שיעור יתר וזיפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור יתר וזיפים
    מיכל
    24/02/2009

שלום רב, אני בת 44. בד"כ לא הייתי שעירה במיוחד. בשנים האחרונות החלה תופעת שיעור יתר, והחלו להופיע לי זיפים על הפנים. הבדיקות ההורמונליות שעברתי תקינות, וגם המחזור (שאף פעם לא היה סדיר במיוחד) ללא שינוי. רופא נשים, אנדוקרינולוגית ורופא עור לא מצאו לי פתרון. תופעת הזיפים מתגברת (בעיקר באזור הסנטר, ומתחילה גם בלחיים). אני מוציאה אותם עם פינצטה או שעוה, אך זה לא פתרון לטווח ארוך ובפרט כשהתופעה מתגברת. 1. מהו לדעתך הטיפול המתאים (בהנחה שטיפול רפואי ירד מן הפרק). 2. האם טיפול הסרת שיער לצמיתות כלשהו (לייזר? - אינני מבינה בנושא), אינו בעייתי במקרה זה מכיוון שהתופעה במצב מתגבר, וכך גם אם"אנקה" את הפנים כעת הרי שבעוד חודש כבר יופיעו מוקדי שיער חדש? 3. האם לקראת טיפול הסרת שיער לצמיתות יש להשאיר את השיר לצמוח על מנת שבזמן הטיפול הוא יבלוט? תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר וזיפים

הוספת תגובה

• למיכל

25/02/2009

שלום מיכל
    מה בכל זאת אמרו לך האנדוקרינולוגית והגניקולוג ?
    האם זאת תופעה מוכרת אצל הנשים במשפחתך ?
    האם את משתמשת בהתקן תוך רחמי מפריש ?
    האם יש נשירה של שיער קרקפת באזור שמעל המצח ?
    לעניות דעתי מצב שמתגבר מבחינת השיעור הגס,נובע ממקור מסויים שאולי עוד לא גיליתם.
    בכל אופן, נסי לטפל בבעיה במחט חשמלית,אם הן לא רבות מאד.
    לכל טיפול,כדאי לבוא עם צמיחה כדי שייקל על המטפל/ת לבחור נכונה את הפרמטרים לטיפול.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחידוד שאלות

מיכל
    25/02/2009

א. אמנם לא נמצאו חריגות בבדיקות ההורמונליות אך יש גם נשירת שיער בקרקפת (מצח גבוה). האנדוקרינולוגית הפנתה אותי חזרה לרופא עור, וזה טען שישנם מקרים כאלו שנובעים ממצב הורמונלי, שלא מהווה מבחינתו בעיה כיוון שהבדיקות תקינות, ולכן לא ניתן לטפל הורמונלית. ב. האם מחט חשמלית זהו הטיפול הרצוי בהנחה שמדובר, נניח בעשרות שערות זיפיות? ג. האם טיפול במחט חשמלית לא יכול לפגוע בעור (העור שלי, אגב נוטה לפיגמנטציה)? ד. במצב של גידול בצמיחה - האם אצטרך לחזור על הטיפול עוד ועוד (כל כמה זמן ניתן לחזור על כך?) מודה לך מאוד על תשובותיך, מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו