מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה באנזימי כבד ו- HDL במשך מספר שניםשירה18/06/2016
פרופסור שלום רב,
בן 38, מעשן, רזה, לא שותה אלכוהול, לא לוקח כדורים.
ביצעתי בזמן האחרון בדיקות דם לבלוטת התריס שהייתה גבולית (תת פעילות) כמעקב, ורק עתה ממש שמתי לב שרופא המשפחה לא נתן לי בדיקות רוטינה כלל, ולא נתן לי בדיקות לכימיה. שמתי לב רק עכשו ממש כי פעמיים בהם ביצעתי בדיקות דם הן בשנת 2013 והן בשנת 2015 אותן אפרט לא נאמר לי דבר על כך מרופא המשפחה ולא עקבתי לכן אחר הבדיקות הר"מ:
בתחילת שנת 2015 ביצעתי בדיקות דם כרוטינה לפני ניתוח בקע והבדיקות דם היו :
LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480
AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35
GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45.
שמתי לב כי גם בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם והרופא לא אמר לי שתפקודי הכבד שלי לא בסדר והם היו כדלהלן:
LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480
GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55
ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45
AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35.
מה זה אומר ? מה דעתך? ומה זה אומר שתמיד עולה גם ה- LDH יחד עם תפקודי כבד לא תקינים?
על מה מעיד LDH גבוה ביחד עם אנזימי כבד? האם זה מעיד על כך כי יש לי פגיעה בכבד? האם זה מראה שיש לי דלקת בכבד?
אני די מודאג כי במשך מספר שנים אם כך בכל אופן בשתי הפעמים שביצעתי בדיקות דם ב-2013 וב-2015 תפקודי כבד לא תקינים ואני לא יודע מכך.
מה זה אומר?
ואיזה בדיקות אם כך עלי לבצע?
תודה מראש על תשובתך וסבלנותך האדיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה באנזימי כבד ו- HDL במשך מספר שנים - תגובה
פרופ` אלי צוקרמן14/07/2016ראשית ההפרעה הינה מינימלית. יש לבדוק גם CPK (אנזים שריר) לודא שעלית ה AST אינה ממקור שרירי (פעילות בחדר כושר?). הסיבה השכיחה להפרעה מסוג זה היא עבד שומני אבל יש בדיקות שונות לבירור המקובל הכוללות מחלות ויראליות, מטבוליות ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)