מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- GGT גבוה?שי19/08/2011
שלום לך
רציתי לשאול ולהבין לגבי GGT גבוה. יצא לי בבדיקה האחרונה לפני שנה וחצי GGT 125. רופא אמר לי שזה לא מדי גבוה. הרופא (מומחה למחלות פנימיות) גם מישש את בטני ולא הרגיש כבד מוגדל.
אני שותה לא מעט לצערי. שאלתי בעצם היא , מהו נתון GGT שהוא כבר בלתי הפיך? איזה מספרים? מאות? אלפים?
ברור לי שעלי להפסיק לשתות. אבל האם זה הפיך? איזה נתון הוא לא הפיך?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
שי19/08/2011יש לי כולסטרול גבוה באיזור של 250 . וגם טריגיליצרן (לא מצליח לאיית מילה זו לעולם) יחסית גבוה . האם נתונים אלה גם משפיעים על הכבד?
אני בן 36 . בדיאטה רצינית כבר חצי שנה אבל רוצה לדעת אם גם כולסטרול וטריגליצרין משפיעים על נתוני הכבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/08/2011בהחלט שכן. רמת שומנים גבוהה ובמיוחד טריגליצרידים קשורה בכבד שומני אשר עשוי להיות קשור בעלית GGT וגם אנזימי כבד אחרים. לכן מציע שתתייעץ עם הרופא המטפל לגבי איזון ההפרעות בדיאטה, הורדת משקל או פעילות גופנית ואם אין תגובה להפסקת שתיית האלכוהול לטפל תרופתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGGT גבוה? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן20/08/2011העליה ברמת GGT קרוב לודאי קשורה בצריכה מוגזמת של אלכוהול ועשויה להיות קשורה למצבים הקשורים בכך כמו כבד שומני אלכוהולי. עליה דומה עשויה להיות קשורה למצבים רביםאחרים ואינה בהכרח מעידה על נזק משמעותי, כלומר היא בהחלט יכולה להיות הפיכה אפילו ברמת GGT גבוהה פי כמה. סיכוי טוב קיים שרמת ה GGT תרד עפ הפסקתהשתיה.האם קיימת גם עליה במשקל?, יתר שומני הדם? סוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGGT גבוה? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/08/2011ראה תשובתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)