כתמים אדומים ונפיחויות מקומיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמים אדומים ונפיחויות מקומיות
    רונן כהן
    29/09/2008

שלום אני חולה הפטיטיס בי מזה 15 שנה היתה דלקת כבד מדרגה 1 לפני 3 שנים התחלתי לקחת תרופה בשם ברקלודה (אינטקוויר) מאז שאני לוקח את התרופה תפקודי הכבד שלי תקינים כמו אדם בריא.בדיקת פי.סי.אר פחות מ 300 בדיקת אולטרסאונד תקינה לפני שלקחתי את התרופה בערך לפני 6 שנים הופיעו לי גם כתמים דומים עם נפיחויות שעברו לבד. עכשיו שוב הופיעו לי אותן כתמים אדומים ונפיחויות מקומיות. בליווי גירודים. שאלתי היא האם זה קשור לכבד למרות שתפקודי הכבד תקינים. ואם זה לא קשור לאיזה כיוון עלי ללכת אלו בדיקות הינך ממליץ לעשות. עלי לציין שהנפיחות נעלמת לאחר מנוחה של מספר שעות אבל האודם נשאר כשבוע בערך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמים אדמים-רונן

פרופ` אלי צוקרמן
    01/10/2008

הופעת תופעות עוריות מסוגים שונים עלולות להיות קשורות למחלה ויראלית (נגיף הפטיטיס) או לתגובה לתרופות. מאחר והתופעות המתוארות היו עוד לפני הטיפול סביר להניח שאינן קשורות לטיפול הספציפי בentecavir . יש להוועץ ברופא עור ע"מ להגדיר ולאפיין במדויק את הנגעים העוריים בזמן הופעתם ולאחר מכן לודא האם קשורים לנגיף אם לא (גם כשיש רמת נגיף מזערית).

פרופ' צוקרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו