מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנמיה חריפה ומדדי כבד חריגיםאלמוני10/08/2012
שלום
אני בן 54, נוטל כדור למיקטל 200 מיליגרם בכל בוקר.
סבלתי מאסטמה שהלכה ודעכה בשנים האחרונות (נטילת ונטולין בסתיו, באופן מזדמן - לאינהלציה נזקקתי לאחרונה לפני כשלוש שנים, בשנה האחרונה כבר לא נזקקתי לא לבודיקורט ולא לטיפול אנטיאלרגי)
סבלתי משך מספר שנים מדימום (טחורים), בשנתיים שעד לפני שנה דימום חריף. עברתי קשירות 3-4 פעמים, הפרקטולוג אמר לי שדי ודאי שאזדקק לניתוח. בשתי תקופות הללו נטלתי ברזל למספר חודשים. בשנה האחרונה, בזכות טיפול הומאופטי, הדימום הלך ופחת בצורה עקבית וחדה. בחודשים האחרונים כמעט שלא דיממתי, ומזה חודש וחצי הדימום פסק לחלוטין. ב-"סבב" הדימום האחרון, של השנה האחרונה, ולמרות חולשה מסוימת, לא נבדקתי ולא נטלתי ברזל (הנחתי שהפעם, עם צימצום הבעייה, זה כבר "יסתדר מעצמו"). כמו כן: עברתי קולונוסקופיה מספר פעמים (לאחרונה לפני כשנתיים, כמדומני), התוצאות היו תקינות.
בעקבות אותה חולשה מסוימת אך מתמשכת מזה חודשים, וחולשה חריגה לפני שבוע בעת פעילות גופנית, עשיתי אתמול בבוקר בדיקות דם ושתן.
תוצאת ההמוגלובין הייתה 7.4. רופא המשפחה שלח אותי מיד למיון. אושפזתי, קיבלתי שתי מנות דם ושוחררתי, עם המלצות לקחת ברזל מספר חודשים, לבקר אצל פרקטולוג ולהיות במעקב. יש לי תור לאולטראסאונד בטן לעוד כחודש.
גם שורה ארוכה של מדדים נוספים הייתה מתחת לנורמה: WBC 4.2, RBC 3.81, Hematocrit 26.6, MCV 70, MCH 19.4, MCHC 27.8, Eosinopholis 6.1.
היום קיבלתי את שאר התוצאות, חלקן חריגות אף הן - וזו הסיבה לפנייתי: ALKP 123, GGT 111, Fe - Iron 15, Folic Acid 4.1. כמו כן, אני סובל מנפיחות מסוימת בבטן העליונה, קצת בחילות ותחושת אי נוחות כללית בבטן (לאלה אני פחות או יותר "רגיל" עוד מהילדות, אז סבלתי מהתקפי אסטמה תדירים וחריפים - וכנראה טופלתי בתרופות/מינונים שלא היטיבו עם הכבד).
קראתי קצת על המשמעויות האפשריות של המדדים מהיום ובלשון המעטה, הן לא נראות סימפטיות. שאלותיי:
1. עד כמה יתכן שהכבד בכל זאת "בסדר" והכל נובע רק מהאנמיה?
2. אם נדרשות בדיקות נוספות כדי לברר זאת: מה הן?
3. האם במצב הבטן (נפיחות, תחושת אי נוחות כללית) איש איזו בעייה ליטול ברזל?
4. אמרו לי היום ששתיית מיץ רימונים הינה דרך מאוד יעילה להעלאת רמת הברזל - האומנם? ואם כן: זה יכול להפחית/לבוא במקום נטילת ברזל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה חריפה ומדדי כבד חריגים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן15/08/2012ההפרעה באנזימי הכבד קלה ויכולה להיות קשורה לכבד שומני. יש לברר גם סיבות אחרות (לא אומר בהכרח שקיימת בעייה רצינית בכבד). קיים פרוטוקול בירור מקובל להפרעה מסוג זה המוכרת על ידי רופאי גסטרו וכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)