שלום רב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב.
    שירן
    06/01/2009

ד"ר שלום, אני נמצאת בבעיה חרדתית ומקווה שתוכל להרגיע אותי.. איך אפשר להידבק בהפטיטיס (B\Cׂ( או בכלל המחלות האחרות המועברות על ידי דם? חשיפה לדם? איך ניתן להגדיר זאת האם כל פעולה יומיומית כמו נשיקה על הלחי שבא במגע עם פצעון שיש בו מעט דם או סשפשוף או שריטה שמורידה דם חתיכה מסכין או כל דבר אחר שמשתתף בו דם מסוכן? קראתי, שבשביל להידבק צריך שדם נגוע יגיע לזרם הדם או לריריות הדם.. קשה להגיע לזרם הדם? ואיזהכמות דם? ואיך זה מתבצע? האם יש לדאוג מפעולות יומיומית או דקירה קטנה ממשהו חותך? אשמחח אם תוכל לעזור ולהפיג את הערפל וחוסר שקט נפשי שאני נמצאת בו..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• ניני

פרופ` אלי צוקרמן
    08/01/2009

תשובה לניני
    קשה לענות במפורט על כל השאלות אולם באופן כללי הדבקה מנגיף צהבת B ו- C בד"כ ע"י מגע עם דם או נוזלי גוף אחרים. לגבי הפטיטיס B הדבקה עלולה להתרחש בזמן מגע מיני. לגבי הפטיטיס C הדבקה במגע מיני ללא הגנה ועם שותפים רבים סיכוי גבוה יחסית 20% . (מגע עם שותף קבוע- הדבקה נדירה יחסית כ- 3% ) . לגבי מגע יומי רגיל כולל נשיקה, ללא מגע עם דם הסיכוי להדבקה אינו ממשי ואין צורך באמצעי זהירות אחרים. במגע עם פצע מפריש (דם או הפרשות אחרות ) הסיכוי להדבקה אינו גבוה במיוחד אולם אינו אפסי. בכל מקרה רצוי לקבל חיסון להפטיטיס B (להפטיטיס C אין חיסון ). מקווה שתשובתי מרגיעה אותך במעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו