היפטיטיס B דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפטיטיס B דחוף
    ורדית
    25/12/2008

אני יוצאת עם בחור ואנחנו בקשר רציני אשר רוצים להתחתן אך הבחור חולה בהיפטיטיס B והוא גילה לי על המחלה אחרי החודשיים הראשונים של הקשר. אני רוצה לציין כי הבחור מטופל אצל פרופסור והוא שותה כדורים על בסיס יומי בשם הפסירה וזפיקס ,הוא גילה את המחלה לפני 3 שנים שאלתי היא כזאת האם אני נחשפת לסכנה בכך שאני אמסד קשר עם הבחור? מה הקשיים שיכולים להיות בהמשך? עד כמה המחלה מסוכנת? איך אוכל למנוע הדבקות במחלה לצמיתות מה שכן אני עשיתי2 זריקות מתוך ה3- בעוד כחודשיים אני אעשה את הזריקה השלישית והאחרונה , מה כל כמה זמן אצרך לעשות זריקה במידה ואמסד איתו את הקשר? במידה אותחתן איתו האם ילדי שאביא ממנו ידבקו תורשתית? או ידבקו בכלל, יהיו חשופים למחלה? האם עלי להמשיך הלאה ולא להשאר עם הבחור?האם המחלה תורשתית? האם קיים חשש שאני אדבק ממנו במידה ואתחתן איתו למרות שעשיתי זריקה? נ.ב, קיימתי עם החבר יחסי מין אוראליים זאת אומרת אני קיבלתי מין אוראלי ממנו ולא והפך ורציתי לדעת האם יש סיכון להדבקות במחלהבעקבות זאת ??? אני רוצה לציין כי הנגיף אצלו רדום בעקבות בדיקות מעבדה שהוא מבצע ואילו הד.נ.א שלו תקין,אני מפחדת לקיים איתו יחסי מין מלאים במידה ואתחתן איתו אני לא רגוע לגבי הזריקה האם היא בטוחה, אני רוצה לדעת האם היא מחסנת אותי לגמרי מפני הנגיף והאם אוכל לחיות איתו בראש שקט ללא פחד מפני חשיפה להדבקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפטיטיס B דחוף

הוספת תגובה

• הפטיטיס B-ורדית

פרופ` אלי צוקרמן
    28/12/2008

הדבקה בנגיף הפטיטיס B עלולה להתרחש באמצעות יחסי מין ללא הגנה גם שרמת הנגיף בדם נמוכה אם כי בסבירות נמוכה יותר מאשר כאשר רמתו בדם גבוהה. הטיפול היעיל שמקבל בן זוגך ושהביא לרמת נגיף אפסית אכן מקטין את הסיכוי להדבק באופן משמעותי ביותר.
    לגבי ה"סכנה" מהמחלה (חומרת המחלה), הרי שקשה להעריכה ללא ידיעת פרטים נוספים כמו תפקודי כבד, תוצאות ביופסיית כבד באם בוצעה ובדיקות נוספות.
    רצוי מאוד שתהיי מחוסנת ע"מ למנוע הדבקה. זאת אפשרי להשיג ע"י השלמת החיסון להפטיטיס B. יש לודא השגת רמת נוגדנים מספקת לאחר השלמת 3 זריקות חיסון (ע"י בדיקת דם ל HBsAb) ע"מ להיות בטוח שהחיסון אכן "תפס" (הביא ליצירת נוגדנים). עד אז מציע בהחלט להשתמש באמצעי מניעה להדבקה (קונדום). הסיכוי להדבקה במין אורלי כפי שתיארת הינו נמוך מאוד. בכל מקרה מציע שתעברי בדיקת דם להערכת ה"סטטוס" הנגיפי אצלך: HBsAg, HBsAb, HBcAb.
    לאחר השגת החיסון אין כל מניעה לקיום יחסי מין מלאים ללא הגנה ואין כל פחד מהדבקה במידה ואכן את מחוסנת.
    הדבקה של ילדים קשורה בעקר באם נשאית בזמן הלידה (ולעתים רחוקות ייתכן בזמן ההריון עצמו) ולא מן הבעל. הילודים בארץ מקבלים זריקת חיסון עם לידתם. יש לודא גם במקרה זה אם הילד פתח נוגדנים לאחר החיסון. אין כמובן מניעה להריון ולידה ובאמצעי האבחנה והטיפול כיום לא צריך להיות חשש מכך. יש כמובן צורך בייעוץ ומעקב בזמן הריון שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו