למידע נוסף בנושא הארכת שיער, עיצוב שיער היכנסו לפורומים:
פורום השתלת שיער
פורום יופי
פורום נשירת שיער
פורום קוסמטיקה טבעית
פורום שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
נכון שתהליך הארכת שיער עשוי להיות מייגע ולארוך זמן רב - אחרי הכל, השיער אורך 1 ס"מ בחודש בממוצע - אבל בהחלט יש מה לעשות בנדון. למרות שהמדע המודרני עוד לא הצליח לייצר אמצעים יעילים שיזרזו הארכת שיער יש אמצעים טבעיים שיכולים לסייע בתהליך. לפניכם כמה צעדים פשוטים באמצעותם תוכלו לסייע לתהליך של הארכת שיער, למשל, צריכת מזונות המכילים ויטמין B ואומגה 3, גזירת קצוות ואפילו עיסוי הקרקפת. אז יאללה, לעבודה!
הארכת שיער באמצעות עיסוי הקרקפת? מה ששמעתם
שורש השערה ניזון מחומרי ההזנה בדם ועל כן, יש חשיבות רבה להמרצת הדם אל שורשי השערות. למי ששוקד על הארכת שיער מומלץ לעסות את הקרקפת בקביעות כדי להמריץ את זרם הדם ובכך להזרים יותר חומרי הזנה אל שורשי השיער. להלן שתי טכניקות עיסוי שידועות כמזרזות הארכת שיער:
עיסוי קרקפת 1#: הכניסו את כל האצבעות לשיער ומשכו אותו בעדינות. המטרה להרגיש את המתח אך לא למשוך עד כאב. השתמשו בעיסוי זה לכל השיער.
עיסוי קרקפת 2#: עיסוי זה מתבסס על טפיחה על השיער עם האצבעות. כדי לייעל את העיסוי עוד יותר, מומלץ קודם לכן לטבול את האצבעות בחומר עיצוב שיער שמכיל מעט אלכוהול, או במעט שמן הדרים אתרי (למשל, שמן ברגמוט, נרולי, אשכולית או למון גראס). נגעו בקרקפת עם אצבעותיכם והתחילו לטפוח עליה בעדינות ובקצב מהיר.
השתמשו בשמפו מיוחד המיועד לזירוז הארכת שיער
על קצב הארכת השיער ניתן לשלוט גם באמצעות שמפו, למשל, באמצעות שימוש בשמפו שמכיל את הקואנזים Q10. קואנזים זה מעודד את יצירת הקרטין בשורשי השיער. קרטין הוא החלבון המהווה את אבן הבניין של השיער, וייצורו בגוף נוטה להידלדל ככל שמתבגרים.
בנוסף, ישנם סוגי שמפו אשר מצפים כל שערה בשכבה תומכת המכילה קומפלקס קולגן (קולגן הוא סוג נוסף של חלבון שחיוני לשיער). שכבה כזו מגנה ותומכת בכל שערה בנפרד וגורמת לשיער להיראות חזק יותר וסמיך יותר.
קצוות מפוצלים מקצרים את השיער: זכרו לקצוץ מדי פעם
אנחנו לא נוטים לחשוב הרבה על קצוות השיער, אך חשוב לדעת שקצוות מפוצלים הם מהגורמים העיקריים הנוטים 'לתקוע' הארכת שיער. זאת משום ששבירת השיער הנוצרת בעקבותיהם מקצרת את השיער מלמטה, כך שגם אם הוא אורך לא נבחין בכך. לכן, מומלץ לגזור קצוות פעם בשישה שבועות כדי להבטיח צמיחה בריאה של השיער ולמנוע שבירה שלו.

השיער רעב לתשומת לב? הזינו אותו
זה עשוי להישמע מפתיע, אך למה שאנחנו אוכלים יש השפעה מכרעת על בריאות השיער, קצב צמיחתו, נשירת שיער והמראה הכללי שלו. מהם המזונות והויטמינים אשר יועילו לשיער להיראות בריא ולצמוח מהר יותר?
ירקות עם עלים ירוקים
ירקות מרובי עלים ירוקים נוטים להיות מלאים בויטמינים A ו-C, הדרושים לייצור סבום (sebum) - חומר שומני שהקרקפת מפרישה באופן טבעי ותפקידו לרכך, לשמן ולהגן על השיער. בנוסף, ירקות עם עלים ירוקים הם עשירים בסידן וברזל.
דוגמאות לירקות ירוקים מרובי עלים: ברוקולי, תרד, כרוב או עלי לפת. על פי משרד החקלאות האמריקאי, לנשים בגילאים 19-50 מומלץ לאכול שתי כוסות ירקות ביום. הקפידו לשלב ירקות עם עלים ירוקים בתפריט שלכם מדי יום כדי לשפר את בריאות השיער.
קטניות
קטניות הן עשירות בחלבון - מה שהופך אותן מושלמות לסיוע בתהליך הארכת שיער. השיער בבסיסו הוא חלבון מת, ועל כן, דיאטה דלה בחלבון עשוי להאט את שלב הצמיחה שלו. מאידך, דיאטה עשירה בחלבון יכולה לשפר את צמיחת השיער. כמו כן, קטניות מכילות אבץ, ברזל וביוטין (ויטמין מקבוצת B, אשר מחסור בו עלול להוביל לשבירה של השיער).
ביצים
ביצים עשירות בחלבון, כמובן, אך גם בביוטין ו-B12. מחסור ב-B12 עלול להוביל לנשירת שיער.
אגוזים
אגוזי קשיו, שקדים, פקאנים ואגוזי מלך הם דרך מצוינת - ומהנה - לתמוך בתהליך הארכת שיער. אגוזים אלו עשירים באבץ, אשר מחסור בו עלול לגרום לנשירת שיער. אגוזי מלך חיוניים במיוחד לבריאות השערה, שכן הם מכילים את חומצת השומן אומגה 3 שמסייעת בריכוך ושימון השיער ובכך תורמת לבריאותו, וכפועל יוצא מכך, מקלה על צמיחתו.
לכתבות נוספות בנושא הארכת שיער, עיצוב שיער:
תוספות שיער: הטוב, הרע והמכוער
תוספות שיער, התוספת שהורסת?
מילוי שיער, פתרון מושלם לשיער דליל
שיער: איך לשמור עליו בזמן החורף
עיצוב שיער: איך תתמודדו עם יום שיער רע?
דגנים מלאים
דגנים מלאים כשמם כן הם - מלאים בכל טוב. הם מכילים ברזל, אבץ וויטמינים ממשפחת B - כל מה ששיער בריא זקוק לו. דגנים מלאים ניתן לצרוך כלחם, דגני בוקר, אורז חום או פסטה מחיטה מלאה.
מזונות עשירים בחומצה פולית
לחומצה פולית יש תפקיד בנשיאת חמצן אל חלקי גוף שונים, ביניהם השיער. זרימה עקבית של דם וחמצן אל הקרקפת תורמת לחוזק ובריאות השיער וכן משמרת את הצבע והסמיכות שלו.
דרג עד כמה מאמר זה עזר לך
![]() עזר מאד |
![]() עזר |
![]() טוב |
![]() עזר קצת |
![]() לא עזר |
* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר