מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותשאלות17/06/2011
היי!
אני שוקלת הסרת שיער לצמיתות בבית השחי ובמפשעה (שיער שחור, עור בהיר מאוד), ואולי גם בטן וגב תחתון (שיער דק, לא כהה במיוחד, עור בהיר מאוד).
1. מה עדיף, IPL או לייזר? כאשר השיקולים שלי הם יעילות הטיפול (מבחינת כמה שיער ישאר אח"כ), מחירים, כאבים, התאמה לצבעי העור והשיער שלי ותופעות לוואי (בבטן, למשל, יש לי לפחות 5 נקודות חן גדולות שאני מבינה שזה בעייתי ללייזר. וגם רפרפתי על פני הפורום וראיתי כל מיני אנשים מתלוננים על צמיחת יתר של שיער לאחר תחילת הטיפולים >.< זה דבר שיכול לקרות באיזורים שציינתי קודם?)
2. אחרי כמה טיפולים רואים תוצאות ב-IPL? ובלייזר? (תוצאות=אין שיער). אני יודעת שמנהסתם זה אינדיווידואלי והכל, אבל אשמח לקבל תשובה משוערת אפילו=)
3. במפשעה אפשר להסיר את כ-ל השיער? כמו ברזילאי, אני מתכוונת? (בלייזר? וב-IPL? יש בכלל אזורים שאי אפשר לבצע בהם הסרה מאיזושהי סיבה?)
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
שי שחר17/06/2011בת כמה את והאם ברור לך שאת מאוזנת הורמונלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 21
שאלות17/06/2011זה הדבר היחיד שברור לי P:
איך אני יכולה לדעת אם אני מאוזנת הורמונלית? (בכלמקרה זה חשוב בכלל? שמעתי שיש טיפולים להסרת שיער שניתן לעבור מגיל 6...זה נכון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בת 21 - תגובה
שי שחר17/06/2011אשתדל לתמצת את תשובותי:
1.איזון הורמונלי הוא חשוב. סימנים סבירים לחוסר איזון הם למשל אי הופעת מחזור סדיר ושיעור יתר בפנים וכן הופעת פצעונים בפנים באופן עיקבי.
2. ילדות וגם נערות וגם נשים בעלות חוסר איזון הורמונלי יכולות לבצע טיפולי הסרת שיער.אין איסור בריאותי על כך. הבעיה היא שלאחר טיפול תהיה הפוגה בצמיחה ואז יופיע שוב שיער חדש וכן הלאה וכן הלאה ומשך הטיפולים ייארך המון המון זמן ללא הצלחה יתרה
3.לגבי מה מתאים לך,כמובן שעלייך לפגוש יועצים במספר מכונים ועל סמך סוג השיער בכל איזור,יוכלו להתאים את המכשיר שיעשה את העבודה בצורה טובה.
4. באיזורים מסוימים ישנו שיער דק מאוד והוא שיער הורמונלי, לא ממליץ לגעת בו לעת עתה כיון שעלולים להתעורר זקיקים רדומים ולהופיע צמיחת יתר
5.נקודות חן אינן מהוות בעיה,מכסים אותן במדבקות ואפשר לעבוד
6.בד"כ בין טיפול לטיפול אמורים לראות עיכוב בצמיחת השיער ולאחר מכן צמיחה לא אחידה של שיער. תמיד יהיה מצב ששיער מסוים נתפס במכשיר וחלק אחר לא. לכן ,בסידרת טיפולים, בד"כ אחרי 6-7 טיפולים אמורים לראות שיפור די גדול.
7.לגבי ברזילאית רצוי להתייעץ עם המומחיות במכונים.יתכן שיש מכשירים שלא נהוג לעשות זאת איתם ומכשירים אחרים שכן.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שאלות19/06/2011אוי ואבוי...אכן יש לי פצעונים והם עקביים למדי. אבל עניין השיעור ההורמונלי (כמו למשל באזור הפנים שהזכרת) נשמע לי קצת פרדוקסלי...אולי לא הבנתי נכון: אבל הרי עצם הסיבה שמישהו רוצה להסיר שיער לצמיתות היא שיש לו שיער שם (בפנים למשל), אבל אם כל עוד יש שיער שם הדבר מעיד על חוסר איזון הורמונלי...מתי אפשר יהיה להסיר אותו? >.<
אולי יש טיפול מאזן-הורמונלית כלשהו שניתן לעבור? >.<
ועוד שאלה - ראית שהגבת למישהי כאן לגבי מריטה תוך כדי טיפולים, שהיא מחלישה את השורש ולכן לא מומלצת. זה אומר גם שמישהי (כמוני >.<) שמורטת שיער שנים, הטיפולים יהיו פחות אפקטיביים עליה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
שי שחר19/06/2011שלום לך יקירה
אני חושב שלגבי השאלה השניה את יכולה להירגע. נשים כמעט כולן מורטות שיער במשך שנים וזה לא היווה בעיה בהסרת שיער.
ניתן להתחיל בטיפול הסרת שיער כחודש לאחר מריטה בשעווה .
לגבי שיער פנים, לא ממליץ לטפל בו בלייזר. גם אם את מאוזנת הורמונלית ועל אחת כמה וכמה אם את לא מאוזנת.
את ענין האיזון ההורמונלי תוכלי לבדוק אצל אנדוקרינולוג לאחר התייעצות עם רופא/ת הנשים שלך.
(לא ציינת אם את משתמשת בגלולות או לא,אז לידיעתך לעיתים קרובות הגלולה מאזנת את הענין ההורמונלי ואז גם פוחת השיעור בגוף וגם הפצעים ייעלמו.)
בכל אופן אני ממליץ על אפילציה בפנים וכדי לקבל עוד מידע בנושא,הפני שאלה כאן בפורום לחברתי המלומדת יפעת אלקיים.
תודה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)