תפקודי כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי כבד
    עדי
    21/07/2008

שלום רב, אני בן 30 , בבדיקת תפקודי כבד שעשיתי יצאו ערכים אלה: ALK - 93 טווח נורמל: 30-120 33 -GOT טווח נורמל: 0-34 GPT-54 טווח נורמל: 0-44 יש לי המנגיומה בכבד שאני במעקב אחריה. האם יכול להיות קשור לגדילת ההמנגיומה? כמו כן יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ואני מטופל בכדורי אלטרוקסין. האם התוצאה יכולה להיות קשורה לתת פעילות בלוטת התריס שלי? האם התוצאות מעידות על מחלה מסוימת? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי כבד

הוספת תגובה

• הפרעה בתפקודי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    24/07/2008

ההפרעה הקלה שציינת אינה קשורה להמגיומה. מאידך ההפרעה הנ"ל עלולה להיות קשורה עם מספר מצבים ויש לבררה (כבד שומני הינה סיבה שכיחה כמו גם מחלה ויראלית כרונית ע"ר הפטיטיס B או C, קבלת תרופות, מחלות מטבוליות ועוד). ההפרעה אינה קשורה באופן ישיר לתת פעילות בלוטת התריס אלא אם מתלווה לכך עליה במשקל או עליה ברמת הכולסטרול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בתפקודי כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    24/07/2008

ההפרעה הקלה שציינת אינה קשורה להמגיומה. מאידך ההפרעה הנ"ל עלולה להיות קשורה עם מספר מצבים ויש לבררה (כבד שומני הינה סיבה שכיחה כמו גם מחלה ויראלית כרונית ע"ר הפטיטיס B או C, קבלת תרופות, מחלות מטבוליות ועוד). ההפרעה אינה קשורה באופן ישיר לתת פעילות בלוטת התריס אלא אם מתלווה לכך עליה במשקל או עליה ברמת הכולסטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה של רונן

פרופ' סולי מזרחי
    24/07/2008

לא . זה לא קשור לגדילת המנגיומה. כל זהום וירלי קל יכול לשנות כך את אנזימי הכבד. אני פשוט מציע לחזור על הבדיקות בעוד שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו