מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חששות לפני תחילת טיפולאבי16/10/2011
שלום רב,
אני בן 37, בדרך כלל בריא. לפני שבועיים, בעת בדיקה שגרתית, התברר כי מחלת הצהבת B,שאותה אני נושא מזה הרבה שנים, התפרצה אצלי. ה- HBV DNA היה ברמה של 33K ותפקודי הכבד החלו לעלות ( GPT-ALT ברמה של -74 ו-GOT-AST ברמה של 45).
הרופא המטפל (והמעולה) המליץ על התחלת טיפול מהיר בברקלוד, אך מכיוון שחיכו לו עשרות חולים מחוץ לחדר לא היה זמן לשאול אותו שאלות ועולים בי חששות:
האם באמת יש צורך בה למרות שתפקודי הכבד החלו להתייצב (ה- ALT נסוג לרמה של 52 וה-AST ל-40)? אם התרופה לא מביאה להכחדת הנגיף, האם אין זה אומר שצריך טיפול לכל החיים?
מה קורה כאשר מפסיקים את התרופה? האם המחלה לא יכולה להתפרץ ברמה מסוכנת יותר?
האם זה יכול לפגוע בפוריות שלי (הבקשה שנשלחה להקפאת זרע נדחתה על ידי הקופה ועברתי לא מעט צילומי רנטגן ובדיקות CT בטיפולים אחרים).
תודה על זמנך, ויום טוב שיהיה,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות לפני תחילת טיפול - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן23/10/2011השיקול לטיפול קשור בעוד מספר גורמים כולל חומרת המחלה הנקבעת על ידי ביופביית כבד או באמצעים אחרים. משך הטיפול קשור בבדיקות הסרולוגיות ובהחלט עשוי להמשך שנים רבות. אין תופעות לואי משמעותיות ואין פגיעה בפוריות. מציע שתתיעץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)