סרטן בלבלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן בלבלב
    רינת
    01/10/2011

הייתי מעוניינת לדעת עד כמה סרטן בלבלב תורשתי?
    אימי נפטרה לפני 10 שנים, ללא שום מחלת רקע קודמת בגיל 62
    לא סבלה מעודף משקל, לא מסכרת וללא היסטוריה משפחתית. מהלך המחלה היה מהיר , מספר חודשים בודדים.
    האם אנו,צריכים לעבור בדיקות תקופתיות בעקבות כך?

אודה על מענה ושנה טובה ומבורכת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן בלבלב

הוספת תגובה

• סרטן בלבלב - תגובה

פרופ` איתן מור
    01/10/2011

קיימת צורה משפחתית של סרטן הלבלב ב כ 4-10% מהמקרים, אך היא קשורה בד"כ להופעה של הסרטן בגיל צעיר, או בהקשר לסינדרומים מולדים כמו סינדרום ע"ש פוטס-יגר. כ"כ ידועים גורמי סיכון נוספים כגון סרטן שד או סרטן שחלות הקשור לגנים מסוימים (BRCA1 BRCA2). ככלל אין עדיין בדיקה גנטית אבחנתית לסרטן הלבלב. אין גם כל בדיקה שהוכחה כיעילה באיתור מוקדם.
    בנשים כדאי להתייעץ עם גנטיקאי בהקשר לכדאיות בביצוע בדיקה גנטית לאיתור הגנים BRCA1 BRCA2 הקשורים בעיקר להופעת סרטן השד או השחלות ששכיחותם גבוהה הרבה יותר מסרטן הלבלב. איתור גנים אלו מצדיק אולי מעקב רפואי לאיתור מוקדם של סרטן השד או השחלה.
    אני מקווה שלא נלחצת בגדול מרבית המקרים של סרטן הלבלב אינם משפחתיים
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לפרופ' איתן מור

רינת
    01/10/2011

פרופ' מור שלום,
    מצטערת אבל עכשיו אני יותר מבולבלת מתשובתך. האם קיים קשר בין סרטן השחלות השד וסרטן הלבלב?
    אני יודעת שאפשר היום לבצע בדיקות גנטיות למוטציות בסרטן השד והשחלות אך לא הבנתי את הקורלציה לסרטן הלבלב.

תודה,רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לפרופ' איתן מור - תגובה

פרופ` איתן מור
    03/10/2011

לנשים נשאיות של BRCA1 או 2 יש קרוב לודאי עפ"י דיווחים אחרונים בספרות גם סיכון מוגבר להתפתחות סרטן הלבלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו