אנטי מיטוכנדיראל - לופוס או pbc

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטי מיטוכנדיראל - לופוס או pbc
    אני
    06/07/2019

שלום רב, מאובחנת בלופוס - אבל במקביל עולה חשד למחלת כבד pbc אולי בגלל אנטי מיטוכנדריאל גבוה (120). anca שלילי, תפקודי כבד תקינים להוציא חודש אחד (לפני מספר חודשים) בהם הייתה לי עלייה באינזמי כבד בגלל אימורן. מאז שהתרופה הופסקה תפקודי הכבד תקינים. wbc גבוה -15 בערך, ana חיובי, lac גבולי. משלים תקין. אולטרסאונד כבד תקין למעט אבנים מרובות בכיס המרה. סובלת מחולשת שרירים, פריחות, גרד, חולשה. האם יש צורך בבדיקות פולשניות יותר לבירור pbc למרות שתפקודי הכבד תקינים? האם אנטי מיטוכנדיראל יכול להופיע בלופוס בלי קשר למחלת כבד? אני מבולבלת כבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת גם אנטי dna קיים

אני
    06/07/2019

הנוגדנים שיש לי אנא, אנטי דנא -בין 45-75, אנטי מיטוכנדיראל 120, lac גבולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטימיטוכונדריאל

ד``ר אסף יששכר
    07/07/2019

בשביל לאבחן PBC יש צורך בשילוב של מספר דברים, אחד מהם הוא האנטימיטוכונדריאל.
    הקריטריונים הנוספים הם רמת IGM בדם, הפרעה באנזימי כבד ובמידה ואחד מהם לא קיים לעיתים גם ביופסית כבד.
    האנטימיטוכונדריאל יכול להיות חיובי בלופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - כל המדדים תקינים למעט

אני
    07/07/2019

wbc גבוה
    ואנטי מיטוכנדיראל גבוה (וכמובן נוגדני לופוס).
    האם יש צורך להגיע לביופסיה בשלב כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטימיטוכונדריאל

ד``ר אסף יששכר
    07/07/2019

אם בדיקות הדם של הכבד תקינות לא בהכרח צריך ביופסיה אך מומלץ לפנות ליעוץ עם כל הבדיקות לצורך הערכה והחלטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו