פצעים מוגלתיים לאחר הסרת שיער מפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים מוגלתיים לאחר הסרת שיער מפשעה
    הדר
    30/04/2008

שלום רב.
    הנני הגיינית מאוד ואוהבת להיות "נקייה" משיער בייחוד באיזור המפשעה.
    מזה זמן רב אני סובלת מהבעיה - לאחר הסרת שיער במפשעות ע"י קוסמטיקאיות שונות, סטריליות והגייניות ככל שניתן, תמיד מתנפחים לי פצעים במפשעה, מוגלתיים וגובלים בשפתי הפות. אני לא מצליחה לעולם להוציא את השיערה שגדלה שם, וברור לי כי זהו הגורם. עם הזמן פשוט יש לי עוד ועוד פצעים כאלו, שאני פשוט חיה עמם. השערה פשוט שם, מתחת לעור וממשיכה לגדול וליצור לי זיהומים. ניגשתי למס' רופאי נשים וטרם קיבלתי טיפול שעזר או תשובה נורמלית.
    הדבר מפריע לאורח חיי כבחורה צעירה, הנני בת 25. אני מתביישת כל פעם מחדש כאשר מתנפח לי האיזור מפצעים מוגלתיים אלו.
    שאלותיי הן - האם מדובר פשוט בדרך צמיחת העור שלי? האם יש משחה כלשהי שיכולה לסייע משמעותית? והאם כדאי להוריד שיער במפשעה בדרך אחרת? לגבי הפצעים הקיימים מזה שנים- יש צורך בהתערבות כירורג?
    אציין כי, בעיית צמיחת השיער מתחת לעור חלה אצלי גם לאחר הסרת שיער בשעווה בזרועות הידיים.

בתודה מראש ולכל תשובה אודה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל

05/05/2008

שלום מיכל
    יתכן וזאת נטייה של העור שלך והשיער לצמוח הפוך לתוך העור ולא החוצה.
    ציינת שניגשת למס' רופאי נשים,לדעתי היית צריכה לפנות לבדיקת רופא/ת עור ! (רופאי עור ומין ).הם יותר מנוסים בבעיות עור ושיער מרופאי נשים.
    צמיחה הפוכה יכולה להשתפר דרך טיפולי לייזר. הלייזר מפרק את השיערה הכלואה והמערכת החיסונית בולעת ומסלקת את תוצרי פירוק השיערה, דרך הכליות. כשיש פחות שיער באיזור יש גם פחות צמיחה הפוכה.
    לגושים הקיימים ימליץ רופא/ת העור אם צריך כירורג או שהוא יכול לפתור את הבעייה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו