פורום מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו הפטיטיס, גידולים בכבד, לבלב, כבד שומני, צהבת, בדיקת אנזימי כבד, אנזימי דרכי המרה, אלבומין ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • יעילות החיסון נגד הפטיטיס b
    רועי
    28/08/2021

    שלום,

    בן 47 מבקש לדעת מה יעילות החיסון נגד המחלה אם החיסון ניתן לפני 9 שנים .
    האם יש צורך לבצע בדיקת נוגדנים או שאפשר להיות רגוע?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יעילות החיסון נגד הפטיטיס b
    רועי
    28/08/2021

    שלום,

    בן 47 מבקש לדעת מה יעילות החיסון נגד המחלה אם החיסון ניתן לפני 9 שנים .
    האם יש צורך לבצע בדיקת נוגדנים או שאפשר להיות רגוע?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • הפטיטיס b ויחסי מין מוגנים
    רועי
    28/08/2021

    בן 47 . מחוסן מלא ב3 מנות לפני 9 שנים להפטיטיס b.
    האם יחסי מין מוגנים עם קונדום בטוחים עבורי כאשר הפרטנר נמצא חיובי למחלה?
    האם בכל זאת יש צורך לבצע בדיקת נוגדנים למחלה גם כשיחסי מין הם מוגנים?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המנגיומה בכבד בבדיקת אולטרסאונד
    אורי
    16/08/2021

    שלום,
    בעקבות אולטרסאונד שעשיתי אובחנה ככל הנראה המנגיומה בכבד, הרופא שלי הפנה אותי לסיטי עם חומר ניגוד להמשך בירור, השאלה שלי היא אם באמת צריך לבצע סיטי ולא אולטרסאונד? הבנתי שניתן לאבחן המנגיומות באולטרסאונד, אני לא סתם אחשף לקרינה מיותרת בסיטי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בבדיקת שלפוחית השתן במכון מור נמצא כבד שומני כמפורט מטה שומני
    ניסים מנוס
    15/08/2021

    כבד שומני עם נגע היפואקוגני בחלק העליון של אונה ימין בקוטר
    0.9 ס"מ
    מה אומר ממצא זה. אודה על תשובה ממצה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • נגע היפואקוגני בבדיקת US בטן עליונה עם זרימת דם
    צמרת חרוש
    08/08/2021

    בבדיקת U.S בטן עליונה נמצא באונה הימנית נגע מוצק היפואקוגני בעל גבול לובולרי עם זרימת דם בתוכו בגודל 22*27 ושלחו אותי להמשך בירור לבדיקת
    CT. רציתי לדעת האם יש סיבה לדאגה ומה הסיכוי שזה סרטני?
    תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • טיפול לכבד שומני בדרגה קלה
    אביטל
    23/04/2021

    רופאת המשפחה הראתה לי פלייר שקיבלה לטיפול בכבד שומני. הכדורים נקראים Liver-tic. האם מכירה טיפול מסוג זה? האם יכול לעזור בדרגה קלה של כבד שומני?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אנזימי כבד מוגברים וכבד שומני
    אביטל
    22/04/2021


    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו. נמצאת במעקב מרפאת כבד בגלל אנזימי כבד מוגברים (פי 3-4) קרוב לשנה. סרולוגיות תקינות. ב US בטן עליונה שבוצע פעמיים נכתב כבד שומני בדרגה קלה. יש לציין שאני ללא עודף משקל ומקפידה על תזונה בריאה. רופאת המשפחה שלי אמרה ששמעה על טיפול בכדורים בשם Liver-tic. האם שמעתם על הטיפול הנ"ל? האם יכול לעזור?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • כבד שומני ואנזימי כבד מוגברים
    אביטל
    19/04/2021

    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו. נמצאת במעקבים. בשנה האחרונה תפקודי הכבד מוגברים בבדיקות חוזרות פי 3-4 מהנורמה וכל חודש שעושה בדיקה הערכים ממשיכים לעלות בצורה מתונה אבל לעלות. ביצעתי את כל הסרולוגיות שיצאו תקינות וב US בטן עליונה נכתב כבד שומני בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, אוכלת בריא וכו'. הייתי במרפאת כבד ושם נאמר לי שדרגה קלה של כבד שומני בד"כ לא גורמת לעלייה כזו באנזימי כבד ובינתיים אחת לחודש עושה בדיקות של אנזימי הכבד. בנוסף יש גם כולסטרול מעט מוגבר שהנפרולוגית ביקשה שאעשה אחריו מעקב ושבפעם הבאה שאבוא אליה תשקול התחלה טיפול בסטטינים. שאלותיי הן: 1. האם באמת דרגה קלה של כבד שומני לא גורמת לעלייה כזו באנזימי הכבד (פי 3 ו- 4 מהנורמה)? 2. האם מלבד בדיקות של אנזימי כבד אחת לחודש צריך וכדאי לבדוק עוד דברים? 3. האם יכול להיות שקיים קשר בין המחלות האוטואימוניות שלי לאנזימי כבד המוגברים ולכולסטרול?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת
    אביטל
    05/04/2021

    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. בעשרה החודשים האחרונים תפקודי הכבד מוגברים ובכל פעם הערכים ממשיכים לעלות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והערכים שיצאו הם: (AST - 88 (0-31 (ALT - 98 (0-34 (GGT - 51 (0-38 ב US בטן עליונה שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד ושם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא מספיק אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית) ושזו לא הסיבה שתפקודי הכבד מוגברים. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד אחת לחודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי. שאר הבדיקות (סרולוגיה וקרישה)תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי? 2. האם יש עוד דברים שכדאי לבדוק? 3. האם כדאי לי לחזור על ה US בטן עליונה לאחר שבבדיקה הראשוננ נכתב שהיתה בעיה טכנית? ובהמשך לשאלתך: המדדים האוטואימוניים כגון ANA וכו' יצאו תקינים כולל גם הסרולוגיות למעט זה שגיליתי שלא היו לי נוגדנים להפטיטיס B ובתור אחות הייתי חייבת להתחסן שוב. 4. האם יכול להיות קשר בין המחלות האוטואימוניות שלי לבין העלייה באנזימי הכבד? 5. גם רמות הכולסטרול שלי קצת גבוהות למרות שאני מאד מקפידה על תזונה בריאה ולא נמצאת בעודף משקל ובפעם האחרונה שהייתי אצל הנפרולוגית היא כתבה בסיכום ביקור שאמשיך מעקב אחר השומנים בדם ושנשקול טיפול בסטטנים. כרגע עוד לא הוחל טיפול בסטטינים כי התור שלי לנפרולוגית רק ביוני.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בדיקות דם- בעיה בכבד?
    בר
    03/04/2021

    שלום רב,
    כשבועיים שני סובלת מהרגשה רעה מאוד, עייפות מטורפת, חולשה קשה, כאבי שרירים, בחילה ועליה במשקל.
    בבדיקות דם נמצא:
    B12 - 1051 pmol/L
    GLUCOSE 102 mg/dl
    BILIRUBIN TOTAL - 1.46 mg/dl
    AST (GOT) - 32 U/L
    שאר הבדיקות תקינות. מעולם לא היה לי סוכר כ"כ גבוה בצום, ובטח שלא b12.
    אני מבינה שזה יכול לרמז על בעיה בכבד?
    תודה רבה מראש!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם- בעיה בכבד?

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת-שאלה מעודכנת!!!
    אביטל
    02/04/2021

    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. בעשרה החודשים האחרונים תפקודי הכבד מוגברים ובכל פעם הערכים ממשיכים לעלות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והערכים שיצאו הם: (AST - 88 (0-31 (ALT - 98 (0-34 (GGT - 51 (0-38 ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד ושם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושתפקודי הכבד לא מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד אחת לחודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי. שאר הבדיקות (סרולוגיה וקרישה)תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו וה- IGAN)? 2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק? 3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שזו אכן בדיקה פחות אמינה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת
    אביטל
    02/04/2021

    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. ב 9-10 חודשים אחרונים שלושת תפקודי הכבד מוגברים פי 2-3-4 מהנורמה. בכל פעם הערכים ממשיכים לעלות...
    ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד שם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושלא יכול להיות שתפקודי הכבד מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד כל חודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית. שאר הבדיקות תקינות (כולל סרולוגיות וקרישה)
    שאלותיי הן:
    1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו ו- IGAN)?
    2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק?
    3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שבכל מקרה זו בדיקה פחות אמינה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת

    אביטל
    02/04/2021

    נא לא להתייחס לשאלה זו אלא לשאלה המעודכנת. תודה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת-שאלה מעודכנת!!!
    אביטל
    02/04/2021

    בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. בעשרה החודשים האחרונים תפקודי הכבד מוגברים ובכל פעם הערכים ממשיכים לעלות. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והערכים שיצאו הם: (AST - 88 (0-31 (ALT - 98 (0-34 (GGT - 51 (0-38 ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד ושם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושתפקודי הכבד לא מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד אחת לחודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי. שאר הבדיקות (סרולוגיה וקרישה)תקינות. שאלותיי הן: 1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו וה- IGAN)? 2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק? 3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שזו אכן בדיקה פחות אמינה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המנגיומה שהתגלתה לאחר ביצוע אולטרסאונד
    לחוצה
    10/03/2021

    לפני שנתיים בוצע אולטרסאונד שהתגלה בו המנגיומה בגודל 2.5 באונה הימנית- אתמול ביצעתי שוב וכתוב מספר ממצאים היפראקוגנים בגודל עד 3.5 סנטימטר ללא זרימת יכול להתאים להמנגיומה- האם זה מסוכן מה עלי לעשות? אני בלחץ

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     
    תמונה

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום