דלקת ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת ..
    מושתל
    28/07/2012

ד"ר שלום רב,
    מושתל כבד על רקע HBV מזה 6 שנים, תמיד משלשל. מקבל תרופות: סלספט 1500 ביום, פרוגרף 3 כדורים ביום, הפסרה כדור ביום, ו-Hepagam שזה דרך הוריד כל חודשיים וחצי כמעט .

עשיתי בחודש אפריל בדיקת למעי הדר ומעי הגס ימני ושמאלי, ויצא בממצאי הבדיקה ההיסטופתולוגית שישנם קטעי רירית מעי דק עם ריבוי בתאי דלקת כרונית ופעילה. לא נמצא מזהמים.
    הלכתי לרופא המטפל ונתן לי תרופה לקבל אותה 5 ימים. רציתי לשאול אותך מה גורמת הדלקת הזו ? האם היא מסוכנת ? האם השלשול מהדלקת הזו ? ומה הדלקת יכולה לעשות לי בעתיד ?

תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ..

הוספת תגובה

• דלקת .. - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    29/07/2012

קשה מהתיאור לדעת מה סיבת דלקת המעי, מה הממצאים, מה הטיפול שקבלת. השלשול עשוי בהחלט קשור לדלקת. מדוע שלא תשאל את הרופא הגסטרואנטרולוג המטפל את השאלות הללו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ..

מושתל
    29/07/2012

שאלתי את הרופא המטפל של הכבד שהוא אמר לי ללכת לעשות את הבדיקה הזו, ונתן לי 3 תרופות חדשות שהם ציפרודקס 500 מ"ג - מטרוג'יל 500 מ"ג - אומפרדקס 40 מ"ג .
    שאלתי אותו כמה שאלות על הדלקת הזו ואמר לי שעם התרופות הללו הכל יהיה בסדר, ואמר לי לקבל את ציפרודקס ומטרוג"ל רק ל-5 ימים .
    שאלתי אותך כי אני רוצה לדעת עוד יותר על הסיכונים ועל הסיבות של הדלקת הזו, ואם גם תסביר לי באופן כללי על דלקת במעי הדק .

תודה לך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת .. - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    29/07/2012

פי הטיפול שקבלת הדלקת בקיבה ושורה בחיידק הליקובקטר פילורי. הדלקת לא במעי הדק. אנא עיין בתוצאות הבדיקה שלך וציין את הממצאים במדויק. לא ניתן לענות כראוי כאשר אינך מדייק בממצאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת..

מושתל
    29/07/2012

כתוב בתשובה כך :
    ממצא מיקרוסקופי :- קטעי רירית מעי דק במבנה סיסי שמור. נמצא ריבוי בתאי דלקת כרונית. לא נמצאו מזהמים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בוושט ..

מושתל
    31/07/2012

הדלקת נמצאת בוושט וכתוב כך: grade B reflux esophagitis
    האם הדלקת הזו שנמצאת בוושט היא מסוכנת ?
    האם התרופות שנתן לי הרופא שהם ציפרודקס 500 מ"ג - מטרוג'יל 500 מ"ג - אומפרדקס 40 מ"ג גוברים על הדלקת ? וכמה זמן זה לוקח ?
    מה הסיבות לדלקת הזו ?
    והרופא המליץ לעשות את הבדיקות האלה ANCA ANA IGM IGG IGA CELIAC-PROFILE ASCA .

מקווה שתענה לי אני מאוד מודאג .

תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בוושט .. - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    01/08/2012

הפורום עוסק במחלות כבד ולא במחלות מעי. מציע שתפנה לגסטרורנטרולוג המטפל. בכל מקרה אין סיבה לדאגה מיוחדת או חרדה. הממצאים ניתנים לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בוושט .. - תגובה

פרופ` איתן מור
    11/08/2012

שלום לך,
    חזרתי זה עתה מחופשה בחול ללא אינטרנט-ניתוק ממשי. בכל מקרה לגבי דלקת בוושט היא יכולה להיגרם מרפלוקס מהקיבה כתוצאה מחומציות יתר והמצאות בקע סרעפתי הטיפול בדכ הוא מתן חוסמי H2 כמו לוסק במינון מלא ואכן כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו. מבחינת תרופות שיכולות לגרום לבעיות בדכ של שלשולים וכאבי בטן וכן דלקת בקיבה זו הסלספט ואין בעיה להפסיקה לתקופה מסוימת בהסכמה של רופא מכון הכבד שמטפל בך לאחר ההשתלה. אפשרות נוספת היא זיהום נגיפי ב CMV ולצורך זה צריך לבצע בדיקה שוב בהתיעצות עם מרפאת השתלות.
    שיהיה בהצלחה ודווח על התוצאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו