האם יעזור לי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יעזור לי?
    limor
    26/06/2012

בס"ד
    שלום דר
    חולת שחמת כבד רקע שומני דרגה 4 בת 36
    עברתי ניתוח שרוול , ביום הניתוח שקלתי 95 ק"ג היום שנה אחרי משקל 67 ק"ג
    הטסיות שלי 52 אלף והבדיקות הכלליות לא מתאוששות מקבלת וונופר לווריד בגלל ירידה בהמוגלובין , היום המוגלובין 11 .טחול מוגדל 20 ס"מ
    האם כדאי לשקול ניתוח נוסף - מעקף קיבה שיעזור לי להוריד עוד במשקל ואלי זה יעזור לכבד להתאושש?

אני מפחדת שמה אצטרך לשקול השתלה כבד , מלכתחילה ניתוח שרוול נועד לנסות לעצור את ההדרדרות של הכבד
    לא היה מיימת אף פעם , ברוך השם
    הרופא חושב שיש לי לחץ פורטלי על שער הווריד? ולכן הטסיות יורדות

האם יש משהו עצה מה לעשות ?
    תודה על ההקשבה והעזרה
    תזכה למצוות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יעזור לי?

הוספת תגובה

• מה עושים כשהטסיות דם ירדו ל40 אלף?

limor
    04/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יעזור לי? - תגובה

פרופ` איתן מור
    09/07/2012

שלום לימור אני אמנם כירורגבמקצועי והייתי מעדיף שפר' צוקרמן יענה על שאלתך. בהעדרו רק להרגיע אותך שאת עדין במרחק רב מהצורך בהשתלת כבד (זה המקצוע שלי). הטחול נשאר קרוב לודאי מוגדל בשל הפגיעה בכבד. עם זאת, מספר הטסיות אינו מורה על חומרת מחלת הכבד. נראה שאכן הדבר מוסבר בשל הלחץ הפורטלי המוגבר. כדאי שתמשיכי מעקב במרפאת כבד.
    אין טעם כמובן בניתוח נוסף להורדה במשקל.
    בברכה,
    פר' מור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך הרגעת אותי תזכה למצוות!

limor
    09/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה שוב לייעוץ

limor
    10/07/2012

בס"ד
    בהמשך למה שכתבתי עשו לי היום אולטסאונד ולהלן הממצאים

הכבד מוגדל במידה קלה, גבולות לובולריות, מרקמו לא הומוגני
    עד בקוטר _ היפואקוגניי _ מאוד מגורגר, הודגמו מספר רב של מוקדי
    ._ על פני שתי אונות, לא וואסקולריי _ כ - 1.8 ס''מ, מפוזרי
    הטחול מוגדל במידה בינונית, אורכו כ - 20.0 ס"מ, מרקמו הומוגני

להזכירך -שחמת דרגה 4 רקע שומני טסיות 40 אלף

מה הלאה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני זקוקה שוב לייעוץ - תגובה

פרופ` איתן מור
    11/07/2012

תפני בבקשה למכון כבד באזור מגוריך למעקב קבוע. אין טעם בשאלות ותגובות לגבי כל בדיקה ובדיקה.
    השינוי במבנה הכבד באולטראסאונד הוא תוצאה של המחלה וכל מה שדרוש הוא מעקב תקופתי. אם יש חשד כלשהו תופני ל CT ע"י רופא הכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יעזור לי? - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    11/07/2012

ירידה של כ 30 ק"ג הינה בהחלט משמעותית. אם המספר הנמוך של הטסיות נובע משחמת הכבד על רקע כבד שומני מדובר בילד פורטלי- סיבוך של שחמת שאינו הפיך בד"כ אולם על מנת לאות השפעת הניתוח על הצטלקות קשה בכבד ושינוי במצב יש לחכות מספר שנים לעתים ושנה בלבד הינה זמן קצר בלבד. כך שיש עדיין תקווה לשיפור מסויים. במשקל 67 ק"ג לדעתי אין מקום לניתוח נוסף מאחר וה"שרוול" השיג את מטרתו ואם תהיה השפעה לטובה מבחינת הכבד הירידה במשקל שהושגה הינה מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו