מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יעזור לי?limor26/06/2012
בס"ד
שלום דר
חולת שחמת כבד רקע שומני דרגה 4 בת 36
עברתי ניתוח שרוול , ביום הניתוח שקלתי 95 ק"ג היום שנה אחרי משקל 67 ק"ג
הטסיות שלי 52 אלף והבדיקות הכלליות לא מתאוששות מקבלת וונופר לווריד בגלל ירידה בהמוגלובין , היום המוגלובין 11 .טחול מוגדל 20 ס"מ
האם כדאי לשקול ניתוח נוסף - מעקף קיבה שיעזור לי להוריד עוד במשקל ואלי זה יעזור לכבד להתאושש?
אני מפחדת שמה אצטרך לשקול השתלה כבד , מלכתחילה ניתוח שרוול נועד לנסות לעצור את ההדרדרות של הכבד
לא היה מיימת אף פעם , ברוך השם
הרופא חושב שיש לי לחץ פורטלי על שער הווריד? ולכן הטסיות יורדות
האם יש משהו עצה מה לעשות ?
תודה על ההקשבה והעזרה
תזכה למצוות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשהטסיות דם ירדו ל40 אלף?
limor04/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יעזור לי? - תגובה
פרופ` איתן מור09/07/2012שלום לימור אני אמנם כירורגבמקצועי והייתי מעדיף שפר' צוקרמן יענה על שאלתך. בהעדרו רק להרגיע אותך שאת עדין במרחק רב מהצורך בהשתלת כבד (זה המקצוע שלי). הטחול נשאר קרוב לודאי מוגדל בשל הפגיעה בכבד. עם זאת, מספר הטסיות אינו מורה על חומרת מחלת הכבד. נראה שאכן הדבר מוסבר בשל הלחץ הפורטלי המוגבר. כדאי שתמשיכי מעקב במרפאת כבד.
אין טעם כמובן בניתוח נוסף להורדה במשקל.
בברכה,
פר' מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך הרגעת אותי תזכה למצוות!
limor09/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני זקוקה שוב לייעוץ
limor10/07/2012בס"ד
בהמשך למה שכתבתי עשו לי היום אולטסאונד ולהלן הממצאים
הכבד מוגדל במידה קלה, גבולות לובולריות, מרקמו לא הומוגני
עד בקוטר _ היפואקוגניי _ מאוד מגורגר, הודגמו מספר רב של מוקדי
._ על פני שתי אונות, לא וואסקולריי _ כ - 1.8 ס''מ, מפוזרי
הטחול מוגדל במידה בינונית, אורכו כ - 20.0 ס"מ, מרקמו הומוגני
להזכירך -שחמת דרגה 4 רקע שומני טסיות 40 אלף
מה הלאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני זקוקה שוב לייעוץ - תגובה
פרופ` איתן מור11/07/2012תפני בבקשה למכון כבד באזור מגוריך למעקב קבוע. אין טעם בשאלות ותגובות לגבי כל בדיקה ובדיקה.
השינוי במבנה הכבד באולטראסאונד הוא תוצאה של המחלה וכל מה שדרוש הוא מעקב תקופתי. אם יש חשד כלשהו תופני ל CT ע"י רופא הכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יעזור לי? - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן11/07/2012ירידה של כ 30 ק"ג הינה בהחלט משמעותית. אם המספר הנמוך של הטסיות נובע משחמת הכבד על רקע כבד שומני מדובר בילד פורטלי- סיבוך של שחמת שאינו הפיך בד"כ אולם על מנת לאות השפעת הניתוח על הצטלקות קשה בכבד ושינוי במצב יש לחכות מספר שנים לעתים ושנה בלבד הינה זמן קצר בלבד. כך שיש עדיין תקווה לשיפור מסויים. במשקל 67 ק"ג לדעתי אין מקום לניתוח נוסף מאחר וה"שרוול" השיג את מטרתו ואם תהיה השפעה לטובה מבחינת הכבד הירידה במשקל שהושגה הינה מספקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)