חריגה שגרמה לצמיחת שיער

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חריגה שגרמה לצמיחת שיער
    מזועזעת
    30/03/2014

שלום. עשיתי טיפולים להסרת שיער בקייר במשפעה, ובאחת הפעמים, כאילו בכוונה. המטפלת חרגה לאיזור פנימי יותר, שלא היה קיים בו שיער, ומאז התחיל לצמוח בו שיער, הלכתי לייעוץ, ואמרו לי שזה לא יכול להיות ושלייזר לא יכול לגרום לצמיחה באיזור. וכשניכנסתי לטיפול נוסף, המטפלת אמרה לי שאם נמשיך לעשות באיזור הזה יצמח עוד שיער.
    מה עושים? שמתי לב שהלייזר גם שינה לי את המרקם של העור באיזור. האם זה מסוכן ויכול לשבש לי משהו בעתיד? =\

כמו כן, הוספתי טיפולים של פס ישבן, ובקושי הורידו לי שיער. כשבאתי לתיקון אמרו שככה אמור להיות פס ישבן ומעבר לזה זה נחשב לישבן. חיפשתי הגדרה לאיזור פס ישבן באינטרנט ולא מצאתי כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חריגה שגרמה לצמיחת שיער

הוספת תגובה

• חריגה שגרמה לצמיחת שיער - תגובה

ד''ר יוסי מילבאום
    03/04/2014

שלום,
    קיימת תופעה של שיעור מתגבר בעקבות טיפולי הסרת שיער בטכנולוגיה המבוססת על אור (לייזר או IPL) המכונה paradoxial hypertrichosis. מדובר בהתגברות שיער באזור שולי הטיפול להסרת שיער.
    התופעה כנראה נובעת מנדידת תאים המייצרים מלנין (מלנוציטים) עקב חימום באזור הטיפול. התופעה מתרחשת בהיקף של כ- 10% מהמטופלים.
    אם הבחנת רק בשינוי הטקסטורה של העור ולא הריריות בתוך הנרתיק, לא יחול שיבוש כל שהוא בעתיד (אני מנחש שאת מתייחסת לקיום יחסי מין והריון ולידה).
    לגבי פס ישבן, הכוונה לפס ברוחב של כ-1 ס"מ מהחריץ לכל צד.
    בברכה,
    דר' יוסי מילבאום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו