מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטי מיטוכנדיראל - לופוס או pbcאני06/07/2019
שלום רב, מאובחנת בלופוס - אבל במקביל עולה חשד למחלת כבד pbc אולי בגלל אנטי מיטוכנדריאל גבוה (120). anca שלילי, תפקודי כבד תקינים להוציא חודש אחד (לפני מספר חודשים) בהם הייתה לי עלייה באינזמי כבד בגלל אימורן. מאז שהתרופה הופסקה תפקודי הכבד תקינים. wbc גבוה -15 בערך, ana חיובי, lac גבולי. משלים תקין. אולטרסאונד כבד תקין למעט אבנים מרובות בכיס המרה. סובלת מחולשת שרירים, פריחות, גרד, חולשה. האם יש צורך בבדיקות פולשניות יותר לבירור pbc למרות שתפקודי הכבד תקינים? האם אנטי מיטוכנדיראל יכול להופיע בלופוס בלי קשר למחלת כבד? אני מבולבלת כבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת גם אנטי dna קיים
אני06/07/2019הנוגדנים שיש לי אנא, אנטי דנא -בין 45-75, אנטי מיטוכנדיראל 120, lac גבולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטימיטוכונדריאל
ד``ר אסף יששכר07/07/2019בשביל לאבחן PBC יש צורך בשילוב של מספר דברים, אחד מהם הוא האנטימיטוכונדריאל.
הקריטריונים הנוספים הם רמת IGM בדם, הפרעה באנזימי כבד ובמידה ואחד מהם לא קיים לעיתים גם ביופסית כבד.
האנטימיטוכונדריאל יכול להיות חיובי בלופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - כל המדדים תקינים למעט
אני07/07/2019wbc גבוה
ואנטי מיטוכנדיראל גבוה (וכמובן נוגדני לופוס).
האם יש צורך להגיע לביופסיה בשלב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטימיטוכונדריאל
ד``ר אסף יששכר07/07/2019אם בדיקות הדם של הכבד תקינות לא בהכרח צריך ביופסיה אך מומלץ לפנות ליעוץ עם כל הבדיקות לצורך הערכה והחלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)