כוויות מלייזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כוויות מלייזר
    דנה
    27/08/2010

שלום,

ביצעתי טיפול ראשון בהסרת שיער מהמפשעה באמריקן לייזר. הטיפול נעשה גם בקו ישבן וגם על החלק האחורי של השפתיים החיצוניות. התקלחתי כשעתיים לאחר הטיפול ללא סבון ומרחתי אלוורה בהתאם להוראות שקיבלתי (לאחר בקשת הוראות. לא ניתנו לי הוראות ביוזמתם). הטיפול נערך בשעות הערב המאוחרות ועוד באותו הערב הרגשתי אי נוחות באזור, שהתפתחה למחרת לצריבה וכאב בלתי נסבלים ואודם חזק באזור. האזור הנפגע היה באופן קל אזור השפתיים החיצוניות שטופל, ובאופן חריף אזור שהפתיים הפנימיות שכביכול לא התבצע עליהם הטיפול ישירות. פניתי קודם כל לגניקולוג שלי שקבע חד משמעית שזוהי כוויה וכתוצאה מטיפול הלייזר. הוא שלל זיהום חיידקי או פטרייתי והמליץ לי לפנות למכון עצמו לקבלת טיפול כיוון שהם מנוסים בנושא. פניתי מיד למכון באופן נואש לקבלת מזור מיידי ואפקטיבי, אבל לצערי הם היו עסוקים בכסת"חים וטענו שהפגיעה אינה תוצאה מהטיפול שלהם כיוון שהלייזר לא התבצע על האזור הפנימי ולטענתם זו לא היתה כלל כוויה, בין היתר כי לדעתם כוויה צריכה היתה לצרוב חזק מיידית לאחר הטיפול. הרופאה ציינה בהמשך שהיא הצמידה את המכשיר כמו שצריך והפעילה עוצמה נמוכה והעלתה השערה שאולי הגילוח באזור גרם לגירוי. רק בסוף הויכוח היא אמרה שאני יכולה לנסות למרוח קצת סודה לשתיה.

היום, לאחר שבוע של סבל וטיפול לפי תחושה אישית שלי של מקלחות קרות תכופות ומריחת אלוורה ישנה כבר הקלה משמעותית אבל לא מוחלטת.

קודם אכל זהרתי מפני מכון זה שהסתבר כמומלץ ע"י מיטב חברותי, אבל זאת כל עוד אין בעיות והכל מתנהל חלק ותקין. כפי שאתם מתרשמים, כשיש בעיות אין למי לפנות והמכון מתנער מאחריות.

ועכשיו לשאלותי:
    1. האם האזור של השפתיים הפנימיות יכול להפגע עקב טיפול בשפתיים החיצונות? למשל, על פי רמיזות הרופאה, כאשר המכשיר לא מוצמד כמו שצריך או שהוא בעוצמה חזקה?
    2. האם האבחנה של רופאת המכון כי זו אינה כוויה נכונה ואכן יתכן שגירוי צורב וחריף במשך שבוע הוא תוצאה של רגישות לגילוח?
    3. האם סודה לשתיה הוא טיפול מוכר ויעיל, ללא סיכונים נוספים. והאם ישנם טפולים אחרים לאזור זה במקרים כאלו?

תודה מראש על התייחסות רופאי הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כוויות מלייזר

הוספת תגובה

• אשמח אם הצוות יגיב

דנה
    30/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כויה

ד''ר מיכאל שוחט
    02/09/2010

בדכ כויה מלווה באודם מקומי צריבה ואף קילוף של העור או הרירית קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה של האזור במיקרה של כוייה הטיפול הוא במריחה מקומית של קרם כמו ביאפין ואף משחות סטרואידליות מקומיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו