אנזימי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנזימי כבד
    שירה
    19/05/2012

פרופסור שלום רב,

בת 55.
    התייעצתי עימך בפורום זה אם תראה גם מיילים קודמים שלי בענין.

החל ממרץ 2011 עליה קלה באנזימי הכבד. פעם ישנה עליה באנזימי הכבד, ופעם מראה שהתנרמל וכך חוזר חלילה. פעם בבדיקה מראה עליה ובפעם אחרת יכול להראות שהתנרמלו תפקודי הכבד לסירוגין. (תמוה).

בבירור שנערך לי בגסטרו לא נמצאה עדות למחלה. אין גורמי סיכון לכבד שומני. כולסטרול תקין. אין סכרת. אין שומנים. אוכלת באופן מסודר ללא ג'נק פוד. לא שותה משקאות קלים או מוגזים, רזה מאד. לא שותה אלכוהול לא מעשנת , לא לוקחת כדורים.

(לציין כי לפני שהחלו לי העליה באנזימי הכבד בשנת 2011, כאמור, הייתי לוקחת טיפות יוביסלקס לטיפול בעצירות. הפסקתי לקיחת הטיפות בחודש הראשון כששמתי לב לעליה בתפקודעי הכבד. כעת, כבר כמעט שנה ולושה חודשים שאיני לוקחת שום טיפול לעצירות. לא סובלת מעצירות עקב תזונה נכונה.)

לפני כשנה וחודשיים בוצע אולטרסטונד שהראה כבד שומני מדרגה קלה. אולטרסאונד יחידי שבוצע.

כעת, שוב בבדיקת דם היום :
    GOT 51 (כשטווח הנורמה הינו 0-31).
    GPT 51 (כשטווח הנורמה 0-34).
    GGT 43 (כשטווח הנורמה 0-38).

שאר הבדיקות בטווח הנורמה.

לציין, כי יש לי הפרעה קלה בצד ימין של הבטן. מאין חוסר נוחות.

מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות משהו מסוכן? חלילה?

מה דעתך?

האם יתכן כבד שומני ממקור לא ידוע וללא כל גורם סיכון? ואיך מטפלים בזה כשאיני אוכלת ג'נק?

מה עלי לעשות?

מודאגת מאד. אם לא היתה בעיה כלשהי אז אנזימי הכבד היו מתנרמלים ודי, וכאן יש משהו שמתעקש להשאר כבר למעלה משנה.

אני אמורה לבצע השבוע אולטרסאונד בטן חוזר ואני מאד בפחד שמא יתגלה אצלי משהו מסוכן מאד, ולא יראו כבד שומני.

מה דעתך על כל מה שפירטתי ?

תודה מראש על סבלנותך.

אודה לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנזימי כבד

הוספת תגובה

• אנזימי כבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    20/05/2012

לא נראה שיש סיבה לדאגה. ההפרעה הינה מינימלית ואופיינית לכבד שומני. כבד שומני לא תמיד קשור בסיבות הרגילות וקיים גם ללא גורמי סיכון. אם בוצע בירור מקובל ונשללו סיבות אחרות אין סיבה לדאגה. הטיפול העיקרי פעילות גופנית רציפה וקבועה ודיאטה דלת פחמימות. ב US חוזר לא נראה שיימצא "משהו מסוכן"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד בטן מהיום

שירה
    20/05/2012

פרופסור שלום רב,

תודה על תשובתך.

רציתי להגיד שכעט אני חוזרת מבדיקת אולטרסאונד בטן כמעקב ובשל עליית אנזימי הכבד כפי שציינתי שהחלו מאז מרץ 2011 לסירוגין, פעם חורגים מהנורמה כפי שציינתי ופעם מתנרמלים לחלוטין.

להזכירך, באולטרסאונד ממרץ 2011 כבד שומני מדרגה קלה.

כעט אולטרסאונד מהיום כבד לא מוגדל, מרקם אחיד, לא הדוגמה הסננה שומנית.

מה דעתך אם כך כעת, איך יתכן שעדין יש עליה של אנזימי הכבד, ומה גם כפי שציינתי אין גורמי סיכון כגון סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם, כולסטרול וכו'. מאד רזה 43 קילו גובהי 155.

כמו כן להזכירך, כפי שציינתי במייל הקודם, בוצע בירור בגסטרו לשלילת מחלות אוטואימוניות, וירליות, וכו'.

מה דעתך אם כך, ומה עלי לעשות כעת? איזה בירור עלי לבקש?

תודה מראש

ב ב ר כ ה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שירה
    20/05/2012

איך יתכן שכעט גם לא נצפה כבד שומני באולטרסאונד מה זה אם כך יכול להיות?

אם זה לא כבד שומני מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    22/05/2012

ראי תשובתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד בטן מהיום - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    22/05/2012

גם אם לא רואים הסננה שומנית ב US עדיין לא שולל שיש כבד שומני. לעלית אנזימי כבד יש פרוטוקול בירור מוכר לכל רופא גסטרו-כבד ואין צורך לפרט. אם בוצע הברור המלא יש צורך רק במעקב כל מספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו