מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- אוסטאופורוזיס
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- וטרינריה
- צליאק
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- מחלות חניכיים
- סקס ונוער
- יופי
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- הפרעות אכילה
- ביטוח בריאות
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעות תוצאת בדיקה PTT -חדוה כהן19/09/2023
מה המשמעות של תוצאת בדיקת PTT
31 שניות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - us בטן עליונה בעקבות בדיקות דם (כולסטרול) לא תקינותרון13/09/2023
היי,
בעקבות בדיקות דם לא תקינות בסעיפי הכולסטרול הופנתי לus בטן עליונה להלן הממצאים:
כבד – באורך 14.37 ס"מ ,בגודל תקין, מרקם מגורגר, מרקם שומני בדרגה בינונית- גבוהה.
טחול – באורך 11.65 ס"מ, בגודל תקין, מרקם הומוגני.
כיס מרה – בגודל תקין, ללא עדות לאבנים, דופן אינה מעובה.
דרכי מרה – דרכי המרה אינן מורחבות.
לבלב – מוסתר חלקית על ידי גזים.
כליות: כליה ימנית –באורך 9.79 ס"מ, בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. אין עדות להידרונפרוזיס.
כליה שמאלית – באורך 11.04 ס"מ , בגודל ומבנה תקינים. פרנכימה בעובי תקין. אין אבנים או גושים. אין עדות להידרונפרוזיס.
אאורטה בטנית – ברוחב תקין.
רטרופריטנאום – מוסתר חלקית על ידי גזים.
אין לראות מיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כבד שומני בדרגה גבוההאיציק27/08/2023
בן 68 אי ספיקת לב יציבה ללא סימפטומים פיזיולוגי בין היתר מקבל לפיטור לכלוסטרול. חולה בראומטית ארטריטיס מקבל פעם בשבוע זריקת מטוטרקסט 20 מג אני לא שמן קצת כרס בדיקת אולטראסאונד יצא
כבד באורך 14.0 ס"מ בגודל תקין מרקם שומני בדרגה גבוהה
מה זה אומר ומה עושים בנידון תודה לכם האם יש השפעה של המטוטרקסט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה אומרים הממצאים לתוצאה זו האם זה חמור ואייך מטפליםרונית23/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
- 3 שאלות דחופות בקשר להפטיטיס b בבקשהדני12/11/2019
1.עם בן אדם חולה בהפטיטיס b וקיבל אחרי זה חיסון נגד הפטיטיס b ורק אחרי החיסון הזה גילו שיש לו את הנגיף הזה , אז הנגיף יכול לפתח עמידות כתוצאה מהחיסון? ועם כן , זה יכול לקצר את האורך חיים שלו באופן משמעותי? ועם כן עד כמה זה יכול לקצר?
2. בן אדם שגילו לו הפטיטיס b והוא מקבל טיפול כמו שצריך מה האורך חיים שלו בערך?
3. עם גילו לבן אדם בבדיקת דם שיש לו הפטיטיס b , הוא חייב להיות חולה כרוני או שזה יכול לחלוף תוך כדי טיפול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד``ר אסף יששכר14/11/20191. אין קשר ביןו קבלת הטיפול לחומרת המחלה גם אם יש וירוס בזמן החיסון.
2. עם מעקב וטיפול טובים אורך החיים יכול להיות כשל אדם בריא. במידה ומתפתחים סיבוכים צריך לטפל בהם.
3. לא בכל המקרים הפטיטיס B הופך לכרוני וגם תחת טיפול יש מקרים שהוירוס נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה בקשר להפטיטיס a בבקשהמשה13/11/2019
היום אני בן 30 , ושהייתי ילד קטן קיבלתי חיסון נגד הפטיטיס a , האם אני צריך לקחת חיסון להפטיטיס a גם עכשיו בשביל לרענן את ההגנה נגד הפטיטיס a?
או שמתי שקיבלתי חיסון בתור ילד קטן אז זה נותן הגנה נגד הפטיטיס a לכל החיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר אסף יששכר14/11/2019זה תלוי בסוג החיסון שקיבלת בילדותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח US בטן עזרהמתן19/11/2019
היום ביצעתי בדיקה US בטן בעקבות כאבי בטן על רקע אנזימי כבד מעט גבוהים
בפענוח של הבדיקה רשום
כבד- לא מוגדל, מקרם בלתי הומוגני ואקוגני על רקע הסננה שומנית בדרגה בינונית.
לא מופיע לי בסוף הפענוח המלצות ולכן לא מבין את הפענוח
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח US
ד``ר אסף יששכר19/11/2019הפענוח מצביע על זה שיש חשד לכבד שומני לפי מראה הכבד. ההמלצה במקרה כזה היא לפנות לרופא המטפל לצורך בדיקות דם של הכבד, פרופיל שומנים, גלוקוז וטיפול בגורמי סיכון אם קיימים- השמנה, תזונה ופעילות גופנית.
במידת הצורך להפנותך ליעוץ רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד הכבד- ערכים גבוהיםקרן21/11/2019
שלום רב,
אבי קיבל תרופה ללחץ דם גבוה שפגעה לו בכבד. אנזימי הכבד הגיעו לערכים של כ-800. לאחר 3 שבועות בהם הופסקה השימוש בתרופה לא חל שיפור ואנזימי הכבד הגיעו לכ1600.
אשמח להסבר אודות חומרת המצב ועד כמה הסיכוי אפשרי שהכבד יתאושש ויחזור לתפקוד תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנזימי כבד
ד``ר אסף יששכר21/11/2019לא ברור האם באמת יש קשר לתרופה או העליה לא קשורה.
יש צורך בבירור מקיף של הסיבה לעליה באנזימי הכבד שכן יכולות להיות סיבות רבות לכך
קשה לדבר על חומרת המצב בשלב זה ולכן חשובה ההערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרכז הבארט בביה"ח השרוןדוד25/11/2019
באתר האינטרנט של מרכז הבארט בביה"ח השרון הם טוענים שהם המרפאה הגדולה בארץ לבארט ושהם referral center מכל רחבי הארץ.
האם יש בטענות האלה ממש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בארט
ד``ר אסף יששכר26/11/2019כן, יש שם מרכז שמטפל ועוקב אחרי בארט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- alt גבוה בבדיקת דםשביט30/11/2019
שלום רב.
ביצעתי בדיקות דם כולל תפקודי כבד . כל התוצאות תקינות בתחום הנורמה למעט alt שעומד על 68 כאשר המקסימום הוא 40. בעבר ה alt שלי תמיד היה גם בנורמה. אני בן 54 , בריא בדרך כלל . האם זה נחשב חריג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד``ר אסף יששכר01/12/2019מדובר בתוצאה חריגה שדורשת מעקב ובמידה ועדיין גבוהה גם בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה ב AST ו ALT ודרסטית בכולסטרול - השאר תקיןרותם05/12/2019
שלום,
אני בת 50.
במשך 25 שנה, כולסטרול טוטל אצלי כל הזמן סביב 150. ובכל מקרה לא עלה אף פעם מעל 175.
לא משנה כמה שומן, חמאה וכו' אכלתי.
לאחרונה, אני מרגישה לא טוב. וגם קרה לי בעיניים CSR , שזו דליפה של חומר סרוטי מהנימים בכורואיד, שגורם בצקת במקולה. ונהייתה רגישות עצומה לאור בעיניים.
בבדיקות מעבדה מאתמול
- כולסטרול טוטל- 208
- AST - 62, כשהמקסימום הוא 31.
- ALT- 74, כשהמקסימום הוא 34.
כל שאר מדדי הכבד תקינים: GGT , ALP, בילירובין (טוטל ודיירקט), CPK, LDH, אלבומין, קרישה (INR).
ספירת דם לא מעידה על זיהום פעיל.
לפני 3 חודשים, גם עשיתי בדיקות דם, ואז הכל היה כמו הרגיל שלי, שתיארתי.
כלומר זה משהו שקרה בשבועיים האחרונים בערך.
ובנוסף אז גם עברתי גם בדיקות להפטיטיס מסוגים שונים, והכל נמצא שלילי.
מעולם לא נמצאה אצלי עלייה באנזימי כבד. תמיד 2 אילו סביב 19.
וכאמור מעולם כולסטרול לא היה כזה גבוה.
לא אכלתי שום דבר שמכיל כולסטרול במיוחד, לפני הבדיקה.
הייתי בצום של 12 שעות.
לא לקחתי שום תרופה, או תוסף מזון כלשהו.
רציתי לשאול 2 שאלות.
1. מה יכול לגרום לעלייה כזו דרסטית בסינטזת כולסטרול בכבד (כמעט ב 40%), אחרי ש25 שנה זה לא היה כך ?
ושזה יילך ביחד עם עלייה ב2 אנזימי הכבד האילו בדם, ולא באחרים.
אשמח אם תוכל להגיד את כל הכיוונים האפשריים בגדול, ואני אעמיק בזאת.
וספציפית לגבי 3 כיוונים
א. מטבולי
(למשל האם שינויים ברמות ויטמינים A, D, K וכו' יכולים לגרום זאת ?)
ב. זיהומולוגי- האם יש פתוגן (וירוס, חיידק) שיכול לגרום זאת ?
אם כן, איזו בדיקת PCR או לאנטיגן לזהות אם זו סיבה מיקרוביאלית ?
ג. אונקולוגי
ועוד
2. איזה בדיקות דם יכולות לשפוך עוד אור, למה יתכן שגרם לעלייה הזו ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הדם
ד``ר אסף יששכר08/12/2019כעקרון שינויים ברמות הויטמינים לא אמורים להשפיע על רמות הכולסטרול (חשוב להסתכל גם על הכולסטרול LDL ו HDL בהקשר זה) העליה בכולסטרול יכולה לנבוע מתזונה, משקל, גנטי ועוד.
אם בדיקות להפטיטיס שליליות אין צורך בבירור נוסף בכיוון זיהומי בשלב זה.
מומלץ שיפנו אותך בשלב ראשון לאולטרסאונד כבד וכן לבדיקות דם חוזרות ולהתחיל בירור רק אם באמת בדיקות הדם עדיי מוגברות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. לא בדקתי עכשיו הפטיטיס
רותם08/12/2019בדקתי הפטיטיס לפני 3 חודשים, ואז כולסטרול היה 151. ואנזימי כבד היו תקינים.
לא שיניתי תזונה. לא עליתי במשקל.
כן לקחתי תוסף ויטמין K.
בהשוואה בין הבדיקות, מעכשיו, ומלפני 4 חודשים:
- כולסטרול טוטל- עלה מ161 ל208 .
- LDL - עלה מ91 ל 127
- HDL - עלה מ63 ל 72
- NON-HDL_CHOLESTEROL- עלה מ 98 ל136.
מה יכול לגרום לעלייה דרסטית בטוטל כולסטרול . ושזה יילך ביחד עם עלייה ב2 אנזימי הכבד האילו , ולא באחרים ?
ובמיוחד איזה וירוס או חיידק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בכולסטרול
ד``ר אסף יששכר09/12/2019אין משמעות לעליה זו בכולסטרול ולדעתי אינה קשורה לעליה באנזימי הכבד. (LDL ו HDL תקינים ואף HDL גבוה וזה דבר חיובי)
אנזימי הכבד יכולים לעלום מהמון סיבות ולא רק יהומיות.
בדרך כלל כשיש עליה כזו מומלץ בשלב ראשון לחזור על הבדיקות שוב על מת לוודא האם העליה אמיתית או שקשורה למשהו חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מלחי מרה וקווסטרןעידן12/12/2019
שלום
אם ביצעתי בדיקה למלחי מרה, אבל עד 24 שעות לפני עוד לקחתי קווסטרן.
יצאה לי תוצאה 7 כשהנורמה היא בין 0 ל10 אבל האם הקווסטרן השפיע על התוצאה ובלעדיו היתה יוצאת תוצאה לא תקינה?
שלחו אותי לבדיקה משום שאני סובל מגירודים וצואה בהירה שומנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווסטרן
ד``ר אסף יששכר15/12/2019אם הפסקת את התרופה לפחות 24 שעות לפני הבדיקה ז לא אמור להשפיע על התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ggt גבוה 114- בת 39לילך06/02/2021
בת 39
בבדיקות דם שנשלחתי עקב כאבים בעצמות השוקיים לסירוגין
התגלה ggt114
אשמח להרחבה.
יש לצייןשמדי פעם חווה כאב מותניים אחורי.בשני הצדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי עצמות
ספיר10/02/2021כאב עצמות עשוי להיות קשור לרמת צפיפות העצם, ממליצה להוסיף סידן אמורפי בזכות האמורפיות והננומטריות שלו יכול לעזור לכאב עצם. סידן אמורפי בעל ספיגה גבוהה, עוזר בהפחתה של כאב ודלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכתאביטל02/04/2021
בת 37. ברקע מחלת כליות מסוג IGAN ומחלת השימוטו (בחורה "אוטואימונית"). נמצאת במעקב נפרולוג ואנדוקרינולוג. ב 9-10 חודשים אחרונים שלושת תפקודי הכבד מוגברים פי 2-3-4 מהנורמה. בכל פעם הערכים ממשיכים לעלות...
ב US כבד ובטן שעשיתי נכתב "כבד שומני" בדרגה קלה. יש לציין שאני לא בעודף משקל, לא שותה אלכוהול ושומרת על תזונה בריאה. לא מזמן הייתי במרפאת כבד שם הרופאה אמרה לי שהבדיקת US לא אמינה (נכתב שהיתה קיימת בעיה טכנית במהלכה) ושלא יכול להיות שתפקודי הכבד מוגברים בגלל זה. כרגע ממשיכה מעקב של תפקודי כבד כל חודש וביוני יש לי שוב תור למרפאה. רופאת המשפחה שלי אמרה לי שזו יכולה להיות גם בעיה כבדית אוטואימונית. שאר הבדיקות תקינות (כולל סרולוגיות וקרישה)
שאלותיי הן:
1. האם זו אכן יכולה להיות בעיה כבדית אוטואימונית בשל הרקע האוטואימוני שלי (השימוטו ו- IGAN)?
2. האם ישנם עוד דברים שניתן וצריך לבדוק?
3. האם כדאי לחזור על ה US כבד או שבכל מקרה זו בדיקה פחות אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד מוגברים תקופה ממושכת
אביטל02/04/2021נא לא להתייחס לשאלה זו אלא לשאלה המעודכנת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C והפטיטיס Bדותן06/11/2019
לאחר ההדבקה בהפטטיס b או c תוך כמה ימים הבדיקת הדם תשקף את המצב? האם יש זמן שונה בין הפטטיס b ו c ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד``ר אסף יששכר06/11/2019כעקרון אם יש הדבקה היא תראה ב 3 חדשים לאחר החשיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?