מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים בכבד לאור ביצוע סיטידני07/09/2011
שלום, באוגוסט 2010 אותרתי כחולה סרטן (רמה 3) במאי הגס ועברתי ניתוח להסרת הגידול וסדרה של טיפולים כימותרפיים שהסתיימו באפריל 2011. ביולי 2011 ביצעתי סיטי לביקורת ונמצא כי הכל תקין למעט סימטופים בכבד כדלקמן :"הכבד בגודל תקין בעל מרקם מאוד הטרוגני, ניתן לזהות אזורים היפודנסיים בלתי מוגדרים ומפושטים בשתי אונות הכבד, הממצאים הנ"ל אינם ספציפיים חדשים לעומת בדיקה קודמת ויכולים להתאים להסננה שומנית הטרוגנית על רקע טיפול כימותרפי או פיזור משני התחלתי עם נגעים בלתי מוגדרים"
מה הסבירות שיש לי התפתחות של סרטן גם בכבד? ומה הסיכויים לצאת מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בכבד לאור ביצוע סיטי - תגובה
פרופ` איתן מור08/09/2011הפענוח של הסיטי אינו חד משמעי ואני תוהה אם הוא בוצע עם הזרקת חומר ניגוד בשלוש פאזות בכל מקרה מגיע לך בדיקת PET CT וכדאי לבחון היטב את הממצאים לאחר ביצוע בדיקה זו.
כ"כ צריך לקחת לך בדיקת שם ל CEA סמן של הגידוול במעי.
אשמח לשמוע את התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול במעי הגס
דני10/09/2011פרופ' מור שלום, ראשית תודה על התגובה המהירה. לגבי CEA סמן של הגידול במעי אני לא יודע אם עשו אבל אני יודע שי פתלוגיה של הגידול לאחר הניתוח. מצרף לך את הקובץ של הפתלוגיה ואשמח לדעת באם אכן בזה המדובר. במידה ולא, האם ניתן כעת (שנה לאחר הניתוח) לעשות בדיקה מעין זו ואם לא אז מה עושים ?
המון תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול במעי הגס - תגובה
פרופ` איתן מור10/09/2011שלום דני,
מסקירת החומר נראה לני שיש בעיה הדורשת טיפול מיידי. האונקולוג המטפל בך היה אמור להפנותך ל PET CT ובהתאם לממצאים להתקדם בטיפול. אם יש לך קושי לקבל טיפול היכן שאתה מטופל (כך זה נראה לי), אתה יכול לבוא אלינו לבילינסון דרכי (הכתובת למטה 052-3598503 יעל) או ישירות לאונקולוג דר' שטמר050-4065467. כדאי שתבצע במקביל בדיקת דם ל CEA -הפניה ע"י רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות PET-CT ובדיקת דם CEA
דני21/09/2011פרופ' מור שלום, בהתאם להמלצותך דרשתי וביצעתי סריקת PET-CT וכן בדיקת דם מסוג CEA.
תוצאות בדיקת הדם היא 2 ולא כל כך ברור לי מה המשמעות. אשמח אם תוכל לתת לי איזשהו הסבר.
כמו כן מצרף לך את תוצאות ה PET-CT. נראה כי הכל תקין אך אודה לך אם תוכל לתת לי את חחו"ד שלך. כמו כן מבקש לדעת עד כמה בדיקת ה PET-CT אמינה והאם יש בדיקות אמינות יותר ?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות PET-CT ובדיקת דם CEA - תגובה
פרופ` איתן מור22/09/2011שלום דני
ראשית אני שמח לשמוע את התוצאה של ה PET CT שלמעשה שוללת הימצאות של מחלה גרורתית בכבד כך גם בדיקת ה CEA< 5 רק מחזקת קביעה זו.
תמשיך מעקב אונקולוגי בביצוע CEA ואולטראסאונד של הכבד כל 6 חד'
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)