עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד כבד
    אסף
    10/08/2012

שלום, אני בן 42, 1.82 רחב ודי שרירי במשקל 92 ק"ג. בבדיקת אולטרסאונד בטן, לאחר צום של 6 שעות (עלי לציין כי כעשר שעות לפני הבדיקה אכלתי אוכל שמן, לא הנחו אותי אחרת). הפענוח הוא כנ"ל: כבד בגודל תקין,מרקם שומני, באונה שמאלית מוקד היפואקוגני על רקע הסננה שומנית של הכבד, 4.0 ס"מ בקוטר מירבי, קיימת אבחנה מבדלת. ניתן להשלים בירור ראשוני על ידי CT פאזי, פרוטוקול כבד. אודה על הסבר הממצאים, והמלצות להמשך טיפול. בברכה, אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח תוצאות אולטרסאונד כבד - תגובה

פרופ` איתן מור
    11/08/2012

כבד שומני הוא ממצא שכיח באוכלוסיה בארץ ונובעת מדיאטה עשירה בפחמימות. בכל מקרה אין זה ממצא פתולוגי כל זמן שאין הפרעה קבועה בתפקודי כבד (עלית אנזימי כבד). הממצא של הסננה מוקדית באונה שמאלית ג"כ מאפיינת כבד שומני. מוקדים אלו נמצאים בדכ באיזור מסוים באונה השמאלית. בכדי להפחית את החשש שמא יש משהו ממשי רצוי אכן לבצע CT טריפאזי או MRI.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה

אסף
    11/08/2012

תודה רבה פרופ' מור,

האם כדאי לבצע בדיקות תפקוד כבד,
    ובמקביל שמירת דיאטה ל"ניקוי כבד",
    ואז לחזור על האולטרסאונד,
    במקום לגשת מידית לבדיקת סיטי עם נזק של קרינה,
    או MRI שלרוב לא מאושרת על ידי קופת החולים?
    בברכה,
    אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה ושאלה - תגובה

פרופ` איתן מור
    13/08/2012

שאלה טובה לדעתי כן זה מה שהייתי עושה. בקורת אולטראסאונד עוד 3 חד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד עם הסננה שומנית

רותי
    07/09/2016

שלום רב , אני סובלת מכבד שומני מזה מספר שנים. לאחרונה בצעתי אולטראסאונד בטן וזו התשובה:
    כבד – אינו מוגדל. עם הסננה שומנית דיפוזית קלה בדרגה 1כולל אזורים אשר לא עברו הסננה שומנית.
    מה משמעות תשובה זו? האם מדובר בכבד שומני בדרגה קשה?
    אודה על תשובתכם המהירה אני מודאגת מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו