ממצא לא רור בכבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא לא רור בכבד
    דניאל
    20/11/2008

שלום! בבדיקת CT חזה אליה נשלחתי (עקב ליחה דמית שהיתה לי , ובינתיים נעלמה ) הסתבר שאמנם לא כל נמצא כל ממצא חשוד בריאות , אך בסיכום נאמר ש"התגלו מוקדים היפודנסים בכבד בגודל עד 2.4 ס"מ , שברוב המקומות אותן ניתן למדוד הם בעלי סמיכות ציסטית" וכמו כן נוספה המלצה לשקול קורלציה עם US . בבדיקת US שעשיתי , התגלו מספר ציסטות פשוטות בגודל של עד 2.5 ס"מ באונה הימנית ,ובנוסף אני מצטט :"ממצא דל הדי בגודל 1.4 ס"מ יתכן בסגמנט 6 -טיבו לא ברור (ציסטה עם תוכן סמיך? אחר?) " .כמוכן נמצאו גם אבנים בכיס המרה . רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם לתפקודי כבד שיצאו כולן תקינות ובנורמה. לדעת הרופאה , שתי בדיקות ההדמיה שעשיתי בנוסף לבדיקות הדם ולמצבי הגופני התקין מצביעים על כך , שכנראה אכן מדובר בציסטות ,ושאין מקום לדאגה ולכל היותר אפשר לעשות עוד שלושה חודשים US נוסף לראות אם יש איזה שינוי . אני לא כל כך שקט ולכן מבקש את חוות דעתך האם יש משהו נוסף ש אני יכול לעשות עתה ? ייעוץ נוסף ,בדיקות נוספות.... אני בן 56 בריא בד"כ , ומלבד ל"ד גבוה המאוזן בכדורים , לא סובל מתסמינים או סימפטומים "חשודים" דוגמת חוסר תיאבון ,ירידה במשקל ,הקאות , צהבת וכו'..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא לא רור בכבד

הוספת תגובה

• דניאל

פרופ` אלי צוקרמן
    20/11/2008

אכן ע"פ הנתונים קרוב לודאי שרופאת המשפחה צודקת בהתרשמותה אולם ללא בחינת הממצאים עצמם יהיה זה לא אחראי להביע חוות דעת נחרצת.
    פרופ' צוקרמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו