טיפול באימוראן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באימוראן
    סאמיה
    17/08/2009

חליתי לפני ארבע במחלת כבד אוואימונית קבלתי טיפול בהתחלה פרידניזון עם אימוראן ,עכשו אני מטופלת באימוראן במינון 12 ,ותפקודי הכבד מאוד תק ינים , שאלתי האם יש החלמה מהדלקת או אני צריכה לקחת טיפול כל חיי , גם אם אני רוצה להיכנס להיריון האם יש סכנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באימוראן

הוספת תגובה

• אימוראן

פרופ` אלי צוקרמן
    18/08/2009

בד"כ הטיפול בהפטיטיס אוטואימונית נמשך כ 3 שנים. ב6-12 חודשים הראשונים הטיפול משולב באימוראן ופרדניזון כאשר מינון הפרדניזון מוקטן בהדרגה עד להפסקתו. הטיפול באימוראן נמשך עוד כשנתיים בתנאי שיש תגובה טובה ואין התלקחות של המחלה. בסיום 3 שנים של טיפול עם השגת הפוגה מלאה במחלה מבצעים שוב ביופסיית כבד ואם אין דלקת משמעותית או הצטלקות קשה בכבד ניתן להפסיק את הטיפול תוך מעקב ותוך ידיעה שעלולה המחלה להתלקח שוב בשיעור לא מבוטל. סה"כ ניתן להפסיק את הטיפול לחלוטין ב 20-40% מהמטופלות. לגבי הריון: אם את עדיין מטופלת באימוראן אין מניעה להמשיך את הטיפול בהריון (אפילו עדיף) על מנת שלא יגדל הסיכון להתלקחות המחלה בזמן ההריון או במיוחד לאחר הלידה. יש כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל והגניקולוד לגבי הסיכון במקרה ספציפי. ביום הסיכון להריון בהפטיטיס אוטואימוני אינו רב אם קיים ניטור קפדני וניהול נכון של המקרה ע"י צוות של מומחים (רופאי כבד ומיילדים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו