אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה
    גליה
    31/05/2016

פרופסור יקר!

בבדיקת us בטן עליונה התגלו אצלי ממצאים אשר מאד מדאיגים אותי,
    כבד- עם הסננה שומנית הודגמו מספר תהליכים ציסטיים בשתי האונות עד גודל 4.8*3.2 ס"מ באונה השמאלית ובאונה הימנית עד קוטר 2x2 ס"מ.
    כמו כן כליה ימנית - צורה,גודל ומבנה רגיל אורכה של הכליה 10 ס"מ רושם של מערכבת מאספת כפולה. הודגמה ציסטה בקוטר 2.5 ס"מ בקוטב העליון של הכליה ללא עדות לאבנים או הידרוניפררוזיס. נבדקו אאורטה בטנית. לבלב טחול כולן תקינות רטרופריטונאום עליון - חופשי מבלוטות לימפה מוגדלות.

אודה לך באם תוכל לכתוב לי על המשמעות של תוצאות הבדיקה.

תודה רבה מראש ויום טוב

גליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לא מקצועית

אנה
    07/06/2016

גליה, אני לא רופאה ולא יכולה להציע תשובה מוסמכת, אבל הרושם שלי הוא שאין לך סיבה לדאגה חמורה. ציסטות יש לי מלא, והן לא משפיעות על תפקודי; וגם מערכת מאספת כפולה מוכרת לי מאמי. ברור שעלייך לפנות לרופא שלך ולקבל המלצות מקצועיות, אבל לא להילחץ.
    בריאות טובה לך!
    אנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

גליה
    13/06/2016

מדוע כבר חודש אין מענה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עושה רושם שהפורום הפסיק לעבוד

ענת
    14/06/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה - תגובה

פרופ` איתן מור
    01/07/2016

מדובר בציסטות פשוטות גם בכבד וגם בכליות שאין להן משמעות קלינית.
    ממליץ מעקב באולטראסאונד בעוד שנה במרפאת כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרה סאונד בטן עליונה הכוללת כבד, כליות, דרכי מרה - תגובה

פרופ` אלי צוקרמן
    14/07/2016

הממצאים בעיקרון אינם מדאיגים כלל ועיקר. הממצא העיקרי המתייחס לכבד הינו כבד שומני. יש הליך מקובל במוכר לכל מומחה למחלות כבד לבירור כבד שונהי והערכת חומרת המחלה ולכן יש לפנות למרפאת כבד להמשך הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו