שעירות יתר לילדה בת 3.5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעירות יתר לילדה בת 3.5
    סתיו
    05/04/2011

שלום רב,
    יש לי ילדה בת 3.5 מאוד שעירה. השעירות שלה היא ברגליים, ידייים וכל הגב.
    השערות שלה הם כמו פלומה ומאוד ארוכות. אני מעוניינת עוד לפני הקיץ לעשות משהו עם השיעור שלה, כדי שלא יסתכלו ויצחקו עליה. אני יודעת שזה מוקדם לטפל בשיעור יתר בגיל כזה אבל המקרה שלה הוא מאוד קיצוני וגורם למבטים וללעג. אני מעוניינת לחסוך ממנה את זה. מה ניתן לעשות בגיל כזה כדי להוריד שיער שהכי פחות יזיק ויכאב לה? חשבתי אפילו על גילוח, האם גילוח מגביר את כמות השיער ומעבה אותו?
    תודה עבור העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעירות יתר לילדה בת 3.5

הוספת תגובה

• היי, ביתי סובלת מאותה בעיה

אמא חרדה
    19/07/2011

לצערי זה תורשתי (כיוון שאני סבלתי מאותה בעיה וכן יש שיעור יתר אצל משפחתי)

אני גם מתלבטת מאוד מה לעשות.. אני אשמח אם נוכל לדבר על זה.. אני פשוט מרגישה שאין עם מי לדבר, כל חברותיי/מכריי לא נתקלו בתופעה שכזו (ילדיהם חלקים למשעי).

אם את מעוניינת, החזירי לי הודעה וארשום לך את המייל שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעירות יתר לילדה בת 3.5 - תגובה

שי שחר
    19/07/2011

שלום סתיו
    לפני שאת נוקטת בצעד כזה של גילוח, רצוי לחשוב היטב אם זה מה שהיית עושה לעצמך תוך מחשבה עתידית שהשיער עלול לצמוח קשה,שחור וחזק יותר.
    לא ממליץ להתעסק בזה ואולי רופא עור עשוי להבין לעומק מה הבעיה ולפתור אותה באמצעים אחרים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעירות יתר לילדה בת 3.5 - תגובה

17/04/2011

שלום לך, לפני כל דבר תתיעצי הייטב עם רופא/ת הילדים שלה.
    התערבות כזאת בגיל כה רך לא מוכרת לי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לא לגלח!

רוזה
    10/05/2011

מעצם שאלתך כנראה שאין לך ניסיון עם גילוח – השיער צומח עבה יותר, כהה ואולי צפוץ יותר, הצמיחה ‏גורמת לגירוד ולגירוי, השיער שצומח הוא קוצני למגע ועלול לצמוח מתחת לעור וליצור פצעים.‏
    את יכולה להלביש אותה בשמלות עם חלק עליון שהוא חולצה (או אפילו חולצה מתחת לשמלה עם ‏כתפיות), לגבי הרגליים – המון ילדות קטנות שעירות מאוד ברגליים ובזרועות, ובים או בבריכה – בגד ים ‏שהוא בעצם חליפה (מאוד פופולרי כהגנה מהשמש). חוץ מזה כדאי להתייעץ עם רופא לסיבת השעירות ‏והאם צריך לבצע בדיקות של הורמונים למשל, אבל איני יודעת אם עושים זאת בגיל הזה וייתכן שהשערות ‏ייעלמו מעצמן עם הגיל.‏

רק שני דברים חשובים:‏
    ‏1.‏לא לגלח בשום פנים ואופן.‏
    ‏2.‏לא להראות לבתך שהשיער מפריע לך – מכאן מתחילות כל הבעיות של הדימוי הגופני הנמוך ‏וחוסר הביטחון העצמי שיפגע בה בכל התחומים (בעיקר החברתי). אם זה יפריע לה בגיל מסויים ‏‏– היא תאמר לך ואז תוכלי לסייע אבל עד אז אל תאמרי לה שזה לא יפה או לא אסטטי וכו' – ‏תגרמי לה נזק שיהיה מאוד קשה לתקן אם בכלל בעתיד (נסי להזכר בהערות ועצות יופי שקיבלת ‏מאמך או מדמות משמעותית אחרת בחייך ואיך הערות אלו השפיעו עלייך).‏
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו