מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כבד שומני וגדילן מצוייוסי14/03/2012
שלום,
אני בן 26 ולפני מספר חודשים עשיתי בדיקות דם ויצא שיש לי תפקודי כבד לא הכי טובים. לאחר מכן עשיתי שוב בדיקה והם חזרו לרמת הנורמה!
בנוסף עשיתי US ומסתבר שיש לי כבד שומני.
הרופא אמר לי שאין לי מימה לדאוג זה שכיח ואנשים חיים עם זה.
קראתי לא מעט על תוספים כגון: גדילן מצוי, שן הארי, שיכולים לשפר את תפקודי הכבד ואף לפתור את בעיית הכבד שומני.
רציתי לדעת עד כמה זה יעיל ואם לקיחת תוספים אלו יכולים לשפר את תיפקודי הכבד ולפתור את הבעיה... וכיצד נוטלים אותם אחרי/לפני אוכל?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני וגדילן מצוי - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן18/03/2012בכבד שומני יש תנודות ברמת אנזימי הכבד ולכן השינויים שעליהם אתה מדווח. יש לעבור הערכה במרפאת כבד לחומרת מחלת הכבד השומני כי בחלק מהמקרים עלולה להתפתח מחלת כבד משמעותית. לגבי טיפול נוסך בתמציות צמחים שהזכרת. אין הוכחות בספרות המדעית ששימוש בהם משפר הממצאים בכבד שומני אולם יש הוכחות ששימוש בגדילן מצוי למשל במחלת דלקת כבד נגיפית מסוג C משפר במעט את הדלקת. איני סבור שהשימוש בתרופות אלה מזיק אולם איני יכול להמליץ על שימוש בהם כהמלצה המבוססת על הוכחה מדעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)