ערך GPT =117 ! עד כמה להלחץ מזה ?!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך GPT =117 ! עד כמה להלחץ מזה ?!!
    רוני
    11/07/2011

טריגלציאידים -398 בספירה
    GOT=58
    ספירת הכולסטרול הרע ככל הנראה נובעת מזה ששבועיים לא שתיתי את הקרסטור 20מ'ג(עצלנות),הערך הקודם שעלה שנה אחורנית היה 222 שהיווה שיפור משמעותי.

היי, אני בן 39 בעל משקל עודף של כ25 ק'ג מעשן כבד ובפעילות ספורטיבית ששואפת לאפס. בשבוע האחרון שקדם לבדיקה, בערך פעמיים ביום החום היה מטפס לי עד ל39 מעלות לערך, מלווה בחולשה כללית נוראית ושרירים תפוסים. רק הבוקר התפנתי לבדיקת דם וביקור אצל הרופא.נכון להרגע נראה כאילו גלי החום עברו ומרגיש יותר טוב.

שאלתי היא לגבי הGPT ,ערך כזה גבוה אמור להדאיג אותי עד איזה רמות דוק'??
    בבדיקות שעשיתי לפני שנה שני המדדים האלה היו בטווח המותר, בשבוע שחלף שתיתי משהו כמו 3 אופטלגין ו\או אקמול ביום בגלל החום, וחזרתי לקרסטור שלשום אחרי שבועיים הפסקה.יכול להיות וזה מה שהקפיץ את הספירות?

אני ממש מודאג מהרע ביותר, ונאחז בכל שביב מידע, רופא משפחה אני אראה רק בעוד כמה ימים(עובד במקום מבודד ומרוחק) וטרוד מאוד מהעניין.
    אשמח לכל הערה\הארה.
    בתודה .רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ערך GPT =117 ! עד כמה להלחץ מזה ?!! - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/07/2011

הערך כשלעצמו אינו כה מדאיג. רוב הסיכויים שנגרם מכבד שומני (יש לך גורמי הסיכון המתאימים) והטיפול בקרסטור אכן מתאים ואינו קשור לכך אולם יש לבדור את רצף האירועים על מנת להחליט אם יש קשר לטיפול בקרסטור . גם אז לא מומלץ להפסיק הטיפול אלא לעקוב בלבד בתנאי שרמת הGPT אינה עולה על 200 ואין עליה בבילירובין. אין צורך לדאוג יתר על המידה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו