מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות בין מכוניםיעל28/06/2011
שלום רב,
ראשית, דפדפתי "לאורך" השאלות בפורום, ואני חייבת לציין שהתשובות עשו רושם רציני ומקצועי ביותר!
ברצוני להסיר שיער באיזור המפשעות ובתי-השחי, אני בת 31, עור בהיר ושיער כהה (ללא בעיות הורמונליות או קונטרא-אינדיקציות אחרות). הייתי היום בחמישה מכונים וישנם כמה הבדלים בינהם שלא ברורים לי:
א. לגבי תדירות הטיפולים - 3 מכונים מטפלים פעם בחודשיים, אבל מכון אחד מטפל פעם ב-3 חודשים ואחר פעם בחודש וחצי. עד כמה זה משנה (ביחס למחזור צמיחת השערה) - ולמה יש הבדלים גדולים כאלו בין המכונים?
ב.לגבי שיטות. לפי מה שהבנתי יש שלושה סוגי טיפול: לייזר, IPL ואינפרא, כאשר לייזר היא הקרן הכי ממוקדת ולפיכך גם הכי גבוהה ויעילה, IPL היא קרן מפוזרת יותר שיעילה עבור עור כהה/שיער רך. האמנם? בנוסף, מה היתרונות/חסרונות של אינפרא?
ג. לפי מידע זה ובהתיחס לנתוני המלנין שלי והאיזורים המדוברים - אני מניחה שלייזר הכי מתאים, האם זה נכון? (ברור לי שרק מי שרואה את השערות שלי בעיניים יוכל להגיד בבטחון, אבל באופן טנטטיבי האם זה נכון)?
ד. השאלה הנצחית - עד כמה משנה אם המטפלים הם טכנאים או רופאים/רופאי עור?
ה. האם עלי "לחשוד" במכון שנותן אחריות לכל החיים שהוא מטפל באנרגיות נמוכות מדי?
הרבה תודה - יעל :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין מכונים - תגובה
סופי ברנר29/06/2011תדירות הטיפול פעם בחודשיים ולאחר מכן פעם בשלושה חודשים היא התדירות הרצויה וזה מאחר ומחזור צמיחה ממוצע הוא 28 יום.
קרן לייזר היא הקרן העוצמתית יותר איתה תגיעי לתוצאות הכי מהר שאפשר, גם ב-IPL תקבלי תוצאות אבל לאחר מספר רב של טיפולים אשר ימשכו שנים על גבי שנים.
עור בהיר ושיער כהה - זהו המטופל האידאלי להסרת שיער בכל שיטה שהיא, הבעיה מתעוררת כאשר גוון העור והשיער יחסית דומה ואז קשה לקרן לזהות את השיער ולהגיע לתוצאות טובות. אצלך כפי שהבנתי אין בעיה כזאת. ולגבי טכנאים או רופאים - אין אף מכון היום שמעסיק רופאים באמת עם רשיון ישראלי, מכונים שצהירים שמטפלים שלהם רופאים לרוב מעסיקים רופאים שלמדו רפואה בחו"ל ובארץ לא קיבלו רישיון. כמו כן ההנחיות של משרד הבריאות דורשות השגחה רפואית לא ביצוע בפועל ע"י רופא וברוב הרשתות הגדולות יש רופא בית אשר משגיח על הטיפולים ובמיד הצורך אפשר להיוועץ בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין מכונים - תגובה
שי שחר28/06/2011שלום יעל
ראשית,לפי מיטב ידיעתי,כל המכשירים אפקטיביים מאוד באיזורים שאת מעונינת להסיר את השיער.
בלייזר מבצעים טיפול אחת לשלושה חודשים ואילו בIPL ,אחת לחודש וחצי-חודשיים.
לייזר אומנם ממוקדת ועוצמתית יותר אך כאן גם עלולה להיות הבעיה כי כדי לחמם היטב את השורש ולא חלילה לפגוע ברקמות מסביב, מנמיכים את העוצמות. לעומת זאת,הייתי דווקא מתמקד ביתרון של הIPL
ראשית\IPL אינו אינפרה אדום . אומנם ,שניהם משדרים הבזקי אור אך באינפרה אדום משודר הבזק אור בתדר ואורך גל אחד בלבד ובעוצמות נמוכות מאוד . ב- IPL משודרים הבזקי אור במספר אורכי גל , תחום אורכי הגל ניתנים לקביעה במכשיר בהתאם לגוון הלקוחה וגוון שיערה מבלי לגרום לכוויות. העוצמות גבוהות מאוד לכן אין צורך בהרבה טיפולים בד"כ.
לעומת הלייזר שאינו מסוגל להתמודד עם שיער שהפך לפחות שחור ויותר פלומתי, IPL בד"כ מתמודד יפה ומדלל.
"תעודת אחריות" היא בעצם שיטת שיווק נוספת לומר לך: תבואי לטיפולים עד שלא יהיה שיער, במקום להבטיח לך הבטחות ובמקום לציין את המילים "הסרה לצמיתות" שכיום ,משרד הבריאות לא מאשר לומר. אני אישית סולד מזה מאוד.
בלייזר מחייבים שיטפל רופא כיון שרואים בזה מיכשור רפואי, ואילו בIPL ,לא מחייבים נוכחות רופא. אני חייב לציין שלרוב הקוסמטיקאיות בעלות IPL ,יש יועץ שהוא רופא ועל על ספק או בעיה שיש לנו,הרופא עומד לרשותינו.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעל
יעל28/06/2011הרבה תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיעל - תגובה
שי שחר28/06/2011בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מכשיר ייעודי הסרת שיערות לבנות
הסרת שיער בלייזר בפי הטבעת לאחר ניתוח פיסורה
לאחר טיפול לייזר ראשון- גב חזה ובטן
פרופורציה או אמריקן לייזר הסרת שיער
שיער שיבה ולייזר בן 56
שאריות אחרי טיפול ipl- הסרת שיער במפשעה
ליייזר- הסרת שיער לצמיתות בפנים
מכשיר לייזר להסרת שיער- חוות דעת
בחירת מכשיר ipl ביתי- מהיכן לרכוש
ערוץ הבריאות
.jpg)