מה לעשות הלאה- ממצאים לא ספציפיים בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות הלאה- ממצאים לא ספציפיים בכבד
    נירה
    11/12/2018

שלום. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת MRI בטן בעקבות ציסטות בטחול שהתגלו באולטרסאונד וקצת גדלו ואחר כך סיטי שגילה ממצאים בכבד שלא יכלו לאפיין אותם. בMRI היו נודולים מרובים פזורים על פני הכבד. מתמזגים עם פרנכימת הכבד בשלב הסריקה המאוחר-תבנית המתאימה לתהליכים שפירים. הוא נתן כמה אבחנות והמליץ על מיפוי כד"א שבסוף הוחלט שלא ע"י מרפאת כבד בהדסה כי חשבו שזה לא קשור לכלי דם וביופסיה.(+ציסטות בטחול) רופאה במרפאת כבד גם חשבה שכדאי ביופסיה. אני החלטתי על מעקב, עשיתי MRI שבוע שעבר והתשובה הייתה בסיכום: כבד מוגדל(שלא היה פעם קודמת, הוא גם לא רשם גודל) נודולים לא ספציפיים מרובעים בכבד, כמפורט, ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת( גם לגבי הציסטות). אני יודעת שקשה לתת תשובה בלי לראות את ההדמייה. השאלה שלי היא האם כן צריך להמשיך עם מרפאת כבד (אחרת, כי לא הייתי מרוצה בכלל מהדסה) ולחשוב על ביופסיה כי לא יודעים לאפיין מה זה וזה הרי לא תקין או שבגלל שאין שינוי מהותי אז רק להישאר במעקב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ממצאים בכבד

ד``ר אסף יששכר
    11/12/2018

על מנת לאפיין את הממצאים ככאלו שדורשים ביופסיה או למעקב בלבד צריך באמת לראות את ההדמיות ולהשוות בניהן.
    זה שאין שינוי בגודל ומאפייני הציסטות קצת מרגיע אבל עדיין
    כדאי לפנות לפנו למרפאת כבד לצורך רביזיה על הבדיקות והחלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו