HCV הריון ולידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• HCV הריון ולידה
    אלה
    24/11/2011

בת 29. לפני כ-9 חודשים גיליתי שאני נשאית של HCV גנוטיפ 1B עם עומס נגיפי של 2696856 IU/ml. תפקודי כבד ו-US תקינים. לאור נסיונות להרות (הריון ראשון) לאחר התיעצות עם מומחה כבד הוחלט לשקול טיפול לאחר לידה. כרגע אני בהריון בשבוע 29, תפקודי כבד תקינים ואף ירדו. בבדיקת עומס נגיפי השבוע התגלה שהעומס עלה ל- 4033664 IU/ml.
    אני מודעת לכך שיש סיכוי של כ-3% להדבקת התינוק.
    אודה לך אם תוכל לענות לי על מספר שאלות:
    1. האם יש משמעות לעליה בעומס הנגיפי כאשר תפקודי הכבד נשארו תקינים?
    2. האם יש המלצות כולשהן למהלך ההריון או הלידה כגון ניתוח קיסרי?
    3. האם אין חשש/ממולץ להניק את התינוק אחרי הלידה
    4. האם עם עומס נגיפי כה גבוה כדאי לשקול טיפול מיד לאחר הלידה?
    5. טרם גילוי המחלה קיימתי יחסי מין לא מוגנים עם בעלי במשך כ-9 שנים ובבדיקה נמצא כי הוא לא נדבק. האם עדיין יש חשש להדבקה לאור עומס נגיפי גבוה? האם מומלץ לשתמש באמצאי מניעה?

אני ממש בלחץ לכן אודה לך על תשובה מפורטת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    HCV הריון ולידה

הוספת תגובה

• HCV הריון ולידה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    26/11/2011

העליה בעומס הנגיפי אינה משמעותית ואת יכולה להסיר דאגה מליבך. אין צורךמ לשנות את אופן הלידה ומומלצת לידה רגילה אלא אם יש התויות מיילדותיות אחרות.אין דחיפות לטיפול מייד לאחר הלידה אולם בהחלטמומלץ טיפול בזמן כלשהו אחריה. הסיכוי להדבקה בין בני זוג הוא אכן סביב 3%. כלומר נמוך אך לא אפסי. אין המךצה לההשתמש באמצעי הגנה בין בני זוג קבועים. אין גם בעייה בהנקה מאחר וסכוי להדבקה זניח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו