מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן שלפוחית השתן עם גוש חשוד בכבדאלמוני21/02/2009
אני בן 45 אובחנתי בספטמבר 2006 כחולה בסרטן שלפוחית השתן. בוצעה כריתה אנדוסקופית של גידול מוצק שטוח בגודל 1.5 ס"מ בדופן ימני קדמי של כיס השתן. ונלקחו ביופסיות אקראיות. התשובה הפתולוגית העלתה שהגוש הוא Tcc G3 Ta אחת הביופסיות היא Ca in sito בבדיקה השנתית של CT בטן נראה גוש חשוד בכבד. בעקבות זאת ביצעתי בדיקת אולטראסאונד והרי הממצאים: מרקם הכבד היפראקואי בלתי אחיד שומני עם איזורים של sparing. בנוסף על רקע הסננה שומנית נמצא ממצא היפראקואי בגודל כ-1.0 ס"מ היקפי בסגמנט קדמי של אונה ימנית. סיכום: הסננה שומנית של כבד עם איזורים של sparing ובנוסף ממצא היפראקואי כמתואר מעלה יתכן מדובר גם באיזור של sparing ? המנגיומה קטנה? אחר? שאלותי הן: 1) מה משמעות הממצאים? 2) רופא המשפחה אמר שיש להמשיך עם בדיקת PET - אבל הוא לא יודע מה החומר המתאים ושאני אשאל את האורולוג שלי. 2) האורולוג שלי בחו"ל ואינני יודע מי הסמכות המתאימה להתייעצות כזאת? אורולוג? אונקולוג? גסטרו עם התמחות בכבד? הממצאים מלחיצים והייתי רוצה לדעת איך להתקדם. תודה על התייחסותך וזמנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית השתן
פרופ` אלי צוקרמן22/02/2009הבדיקה היעילה לבדיקת הנ"ל היא MRI הכולל הזרקת גדוליניום (פרוצדורה רוטינית) וכן לבקש phase in and phase out מה שיכול לפתור ולענות על השאלה האם מדובר באזור של הסננת שומן או אזור של שרידות שומן (fat sparing ). בכל מקרה, ע"פ התיאור בסיכוי שההמצא מייצג תהליך גרורתי בכבד אינו גדול. הייתי משלים בMRI לפני ביצוע PET CT מאחר וייתכן שלא יהיה בו צורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השתן
אלמוני22/02/2009אלף תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מעדיפים MRI על CT-PET במקרה זה?
אלמוני22/02/2009בהמשך לתשובתך יש לי שאלה נוספת. האם יש סיבה לניסיון לדחות או לבטל את בדיקת ה-CT-PET? האם היא מסוכנת או סיבה אחרת? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן שלפוחית השתן-אלמוני
פרופ' צוקרמן23/02/2009בדיקת הPET אינה מסוכנת אולם ייתכן מאוד שלא מדובר בגידול סרטני אלא שינויים ברקמת הכבד ולכן לא בטוח ש PET CT נחוץ בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)