מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות הלאה- ממצאים לא ספציפיים בכבדנירה11/12/2018
שלום. לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת MRI בטן בעקבות ציסטות בטחול שהתגלו באולטרסאונד וקצת גדלו ואחר כך סיטי שגילה ממצאים בכבד שלא יכלו לאפיין אותם. בMRI היו נודולים מרובים פזורים על פני הכבד. מתמזגים עם פרנכימת הכבד בשלב הסריקה המאוחר-תבנית המתאימה לתהליכים שפירים. הוא נתן כמה אבחנות והמליץ על מיפוי כד"א שבסוף הוחלט שלא ע"י מרפאת כבד בהדסה כי חשבו שזה לא קשור לכלי דם וביופסיה.(+ציסטות בטחול) רופאה במרפאת כבד גם חשבה שכדאי ביופסיה. אני החלטתי על מעקב, עשיתי MRI שבוע שעבר והתשובה הייתה בסיכום: כבד מוגדל(שלא היה פעם קודמת, הוא גם לא רשם גודל) נודולים לא ספציפיים מרובעים בכבד, כמפורט, ללא שינוי מהותי בהשוואה לבדיקה קודמת( גם לגבי הציסטות). אני יודעת שקשה לתת תשובה בלי לראות את ההדמייה. השאלה שלי היא האם כן צריך להמשיך עם מרפאת כבד (אחרת, כי לא הייתי מרוצה בכלל מהדסה) ולחשוב על ביופסיה כי לא יודעים לאפיין מה זה וזה הרי לא תקין או שבגלל שאין שינוי מהותי אז רק להישאר במעקב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בכבד
ד``ר אסף יששכר11/12/2018על מנת לאפיין את הממצאים ככאלו שדורשים ביופסיה או למעקב בלבד צריך באמת לראות את ההדמיות ולהשוות בניהן.
זה שאין שינוי בגודל ומאפייני הציסטות קצת מרגיע אבל עדיין
כדאי לפנות לפנו למרפאת כבד לצורך רביזיה על הבדיקות והחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)