כבד במרקם מעט מגורגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבד במרקם מעט מגורגר
    אודליה
    20/06/2017

שלום.אני בת 31, בריאה. ביצעתי בדיקות דם, לפני כשבועיים בהם תפקודי כבד ALT היה מעט מעל הנורמה- פער של 10.. ובילירובין 1.4 שהתקין הוא 1. - אזכיר שלפני שנה ביצעתי בדיקות דם בהם תפקודי כבד לא תקינים: Ast ו alt גם 10 מעל הנורמה. לפני שנתיים היה לי מונו.
    כעת נשלחתי לאולטרסאונד בממצא הדגים כבד במרקם מעט גרגירי ללא מוקדים פוקאלים. שאלתי מהו מרקם מעט גרגירי? מה זה אומר? הרופאת משפחה לקחה לי בדיקות למחלות זיהומיות ואוטואימוניות של הכבד שיצאו תקינים- אפילו ALT שהיה מעט גבוה חזר לנורמה. היחיד שיצא לא תקין זה בילירובין 1.5 הטוטל והלא מצומד. וggt 10 מעל הנורמה.
    אשמח להבין במה מדובר? האם זה יכול להיות קשור להסננה שומנית? כי הטכנאי אמר לי כבד שומני, והרופא לא הזכיר זאת בדוח אלא רק מרקם מעט גרגירי.
    אודה לתשובתכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כבד במרקם מעט מגורגר

הוספת תגובה

• כבד מגורגר

פרופ` איתן מור
    21/06/2017

לאור חזרה של תפקודי הכבד לנורמה ובדיקות ששוללות נשאות לנגיפי כבד (הפטיטיס B ו C אם אכן כך נראה לי שהפענוח של הרנטגן אינו משמעותי והכבד כנראה תקין. כדאי לחזור על אולטראסאונד בעוד 6 חד'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד במרקם מעט מגורגר

אודליה
    21/06/2017

תודה על התשובה. בהמשך לשאלתי
    לגבי בדיקות של תפקודי כבד בהפרש של שבוע חזר לנורמה חוץ מבילירובין שמעט מעל הנורמה. הטווח הוא 1.2 ולי יש 1.5.
    וגםggt מעל הנורמה ב10 .. תקין זה עד 38 ולי יש 48.
    Ast וalt תקינים. האם זה עדיין נחשב תקין?
    אני פשוט לא מבינה מה זה כבד במרקם מעט גרגירי ואיך זה מול בדיקות הדם שלי? אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד מגורגר

פרופ` איתן מור
    25/06/2017

הכבד שלך תקין .תחזרי שוב על אולטראסאונד ותפקודי כבד בעוד 3 חד' והפעם תבקשי שרופא יראה את בדיקת האולטראסאונד ולא רק את הצילומים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו