המנגיומה והיריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המנגיומה והיריון
    א.
    15/10/2008

אני בת 34 ויש לי המנגיומה גדולה בכבד (מעל 7 ס"מ). במידה ואני מעוניינת להכנס להיריון- האם יש סכנה בכך? האם המנגיומה גדלה במהלך היריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המנגיומה והיריון

הוספת תגובה

• המנגיומה והריון

פרופ' צוקרמן
    17/10/2008

שלום רב המנגיומה, בניגוד לגידולים שפירים אחרים בכבד אינה קשורה בהורמוני המין כמו אסטרוגן ולכן גדילתה לא תלויה בהם באופן מובהק. יחד עם זאת תוארו מספר מקרים של גדילת המנגיומה בזמן ההריון. המנגיומה כשלעצמה אינה מהווה הוראת נגד להריון והריון בהחלט אפשרי עם המנגיומות גדולות (אף יותר מ 7 ס"מ) למרות שעלולה להווצר הרגשת לחץ גובר בעקר עם התקדמות ההריון וככל שההמנגיומה גדולה יותר. יש כמובן צורך במעקב קפדני במהלך ההריון לאתור סיבוכים אולםברוב המכריע של המקרים מהלך הריון תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המנגיומה והריון

פרופ' סולי מזרחי
    20/10/2008

אין סכנה בכניסה להריון עם המנגיומה בעקרון היא לא צריכה להשתנות בהריון. יהיה נחמד לעקוב אחרי גודלה כשעושים לך אולטראסאונד בזמן ההריון, ניתן להמשיך אותו לכוון כבד שלך ולצפות בהמנגיומה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו