שאלות בנוגע לתרומת כבד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות בנוגע לתרומת כבד
    אנסטסיה
    14/09/2009

רציתי בבקשה לקבל מידע על הסיכונים לתורם כבד פוטנציאלי
    מה כרוך בחובו התהליך מצד התורם ומה הסכונים
    יש לי הפרעת שינה- היפרסומניה
    ואני נתלתי ריטלין במשך 8 שנים במינון של 10mgX3 ביום חוץ משנה וחצי האחרונות שבהם לא לקחתי כלל האם אני עדיין יכולה לתרום?
    המון תודה
    אנסטסיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנוגע לתרומת כבד

הוספת תגובה

• תרומת כבד מן החי.

פרופ` אלי צוקרמן
    28/09/2009

בסה"כ תרומת כבד מן החי הינה יחסית בטוחה אולם יש בה סיכונים מסוימים. כאשר נשקלת האופציה להצלת חיים ע"י התרומה (בהעדר אופציה אחרת) כנגד הסיכון, "המאזן" נוטה כמובן להצלת חיים. בסה"כ מדובר שיעור של כ 20% סיבוכים כולל זיהומים בפצע הניתוח ואחרים, דליפת מרה ועוד. הסיבוכים הקשים שתוארו (לעתים נדירות מאוד ובחולים בודדים) כוללים אי ספיקת כבד (כאשר חלק הכבד שנשאר לא היה "מספק") ומות של התורם. כיום, שיטות הערכה והטכניקה הניתוחית השתפרו ושיעור הסיבוכים וחומרתם קטנים יותר. רצוי להוועץ עם הכרורג המשתיל במרכז בו נמצאת במעקב (לאור נסיונו והסיבוכים הקשורים בניתוח אצל הכרורג והמרכז הספציפיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרומת כבד

פרופ` אלי צוקרמן
    28/09/2009

לגבי השימוש בריטלין, לא צריכה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו