אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד
    מושתל כבד
    24/03/2016

שלום רב,
    רקע: מושתל כבד משנת 2006 על רקע היפטיטיס ב'.
    לאחרונה עשיתי כל מיני בדיקות שיצא בסוף שיש לי יתר לחץ דם פורטלי עם טחול מוגדל ודליות בוושט, התחלתי לקבל תרופה בשם דירלין.
    בבדיקת ביופסיה יצא: chronic hepatitis,minimaly active, with architectural destortion and septal formation suspicius for cirrhosis. No evidance of active or chronic rejection
    הרופא אמר שיש שחמת קלה.. אני מאוד מודאג שבכבד החדש גם התחיל סיבוכים.
    האם ישנם סכנה כלשהי? האם אני צריך לדאוג? או שזה משהו לא נוראי ? מה אומרת תשובת הביופסיה בדיוק?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    27/03/2016

אכן הסימנים מצביעים על אפשרות של שחמת בכבד המושתל. מעט מוזר שהופיעה שחמת מאחר ובודאי מקבל טיפול נגד הנגיף מיד לאחר ההשתלה. ייתכן וצריך לבחון באופן מפורט את המהלך עם כל הפרטים והתיק הרפואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפדה על נטילת תרופות

מושתל כבד
    28/03/2016

האמת שאני מקפיד מאוד על נטילת תרופות נגד דחיית כבד המושתל וגם מקבל hepagam נוגדנים שלא יחזור הנגיף שהיה לי לפני ההשתלה.
    לפי דעתך מה הסיבה העיקרית להיווצרות השחמת? האם נוצרה מתקיפת הגוף לשתל או שיש דלקת שתוקפת הכבד?
    האם יש אפשרות להפסיק התפתחות מחלת השחמת או שזה בלתי אפשרי?
    האם יש מצב שהשחמת תעלם ברגע שמטפלים בסיבת הופעתה?

עדיין מודאג!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ביופסיה וכמה בדיקות של הכבד - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    07/04/2016

אשמח להיפגש במרפאתי מאחר והנושא רחב ואינו מתאים לתשובה קצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

מושתל כבד
    08/04/2016

תודה על התשובה. אני אשמח פרופ'.
    אני לא מבין משהו, ברגע שעושים ביופסיית כבד ורואים שיש תחילה של שחמת זה אומר שכל הכבד אותו דרגה של שחמת או שבמקום שבדקו יש שחמת קלה ואולי במקומות אחרים בכבד אין שחמת או יש בדרגות יותר חמורות ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה - תגובה

פרופ` איתן מור
    16/04/2016

לגבי חזרת שחמת בכבד מושתל. דבר זה יכול להיגרם ממספר סיבות:
    1. חזרה של מחלה נגיפית
    2. אירועים חוזרים של דחיה המתאפיינים בעלית אנזימי כבד שמגיבים לטיפול אך למעשה מותירים צלקת - קורה במיוחד בחולים שלא הקפידו על נטילת התרופות למניעת דחיה.
    3. דחיה כרונית המתרחשת לאחר דחיות חריפות
    במקרים אלו תהיה עליה בכייל הנוגדנים כנגד התורם DSA

הביופסיה משקפת בד"כ את מה שקורה בכבד כולו.
    את התשובה לשאלותיך אתה אמור לקבל במרפאת המושתלים במקום בו אתה נמצא במעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו