפיזור כמו אצל גברים מעלה חשד להירסוטיזם אשר בדרך כלל נגרמת ממצב המכונה poly cystic ovary (שחלה מרובת ציסטות) המתאפיין ברמה גבוהה יחסית של הורמוני המין הזכריים.
    עליך לפנות לקופת החולים בה את מבוטחת ולבקש מרופא המשפחה פרופיל הורמונלי לשיעור יתר (בדיקת דם).
    אכן במידה ואת שעירה בשל המצב שתיארתי, גלולה למניעת הריון המעלה את רמת האסטרוגן בדמך תסטור את השפעת הורמוני המין הזיכריים ותמנע המשך צמיחת שיער. אולם השערות לא יעלמו מעצמם אלא יש להסיר אותם באמצעותך טיפולי הסרת שיער שונים.
    בברכה,
    דר' יוסי מילבאום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו